Reklama

Reklama

Paříž 1991. Mladý detektiv Charlie řeší svůj první případ, vraždu mladé ženy. Při studiu podobných případů odhalí řadu podezřele podobných úmrtí. Dlouhých osm let je jediným, kdo věří v existenci sériového zabijáka. Vražd přibývá, intervaly mezi nimi se zkracují a Charlie se stává architektem jednoho z nejkomplexnějších pátrání, které kdy francouzská policie vedla. Film, inspirovaný skutečným případem zabijáka Guye Georgese, sleduje deset let usilovného vyšetřování. (Film Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Často se tu v komentářích objevuje slovo strukturální detektivka, nicméně nejsem si jist, zda se v případě tohoto snímku jedná o správné pojmenování. Vyprávění se opravdu soustřeďuje na vykreslení bezradné a dusné atmosféry vyšetřování nepolapitelného sériového vraha. Občas se diskutuje o jednotlivých stopách, řeší se motivy a porovnávají jednotlivé objeti. Nicméně v konečném důsledku celé vyšetřování končí aniž by jednotlivé stopy měly pro jeho úspěch byť sebemenší zásluhu. Vyústění je pak po celé té předcházejí lopotě velmi neuspokojivé a shazuje celou předchozí velmi dobře odvedenou práci. I tak je pohled na případ, který Tě zaručeně semele, jedinečný. Už jen v tom nakolik jsou některé důležité odhady policistů nakonec ukázány jako mylné. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemám problém považovať tento film za mimoriadny a prideliť mu príslušný počet hviezdičiek. Vrátil ma do rokov keď francúzske a talianske kriminálky s legendárnymi hercami kraľovali žánru. Na tomto filme ma zaujalo nielen vyčerpávajúce a dlhodobé pátranie po sériovom vrahovi, s množstvom nádejných stôp i sklamaní a zničujúcim vplyvom na život, rodiny i psychiku zainteresovaných policajtov, ale aj snahy o preniknutie do psychiky podozrivého v záujme dosiahnutia jeho úplného priznania. V titulkoch ma zaujalo, že tento sedemnásobný vrah môže v tomto roku požiadať o prepustenie. Nikdy nepochopím, ako je možné uplatňovať nejaký zvrátený humanizmus a veriť v akési "polepšenie" sedemnásobného vraha. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po neuveriteľne dlhej dobe skvostne i keď komorne spracovaný krimi thriller podľa skutočnosti o "lapaní" sériového vraha. Určitá podobnosť so Zodiacom by tu bola, akurát že "L’ Affaire SK1" nehrá na emócie diváka z pohľadu vzrušenia či snahy šokovať počas scén, ktoré by zobrazovali násilie, no viac menej sa sústredí na postupné kroky polície, zisťovanie faktov, vyšetrovanie či priebehom na súde, kde i samotný obhájcovia (i v skutočnosti) verili v nevinu Guya Georgesa. Sám za seba nemôžem inak iba udeliť plnú palbu. "Viva La France!". ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Bohužel,. když jsou představitelé všech vyšetřovatelů nepřesvědčiví a naprosto necharismatičtí, film ztrácí na svém lesku. Jediný skutečně zajímavý výkon podává Adama Niane, scény s ním jsou o třídu výš, než zbytek filmu. Nesdílím nadšení ostatních a rozhodně bych si netroufnula hovořit o návratu ke klasické francouzské kriminálce. V těch totiž podávali všichni skvělé herecké výkony, což lze o tomhle filmu prohlásit jen stěží. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Není tomu tak dávno, co jsem si zrovna říkal, že francouzské krimi už není to, co bývalo. Nicméně, jejich filmy vždycky měli dobrý zvuk, tak je třeba to poopravit, neboť časy se mění. A na pozicích už nekralují už takové superhvězdy, jako byli nebo jsou Jean Gabin, Alain Delon, Lino Ventura, Jean-Paul Belmondo, ale jejich mladší kolegové. Zdá se, že tenhle celovečerák je příslibem starých dobrých časů francouzského filmu. A každopádně překvapil. A to je dobře. I když na špičku pyramidy to nemá třeba v případě filmu Sicilský klan, lze tedy doufat, že to není jen nějaká výjimka. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (11)

  • Režisér Frédéric Tellier sa začal zaujímať o Guya Georgesa po tom, čo znásilnili jednu z jeho priateliek. Po naštudovaní si materiálu bol prípadom tak zaujatý, že sa okamžite rozhodol natočiť o ňom film. (Arsenal83)
  • Aby bola zaistená pravdivosť súvisiacich faktov a úcta k obetiam, produkcia spolupracovala s Asociáciou na ochranu pred sexuálnym útokom a zločinmi, ktorú vytvorili rodiny obetí Guya Georgesa. (Arsenal83)

Reklama

Reklama