Reklama

Reklama

Smyčka

Trailer

Obsahy(1)

Dva paralelní příběhy o postavách uvězněných v nekonečných prostorech, které pozbývají jakoukoli logiku. Dva bratři a detektiv uzamčení na nekonečném schodišti a rodina lapená na nekonečné silnici - a to na velmi dlouhou dobu. Mexický sci-fi thriller sleduje dva oddělené příběhy: v prvním honí detektiv dva bratry, z nichž jednoho zabije. V tom druhém vyráží rodina na výlet a malá dcerka cestou dostane astmatický záchvat. V obou případech uslyší postavy výbuch, po němž se ocitnou lapeni na místě, kde se zrovna nacházejí - detektiv běží dolů do přízemí, ale skončí opět v devátém patře. Rodina jede po nekonečné silnici a nikdy se nedostane do cíle. Dokonce i jednotlivé prvky se v daném prostředí objevují každý den - například hotové jídlo a nealkoholické nápoje. Tento hluboce znepokojivý snímek se dotýká témat, jako jsou konzum, rodinná pouta a paralelní vesmíry, a vyvolává v nás otázku, jak moc se naše životy liší od životů těchto lidí, kteří jsou připoutáni k jednomu místu a stále se opakujícím každodenním činnostem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, když se jiná země, než USA nebo Velká Británie, pustí do sci-fi. Většinou jsem se totiž setkal s originálními a minimalistickými nápady, které těží z nízkého rozpočtu a snaží se z něj vymáčknout maximum. Tady jde o samotný nápad prostorové smyčky, u kterého jsem si říkal, jak asi dopadne. Plus technicky na tom byl také naprosto perfektně. Záleželo ale na závěru. A i po něm musím říct, že víceméně nezklamal. Na rozdíl třeba od filmu Kostka, který taky přišel s výborným nápadem a tvůrci ho v momentě, kdy měl něco vysvětlit, brutálně utnuli a tak vlastně vůbec nic nevysvětlili. I proto si tady toho závěru vysloveně vážím. V případě filmu jako je tento není to nejjednodušší vymyslet námět, ale vymyslet pro něj závěr. Sice nevysvětlí nic na sto procent, ale aspoň se pokusili. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mindfuck na báze časovej slučky, ktorý má svoj osobitý štýl. Začiatok bol trocha pomalší, chvíľu trvá, kým sa do toho človek dostane, ale potom to až do konca nepustí, pričom platí, že čím je dejová linka bližšie ku koncu, tým je to zaujímavejšie a zaujímavejšie. Koniec už bol vyslovene excelentný, páčilo sa mi, ako sa to nakoniec originálne rozmotalo a vysvetlilo. Navyše snímok disponuje zábermi, ktoré by sme mohli zaradiť do kategórie no povedzme bizarnejších, alebo minimálne aspoň k nechutným (sex v aute, nechtiská...). Veľká spokojnosť. 80/100 ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Přesně takové sci-fi mám nejraději. S minimálním rozpočtem, originálním námětem i zpracováním a myšlenkou, která člověka podnítí k zamyšlení. Téma časové smyčky a paralelních světů zpracováno tak přehledně a logicky, že všechno do sebe nakonec vlastně krásně zapadá. El incidente se snaží vyhýbat zbytečným zmateným časovým propletencům, kdy se člověk ztrácí, příběh vede jasně danou cestou, která je zakončena promyšlenou a zajímavou pointou, která dává smysl. Filmařské zahrávání si s časem často skončí pro diváka tak, že není dostatečně vysvětleno, nebo je tak zamotané a propletené, že člověk už ani vlastně neví, jestli příběh a jeho závěr dává smysl, nebo nedává. Je jednoduché si říct, pokud jde o hrátky s časem, že se vlastně může naházet jedno na druhé, nemusí to ani dávat smysl, člověk si přece může říct, jak je to důmyslné a propracované, že? A ono může být, ale jak to poznáme? :) El incidente jde mimo filmy, u kterých je člověk na pochybách, či je zcela zmaten. Pro mě byl velmi smysluplný. Přemýšlela jsem, kdy ten "časový zásek" skončí a jak, poté však přišlo ono kruté "Po 35 letech." Když si člověk představí práci, kterou dělá, kdy mu kolikrát hrabe a představa, že by ji měl dělat v podstatě na věky věků je jako ta nejhorší možná verze pekla, co by mohla existovat. Představte si, že by člověk zešílel, psychicky se zcela rozpadl a měl by být do nekonečna lapen v jednom okamžiku. Nightmare... Snímek doporučuji všem, co mají podobné "malé" filmy raději, než mnohé velkolepé, hvězdně obsazené, CGI vymalované Hollywoodské blockbustery s milionovým rozpočtem. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší z filmov s geniálnym jednoduchým nápadom, ktorému nedokázali vymyslieť aj rovnako dobrú pointu. Zlatá Kocka u ktorej tvorcovia vedeli, že keď východzí nápad netromfnú, tak radšej nechali pointu na fantázii diváka. A presne to mali urobiť aj tu. Film s dvoma poviedkami o priestorovej smyčke v ktorej sa ocitnú dve skupiny postáv. Tá s nekonečným schodiskom ma bavila viac. Jednak preto, že je prvá a tak je pre diváka oveľa napínavejšie objavovať s postavami, čo sa deje. A zároveň ma fascinovalo aký domov si tie postavy zariadili na tom nekonečnom schodisku v ktorom strávili dlhé roky. Ako 40 minútová epizóda v nejakom seriály by to bolo geniálne. Lenže je tu ešte druhý príbeh, ktorý je o tom úplne istom len s inými postavami a odohráva sa na nekonečnej diaľnici s jednou benzínkou. Znova sa len opakuje to isté ako v prvom príbehu a prostredie je oveľa menej zaujímavé. No a na konci sa tvorcovia vytasia s nejakou náboženskou pointou a obidva príbehy sa spoja. Vyústenie ma skôr sklamalo. Celkovo to je ale dobre natočené aj napriek nízkemu rozpočtu a kvôli prvej poviedke to za jedno pozretie stojí. 5/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Zbytečně moc dlouhé, ačkoliv kamera je fakt pěkná a i s tím minimálním prostředím si tvůrci dokázali pěkně vyhrát. Ale většinou se prostě nic neděje. Bavilo mě sice sledovat jak i celkem racionálně se postavy chovaj, ale většina toho co se dělo, mi přišlo jako naprostá vata. K tomu jsem si našel i pár nelogických momentů a režie mi přišla chladná. O samotné pointě si budu muset něco počíst. POINTA: WAT? ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Film nemá úvodní titulky a název filmu se objeví až v závěru. (pornogrind)

Reklama

Reklama