Reklama

Reklama

Ronja, dcera loupežníka

(seriál)
  • Japonsko Sanzoku no musume Ronja (více)
Trailer

Epizody(26)

Kouzelné dobrodružství o zbojnici Ronje a jednom velikánském přátelství. Věhlasné studio Ghibli (Naušika z Větrného údolí, Cesta do fantazie, Červená želva) se chopilo klasické pohádkové předlohy Astrid Lindgrenové. Ze spojení vzešlo podmanivé dobrodružství o Ronje; malé hrdince z loupeživého klanu, která žije na hradě v divokých lesích, obklopená kouzelným světem bludiček, harpyjí a trpaslíků. Ronja najde přítele v Birkovi, jenž naneštěstí patří do znepřáteleného rodu pobertů. Podaří se dětem smířit dvě tlupy, od pradávna znesvářené na život a na smrt? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

Merenre 

všechny recenze uživatele

Krásný, mimořádně povedený seriál, který dělá předloze čest a zachovává její kouzlo. Nezřídka je poměrně doslovný. Úskalí a důvod, proč nemá takovou odezvu, jakou by mohl mít, vidím ve odvážném konceptu. Jednotlivé díly nejsou příliš dějové, nemají výrazný příběhový oblouk, často jen ztvárňují určité obrazy a scény z knihy. Seriál tudíž stojí spíše na postavách a lyrice a drobných střípcích a epizodkách - ostatně podobně jako kniha. Mě naprosto dostává geniální postava Mattise, který je ztvárněný opravdu brilantně (včetně skvělého českého dabingu), ale i celkový vizuál a klidné ladění seriálu. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

už několik víkendů se na to díváme, překvapivé je, že děti to zas tolik nebere, ale moje sestra vždy zavelí, že si pustíme další dil Ronji a ja vždy vzpomínám, že tohle bývala jedna z mých nejoblibenejších dětských knížek. SAmotný seriál je takové milé pohlazení a návrat od minulosti, protože animace jsou jak z 80. let,ale má to své kouzlo. Kouzlo pohádek, které se tak líně táhly a vy jste prostě na chvíli zpomalili. ()

Reklama

Nonna odpad!

všechny recenze uživatele

Můj bóže, to je zdlouhavý a nekonečný, že se to v tom nedělním studiu kamarád nedá vydržet. Ty dlouhé pohledy do očí a při rozčilení, to zbytečné pobíhání po lese.....zlaté původní filmové zpracování. A po dlouhodobé nudě najednou přijdou hrůzní skřítci Šedivíci a dítě se mi z nich rozeřve strachy a uteče do ložnice pod peřinu. A teď jsem nedobrovolně odkoukala další díly. Jedno se Japoncům nedá upřít. Geniálně zazdili i ten poslední zbytek severské atmosféry, která z knihy i z filmového zpracování vyzařovala a navíc, jsou skuteční mistři v natahování nic na neúnosnou míru. To, čemu je ve filmu věnováno 20 vteřin, např. smích nebo rozčilení Matyse, dokážou autoři natáhnout na jeden celý díl. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ronja je pro mě sice jen jedna (samozřejmě ta hraná, natočená v roce mého narození;)), ale proti Ghibliovskému pojetí vůbec nic nemám, snad jen kromě výhrady, že by seriál klidně mohl být poloviční:) Ronja v tomto pojetí je mnohem více pro dětské publikum, a taky se v ní trochu moc řve (vzteky i lítostí), ale jinak jsou všechny city a pocity jednotlivých postav na svém místě, no a když to spojíte s precizní a bohatou animací, a nedej bože k tomu přišpendlíte krásnou a rozvernou ústřední melodii, nemůže to dopadnout špatně. 80%, ale opakuju - nečekejte proboha, že to je něco jako Seirei No Moribito;) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Dospělák musí občas přetrpět, že s ohledem na dětské vnímání je to kapku rozvláčnější a některé emoční výlevy jsou místy moc hysterické, ale na druhou stranu je to chvílema i docela napínavé.. Např. scéna větrnice a Ronji zapadlé ve sněhu, má snad až potenciál na tvorbu malého dětského traumátka .. Jako celek je to funkční a poučná story o přátelství, pýše, koloběhu života, atd.. Za mě, hodně povedený.. ()

Galerie (289)

Zajímavosti (1)

  • Animátoři si občas ulehčili práci, vidět je to třeba ve 4. epizodě 1. série s názvem Hearing the Whistler, kde se na hvězdné obloze opakují stejné shluky hvězd. (sikky)

Reklama

Reklama