Reklama

Reklama

Krutý a výjimečný

  • Kanada Cruel & Unusual
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Psychologický thriller o muži, který stále dokola prožívá zločin a nevěří, že jej kdy spáchal. Svůj poslední tragický den zažívá znovu a znovu. Ve snaze vymanit se ze začarovaného kruhu potřebuje najít skutečnou pravdu o smrti vlastní ženy. Manželé zemřou jeden druhému v náručí. Edgar, muž ze zesnulého páru, skončí na zvláštním místě v pekle, kde je obviněn z manželčiny vraždy. To on však důrazně odmítá. Vyměřený trest je krutý – svůj poslední tragický den bude prožívat stále dokola. Aby unikl ze začarovaného kruhu, dá společně se spoluvězněm dohromady plán. Opakem nevinnosti není vždy vina, někdy postačí jen zodpovědné chování. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Málo známý počin, ale zato velmi poutavý a napínavý. Pro lidi ujeté na časové smyčky mohu jedinně doporučit. Jedná se o příběh s poněkud abstraktním hávem, protože se neodehrává v lidské realitě, ale jakémsi "pekle". Víc přemýšlivé, tak akorát ukecané a vůbec ne nudné. Rejža Merlin Dervisevic mi nic neříká a jedná se o jeho první počin - řekl bych, že nadmíru vydařený. V průběhu očekávejte různé nabourávání zápletky a vítaný závěrečný twist. I když panu Dervisevici táhne na padesát, tak doufám, že v budoucnu vytáhne ještě další zajímavá esa! ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý psycho-thriller o vine a treste. Žeby takto naozaj fungovalo peklo? Teda nemyslím na princípe skupinovej terapie v nejakej budove plnej kancelárií, ktoré mi skôr pripomínali scény ako vystrihnuté z knihy resp. filmu 1984. Ale ten princíp trestu v podobe neustáleho prežívania dňa s najhorším životným skutkom, tak to mi prišlo vcelku zaujímavé. Obzvlášť, keď "odsúdzenci" boli v tej časovej slučke bezmocní a udalosť bola napokon nemenná. Teda až na záverečnú "vzburu" a prebratie osudu do vlastných rúk. Tá koncová úvaha bola naozaj fantastická a celý temný príbeh korunovala napokon úžasnou pointou s morálnym posolstvom o obetavosti a nesebeckosti. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s Carnifexom, že v tomto prípade bol nápad dobrý, ale herec otrasne nesympatický a hlavne dosť ukričaný. A minimálne polovicu deja je film chaotický, ťažko si zosúladiť, o čo vlastne ide. Nakoniec sa z toho vystrnadil mysteriózny Zločin a trest s vyslovene Dostojevského premisou, že zločinec si svoje zlo uvedomí a oľutuje. Avšak nemyslím si, že takto to všeobecne funguje. ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

Konečně, konečně, konečně po předvádění pekla pohádkovými způsoby se spoustou čertíků v maškarádách nebo šílených hororových obrazů, se někdo přiblížil ke skutečnému principu duševního utrpení jako opravdového pekla a ještě ke všemu s vědomím, že to nikdy neskončí;-) K dokonalosti ještě chybí, ale je to velmi zdařilý počin. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Na takový výsledek inspirace svým nejznámějším románem by byl Fjodor Michajlovič nepochybně hrdý. Novátorské, hloubavé pojetí rozpitvává následky zločinu. Geneze vztahu k vlastním činům je výborně načrtnuta i díky Dervisevicově mimořádné schopnosti zkratky, u níž by zřejmě uznale pokýval hlavou i Hitchcock. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama