Reklama

Reklama

Molly Hartleyová (Sarah Lindová) už je dospělá, ale temný démon přežívá v jejím těle i v tomto pokračování snímku 'The Haunting of Molly Hartley.' Šest let poté, co ukončila střední školu a zjistila, že byla její duše tajně upsána ďáblu, je Molly podezřelá z vraždy a zavřena do psychiatrické léčebny, kde svými nadpřirozenými schopnostmi vyvolá mezi personálem a pacienty velké pozdvižení. Její jedinou nadějí je bývalý kněz a exorcista (Devon Sawa), který chce dosáhnout vlastní spásy a zachránit Mollyin život dřív, než bude odporná “transformace” dokončena… ale Satan má jiné plány! (HBO Europe)

(více)

Recenze (54)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Molly Hartley (Sarah Lind) sa nasledujúceho rána po oslave svojich 24. narodenín prebúdza a o malú chvílu jej na dvere klope polícia. Tá pri prehliadke jej domu nájde dve mŕtve telá. Molly si ale z predchádzajúcej noci nič nepamätá. Je prevezená do nápravnovýchovného zariadenia, ktorého pacienti a personál začnú hneď po príchode cítiť, že spolu s Molly prišlo niečo velmi temné. V rovnakom čase sa v zariadení nachádza bývalý exorcista John Barrow (Devon Sawa), ktorý tu skončil po tom, čo pokazil exorcizmus a zapríčinil smrť dvoch ludí. Doktorka Laurie Hawthorne (Gina Holden), ktorá vyšetruje Molly zisťuje, že Molly je posadnutá diablom, a tak jej nezostáva nič iné, ako požiadať otca Johna o exorcizmus. Ten sa tak opäť postaví pred tvár Diabla, ale tentoraz už vie, že sa nesmie nechať oklamať. - Podla názvu som očakával nejaké katastrofálne posadnutie. Až po tom, čo som tento horor dopozeral som zistil, že režisérom je Steven R. Monroe, režisér pre mňa najlepšieho Rape & Revenge v horororovej histórii. A bolo to citelne poznať. Hneď na začiatku ma zaujalo naprosto dokonalé, do detailu prepracované audio. Nádherne čistý obraz za týmto prvkom taktiež ani trochu nezaostáva. Hovoril som si však, že scenár to určite pokazí, pretože u hororu so slovom Exorcism v názve nemôže fungovať úplne všetko. Ja som sa však mýlil. Námet je pre mňa taktiež naprosto perfektný. Všetko pasuje úplne do detailu a také drobnosti ako 6 hodín a 66 minút na mňa robili obrovský dojem. Dokonca je to číslo 666 zrejme aj v rozostupe, ktorý bol medzi prvým hororom o Molly Hartley a týmto. Ďalšou vecou sú dokonalé masky. Občas mi pripomínali Shreka, ale strašne sa mi páčili. Nakoniec sa tu stretla obrovská kopa hercov z hororov, takže pre mňa nehorázna spokojnosť a jeden z najlepších hororov o posadnutí a taktiež aj jeden z najlepších hororov tohto roku. + herec z Final Destination a Final Destination 5 + herečka z Final Destination 3 a Saw 3D + herečka z Wolfcop + herec zo Saw 3D + herečka z Wrong Turn 4 + herec z Wrong Turn 4 a Joy Ride 3 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na rovinu je třeba říci, že v rámci žánru nepřináší snímek nic nového. Ba co více, první tři čtvrtiny jde o variaci na Friedkinova Vymítače ďábla včetně zelených zvratků a levitace nad lůžkem. Také masky připomínají prokletou tvář malé Regan, což vůbec nevadí. Pak se ale do toho přimotá satanská sekta očekávající příchod Pána a najednou jsou vidět předchozí události v jiném světle. A snad proto se přikloním k vyššímu hodnocení, jelikož právě závěr odlišil film od nepodařených kopií Vymítače ďábla. Lindová se mění k nepoznání, kroutí se jak had, vrhá předměty a chrochtá jako starej čert. Nechybí spousta mrtvol, kdy už úvodní vymítání je podařené a neúspěšně zakončené. A což takhle nůžky do ucha a nebo rovnou probodnutí nadvakrát. Mohla by tu být celá řada ale, jenže já očekával laciný televizní film, a tak jsem byl nakonec příjemně překvapen. A pozor, ta dívčina na parapetu dá vzpomenout na památné The Omen (1976), i když nemá na krku smyčku. Snad jen digitální hmyz byl až moc pixelový, ale nechť... ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Hned začátek filmu mě docela zaskočil a já jsem si říkal, že hned první film letošního roku, kterej zkouknu vypadá na odpadovou záležitost. Úvod prostě nevyšel a působyl ( nechtěně ) trapně. Hlavní podíl na tom má otřesná práce maskérů. Posedlá oteklá brambora působila fakt komicky. Samotná posedlá Molly Hartley na tom nebyla o moc líp, ale rozhodně o něco lepší maskérská práce než na začátku, ale i tak je to bída. Příběh originální moc není. Není divu. V exorcistickým žánru už asi moc originální příběh moc vymyslet nejde. Ale originální a nápaditý scény určitě. A tady jich pár máme za což chválím. Kamera byla taky celkem gut a hudební stránka filmu se taky celkem povedla. Za to herci jsou průměrní. K tomu ten né příliš povedenej konec, kterej se sice snaží být aspoň trochu originální, ale tady to bylo šlápnutí vedle. Konec to prostě zabil. Ale musím uznat, že po úvodních rozpacích z toho není takovej průjem jak se zdálo ze začátku. Oproti nedávno viděnému The Vatican Tapes je tohle exorcistickej majstrštyk. Oproti klasickýmu Vymítači tohle zase působí jako 5 krát vyluhovanej čaj. Ale to většina vymítačskejch filmů. Něco mezi 2 - 3 hvězdama. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ani mizerný, ale ani dobrý. Hlavně opět nic novýho. Po úvodu a mrtvolách ve vaně jsem si říkal, že by to mohlo být hodně dobrý, ale nakonec se ve stejném duchu nepokračovalo, což je škoda.Od S.R.Monroea je to docela zklamání, i když přiznávám, existují horší žánrovky. Matroš jen pro fanoušky vymítačských klasik. 50% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Kedže tento druh filmov môže prekvapiť už iba efektmi či hereckými výkonmi, nakoľko väčšina príbehov je takmer navlas rovnakých, dočkal som sa mierneho sklamania. Efekty boli totiž priemerné a nakoľko ani herci nijako neoslnili nakoniec sme videli priemerný film zaoberajúci sa témou exorcizmu. Už úvod naznačil, že film ničím neprekvapí a kedže ani záver nijako neočaril film sotva uspokojí aj skalných fanúšikov tejto témy. ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama