Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kalifornie. Normální všední den. Obyčejný student jménem Leland Fitzgerlad (Ryan Gosling) spáchá zdánlivě nesmyslnou a nevysvětlitelnou vraždu a všechno se najednou změní. Pro Lelanda, jeho rodinu, přátele i učitele. Ve vězení pro mladistvé se Leland setkává s vězeňským učitelem Pearlem Madisonem (Don Cheadle), který se snaží najít odpověď na spoustu sžíravých otázek. Proč se syn slavného spisovatele Alberta Fitzgeralda (Kevin Spacey), mladík se slibnými vyhlídkami, dopustil něčeho takového? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

misterz 

všechny recenze uživatele

Čakal som príbeh s hlbším významom pretavený aj do emotívnej stránky, ale dostal som len pár psychologicko-filozofických úvah ako vystrihnutých z učebnice psychológie určenej pre účastníkov didaktického kurzu. Jediné výraznejšie pozitívum vidím v mladučkom R. Goslingovi, ktorému postavy rôznych podivínov a citovo neprístupných týpkov idú veľmi dobre a ako vidno, už od útleho veku. 60/100 ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Proč, proč, proč, prooóóooč? Tož řekne mi někdo proč mám ráno hlad, či na oběd, svačinku bych si taky dal... poví mi to Leland? hovno, ten nic neřekne, zarytí partyzán. Čebrená Goslingovi přistane jen co je pravda, no ten zamyšlený, vyhulený ksicht mně vzal o něco méně. Opět sem si nechal čas, ať nad snímkem dostatečně přemýšlím a rozímam své či, noóo opět se jednou nepovedlo. 3/10 ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdo by si občas s chutí někoho nezavraždil? Já tedy mám chutí dost, ale někde v sobě mám nějakou lidskou brzdu ... nebo se možná jenom bojím toho, že by mi to nevyšlo. To je nakonec jedno, protože mladý, krásný a inteligentní Leland zabil a solidní herecká elita má jediný úkol - přesvědčit diváka, že stojí za to hodinu a půl čekat na to, zda se Leland vyžvejkne a sdělí, proč to udělal. Mne tedy přesvědčili tak napůl, protože o zajímavosti snímku nepochybuji, ale na druhou stranu mne to moc nebavilo. Určitě by bylo zábavnější zaskočit ve výplatní den na sociálku a trochu odlehčit státnímu rozpočtu na výdajové stránce. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Působivé. Zajímavé a silné rozhodně. Leland je natočen hodně ve stylu Americké krásy. Ne tak příběhem, ale stylem točení a jednotlivým vybarvováním postav. Nudit jsem se začít nestihl a jelikož mě dialogy mezi jednotlivými figurkami opravdu bavili, začal jsem se divit, proč zde nemá film více procent. No, přišel "srdceryvný" konec a už se nedivím ničemu. Celou dobu mě každá postava zajímala a každý dialog či monolog prozrazoval něco nového, nad čím se dalo přemýšlet. Jenže konec - lehký spoiler - na vás přímo řve:"Teď ho lituj a pokud nelituješ, alespoň velmi přemýšlej!". Takhle na talíři s příborem já to nerad. Přesto vynikající snímek a skvělá postava Dona Cheadla. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Až do samotného záveru som si myslel, že to bude slušne priemerný film, lenže finále prinieslo rozuzlenie v štýle Sokrata: Viem, že nič neviem. Akože celý čas sa pýtame prečo? Všetci sa pýtajú prečo a kde ostala odpoveď? V tých rádoby filozofických žvástoch? Pokiaľ tu ale ide o ospravedlnenie vraždy z nejkých morálnyc princípov, tak to si môžu strčiť, išli na to úplne komplikovaným spôsobom, no vo výsledku sa im to vôbec nepodarilo. Film je zdanlivo intelektuálny, ale v skutočnosti nenesie nič múdre a už vôbec nie v kamennej držke Goslinga. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Ryan Gosling o svojom rozhodnutí nakrútiť film povedal: "Tak veľmi som chcel robiť na tomto filme, pretože som mal pocit, že Leland je taký iný. Práve tento druh postáv sa vo filmoch veľmi často nevyskytuje – postavy, ktoré sú emocionálne odpojené po celý film – takže je zložité sa do nich vcítiť.“  (Arsenal83)
  • Vo filme sa od svojho raného detstva postava syna (Lelanda) nikdy nestretla so svojím otcom (Albertom). Rovnako ani počas natáčania sa nikdy nestretli ich predstavitelia, Ryan Gosling a Kevin Spacey. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama