Reklama

Reklama

The Blackcoat's Daughter

  • USA February (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dej tohto hororu sa odohráva na súkromnej katolíckej škole v Bramforde, ktorá je určená len pre dievčatá. Dve dievčatá zostávajú počas prázdnin v škole s dvoma vychovávateľkami, pretože pre nich nemá kto prísť. Ich rodičia sa neozvali a zrejme sa nemohli dostať do školy kvôli zlému februárovému počasiu. Riaditeľ školy rozkázal staršej Rose, aby dala pozor na mladšiu Kat, ale tá hodlá stráviť večer úplne inak. Kat tak v budove školy zostáva úplne sama a ešte netuší, že ju sprevádzajú temné sily, ktoré čoskoro vyjdú na povrch. (Marceloo)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (95)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nepopieram, že "February" od úvodu vďaka pochmúrnej forme zobrazenia či hudobnému doprovodu nepôsobí "light-ovo dark", no priznám sa, že som sa kvôli mätúcim "flaschbeckom" zo života viacerých postáv miestami strácal, a tak chytiť sa nejakej nitky v príbehu nebolo tak jednoduché ako som sa pôvodne domnieval. Odstupom času som však pochopil, že divák musí byť trpezlivejší a "všetko sa nejak vysvetlí", pričom pokiaľ je vyznávačom skôr atmosférických počinov, než "gore festu" plného násilia či akcie, je dosť pravdepodobné, že si príde na svoje. Ja osobne som spokojný. Zhruba od polovice snímku som pochopil o čo ide, pričom ma veľmi potešilo o aký druh hororového subžánru sa jedná. Nie je to však klasicky spracovaná, komerčná "posadnutosť". "February" nedisponuje prvkami ako je mimoriadne gore, lak, či dlhočiznými pasážami v ktorých sa kňaz v rúchu oháňa svetenou vodou a krucifixom, no spolieha sa na psychologickú stránku a budovanie atmosféry, pričom najväčším plusom je snaha tvorcov o spracovanie snímku, ktorý pôsobí s plnou vážnosťou serióznym dojmom. Takže nakoniec z čistého bohapustého priemeru silné 3, respektíve slabšie 4. Popravde, ani sám neviem - 69% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Oceňuji mindfuck zápletku balancující mezi posedlostním hororem a slasherem, ale přitom se film tváří více jako psychologická dráma. Lehce mi vadilo televizní zpracování a ubíjející tempo, které málokomu sedne, vyloženě zajímavých bylo pro mne pouze posledních 30 minut, ale můj šálek čaje tohle definitivně není. Za zkoušku stojí kvůli neobvyklému pojetí, zaujme však spíše fandy podivných, nezávislých a nekomerčních hororů. 55% ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Další z filmů pro náročnější diváky, který krásně buduje atmosféru po celou dobu filmu a ke konci zasáhne s takovým zvratem a krvákem, že si člověk říká, jestli to je stejný film. Zdánlivě 3 spolu nesouvisející dívky a jejich příběhy, které do sebe na konci hezky zapadnou, odlišná a zajímavá kamera, která působí místy trochu béčkově (což filmu prospívá), a prostředí katolické školy - dokupy to dává svižné, temné psychologické drama, které tady delší dobu nebylo. Plusem je taky pojetí posedlosti démonem jako vedlejší téma, narozdíl od mainstreamových possession hororů. Za mě příjemné překvapení a klidně filmu za snahu přilepším ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vyloženě artový horor s taaakhle dlouhou expozicí. Mnohovrstvá stavba děje připomíná spíše drama, které se ne a ne rozjet, tyto obavy jsou ale nakonec zbytečné. Vrtá mi to celý hlavou i dlouho po skončení a navzdory tomu, že jsem všechno nepochopil, a přesně tohle mě na tom baví nejvíc: přemýšlet a nikoli zapomenout na další hororové béčko. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda, protože February oplývá silnou zlovolnou atmosférou, ale v ostatních aspektech je naprosto nemastný a neslaný. Jedná se o první režisérský počin Oze Perkinse a jsem si jist, že další jeho počínání je hodno ke sledování. Ale potíž February je v tom, že jde od ničeho k ničemu a nemá krom pár scén, co divákovi nabídnout. Místama je trochu nelidsky protahovaný a veškeré rádoby nesouvislé dialogy nevedou ke zvýšení pozornosti nebo zvědavosti. Pocit mystična a zla je poněkud křečovitě nastavován hudební složkou, která je sice sama o sobě vynikajicí, ale nemá kýžený efekt v celku - a ten značně pokulhává. Oceňuji neobvykle uchopené téma posednutí ďáblem a exorcizmu, ale scénář u mě nezpůsobil žádnou senzaci. Jedním uchem dovnitř, druhým ven, znáte to. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Natáčalo sa v Ottawe a teploty sa pohybovali okolo mínus štyridsať stupňov. (Marceloo)

Reklama

Reklama