Reklama

Reklama

Krutý a výjimečný

  • Kanada Cruel & Unusual
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Psychologický thriller o muži, který stále dokola prožívá zločin a nevěří, že jej kdy spáchal. Svůj poslední tragický den zažívá znovu a znovu. Ve snaze vymanit se ze začarovaného kruhu potřebuje najít skutečnou pravdu o smrti vlastní ženy. Manželé zemřou jeden druhému v náručí. Edgar, muž ze zesnulého páru, skončí na zvláštním místě v pekle, kde je obviněn z manželčiny vraždy. To on však důrazně odmítá. Vyměřený trest je krutý – svůj poslední tragický den bude prožívat stále dokola. Aby unikl ze začarovaného kruhu, dá společně se spoluvězněm dohromady plán. Opakem nevinnosti není vždy vina, někdy postačí jen zodpovědné chování. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ona nebude náhoda, že se pan režisér jmenuje Merlin. S jiným jménem by nejspíš nic podobně originálního nestvořil. Neotřelý pohled na Peklo i Očistec Dervisevic mixnul s Na Hromnice o den více a donutil tak hlavního hrdinu prožívat pořád dokolečka nejhorší den svého života a postupně odhalovat motivy a skutečnosti, které vedly či nevedly k vraždě jeho milované. Povedlo se i obsazení a ačkoliv mi z počátku hlavní hrdina příliš neseděl, postupem času jsem musel uznat, že to byla ta nejlepší volba. Další z jedinečných debutů, na který bude těžké navazovat. 85% ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

Konečně, konečně, konečně po předvádění pekla pohádkovými způsoby se spoustou čertíků v maškarádách nebo šílených hororových obrazů, se někdo přiblížil ke skutečnému principu duševního utrpení jako opravdového pekla a ještě ke všemu s vědomím, že to nikdy neskončí;-) K dokonalosti ještě chybí, ale je to velmi zdařilý počin. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery. Tak nějak mi film přišel od začátku průhledný, a jak tu někdo píše, že bylo náročné jej sledovat... nevím, podle mne po čtvrt hodině nebylo o co hrát. Dobře, jsou zde zachyceny stavy člověka, který spáchal zločin, od prvotního popírání k postupnému prozření až následné touze věci napravit. Proti tomu nemám nic, kdyby si to nehrálo ještě na ty podivnosti s televizemi, hrou na peklo, vciťování se, a kdyby film neviděl jako jediné východisko ze situace sebevraždu. To je tak nějak u těchto filmů oblíbené východisko, jež ale stejně nic neřeší. Přitom by stačilo jediné, naslouchat druhým už za života. Jistě, určité poselství je zajímavé, správné, beru ho. Ale jako film to stojí na docela chabých a předem odhadnutelných základech, zvláště, když je nám povaha Edgara naservírována jak na podnose, takže jen čekáme, kdy si to, byť posmrtně, uvědomí, a ony scény ozvláštňující děj jsou diskutabilní. Na jednu stranu tvoří určitý mysteriózní prvek, ale na druhou stranu nechávají nezodpovězených hodně otázek, včetně té nejdůležitější o vině a trestu, a co tedy nakonec mělo znamenat, že kdo akceptuje, půjde na lepší místo. Chtělo to možná alespoň jeden příklad. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Na takový výsledek inspirace svým nejznámějším románem by byl Fjodor Michajlovič nepochybně hrdý. Novátorské, hloubavé pojetí rozpitvává následky zločinu. Geneze vztahu k vlastním činům je výborně načrtnuta i díky Dervisevicově mimořádné schopnosti zkratky, u níž by zřejmě uznale pokýval hlavou i Hitchcock. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky i režijně propracované do nejmenších detailů, něco (kamera ?) z toho ale dělalo televizní film. Tenhle pocit je asi taky nejspíš důvodem, proč tomu dávám "jen" čtyři hvězdičky. Věřím, že až si Edgara střihne Kevin Spacey a do režisérského křesla se posadí třeba Christopher Nolan, tak to budu muset chtě nechtě ocenit jasnou pětibábou. Ano, tohle byl podle mě film, který si říká o hollywoodský remake. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama