Reklama

Reklama

Zlý drak unese princeznu Miroslavu uprostřed svatby a uvězní ji na hradě, který stojí na opuštěném ostrově. Princezna přijde o všechno – svou rodinu, přátele i ženicha. Jediné, co jí zbylo, je život v kleci a pravidelné setkání se záhadným mladíkem jménem Arman... jenže co je Arman zač a jak se dostal na drakův opuštěný ostrov? Pravdu se Miroslava dozvídá až příliš pozdě. Láska k dračímu princi je hořká a strašidelná. (TV Prima)

(více)

Recenze (207)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Osvěžující, romantická a srdce si ukradnuvší ruská pohádka. Něco, co nepotřebuje honosnou výpravu, grandiózní vizuál či mnoha milionové náklady na všechno, aby uhranulo. Chmurné zimní počasí ruku v ruce s podmanivou hudbou mě ponořilo do obyčejného a nekomplikovaného osudu mladé ruské šlechtičny a majitele dračího ostrova z kostí jeho prehistorického prapředka. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Asi fakt starnem. Toto ma dostalo. Možno práve preto, že klasická téma v štýle KRÁSKA A ZVIERA dostala za uplynulé roky v rôznych vlkodlačích romanciach riadne na frak (podobne ako téma MODREJ LAGÚNY). Lenže na mňa tu fungovala aj tá pomiestna temnejšia atmosféra a skvelé zakomponovanie spevu a hudby. A dokelu, áno, aj to romantické behanie po pláži v spomalených záberoch. A na rozdiel od podobne ladených obrazovo-poetických indických romancí (ÚTEK DO MEXIKA) som žasol, ako tá presladená limonáda funguje po celú stopáž... Málokedy na mňa vo fantasy filme (vrátane JASTRABEJ ŽENY) takto zafunguje motív osudovej lásky... ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Někde na pomezí ruských bylin a vikingských ság se z temných pohádkových mlh vynořila tahle věc. Stejně nečekaně jako poryv větru od dračích křídel mne ovanula chuť čehosi zapomenutého co tu už dlouho nebylo. Legenda o drakovi je téměř dokonalá záležitost. Pohádku jsem pustil nemocnému potomstvu a chtěl dělat cosi jiného, ale už titulky mne přikovaly k obrazu a pak už jsem od filmu nevstal... Zprvu jsem se bál, co nejmenší. Přeci jen hned v úvodu doporučují tvůrci film pro diváctvo od + 6 a začátek s obětováním panen vypadal na slušnou řezničinu. Navíc to točili Rusové (to není míněno nijak zle !) a tak se větší syrovost dala předpokládat a já dodávám i očekávat! :-) A to se ještě neobjevil ten hlavní - drak. Ale naštěstí se není třeba bát, byť onen drak není drakem z našich krajů. Tedy klasická pohádková obluda s mnoha hlavami, které statečný rytíř jednu po druhé odsekává. Tento drak je spíše drakem z chladného severu a jde z něj fakt hrůza. Dál nebudu vyzrazovat, ale film doporučuji vidět. Tahle fantasy pohádka (jako že fantasy nemusím) hravě strčila do kapsy vše co nasazovaly naše televizní stanice za poslední roky do vánočních a jiných vysílání a to včetně podivných Tří bratrů Svěráků... Souhlasím s ostatními, že se ten prostředek už mírně vlekl a chyběla mi tam jen banánová plantáž, nicméně konec zase vrátil film tam kam měl. Dávám tedy za 4 kuličky jeřabin položených do sněhu. * * * * ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Prostě nadšení. Čiré nadšení. Od prvních momentů mě to vtáhlo, vizuál, způsob vyprávění udržující napětí i když člověk ví, jak to dopadne, práce s kamerou, drak, triky, hudba, prostě všechno paráda. Odvěké tajuplné archetypální iniciační schéma v novém hávu, a velice slušivém hávu. Je věru těžké toto tradiční téma krásky a zvířete téma pojmout a vyprávět nějak originálně a zajímavě, ale tomuto ruskému pokusu se to podařilo velkolepě. Tento příběh neexistuje proto, aby bavil a byl kdovíjak překvapivý - je to vlastně vzorec chování, návod, nápověda na cestě malé dívky ke skutečné dospělosti a ta se odehrává plus mínus podobně, archetypálně, co svět světem stojí, takže kdovíjaké překvapení snad ani není možné:) Dračí ostrov by skvělý, tamta malá obludka jako pejsek byla super a Drak Matvej je prostě k sežrání !! Film se mi vrací jakýmsi vzdáleným tajemným pocitem ještě teď, druhý den a tedy si jasně zaslouží plnou palbu! ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Ruská Kráska a zvíře (opravdu, i s postavou, která zastupuje Gastona)... kde místo chlupáče vystupuje drak. Nic víc v téhle pohádkové fanstasy nehledejte. Hezká je ruská (slovanská) stylizace ve vizuálně krásném balení a i herci jsou potěchou pro oko. Romantická linka mezi hlavním párem, které je věnovaná celá střední pasáž filmu, by naopak mohla být hlubší a emoce upřímnějí. Celkově jde o příjemnou podívanou na Vánoce, ale děti vzhledem k tomu zaměření na ústřední duo asi příliš bavit nebude. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (3)

  • Červené bobule používané během dračím rituálu jsou sušené Rowan bobule. Podle starých folklórních tradic mají Rowan bobule chránit před zlem. (BMW12)
  • Jeskyně, do které drak hodí Miru, se jmenuje Prohodna a nachází se v severozápadní části Bulharska. Je známá klenbou a horními symetrickými otvory. Další lokací bylo pobřeží Černého moře, ve kterém bylo v čase natáčení množství hnědých řas, takže se modrá barva musela tvořit v počítači. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama