Reklama

Reklama

Lion

  • Česko Nejdelší cesta domů (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pětiletý indický chlapec Saroo se ztratí ve vlaku, který ho odveze tisíce kilometrů od jeho domova a rodiny. Ocitne se v ulicích Kalkaty, kde se musí naučit sám a opuštěný přežít. Po strastiplné a nebezpečné cestě se na něj usměje štěstí a adoptuje si ho manželský pár z Austrálie. O pětadvacet let později, vyzbrojen jen hrstkou nejasných vzpomínek, neochvějným odhodláním a revoluční technologií Google Earth, se vydává na dlouhou cestu za svou ztracenou rodinou v daleké Indii. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (260)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $51,738,905 Tržby Celosvetovo $140,312,928Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,308,117 Tržby za predaj DVD v USA $2,651,344 ║ Dobrý námet ale spracovanie až tak neohúri. Úsek z malým Saroo ešte dobrý ale zo starším to už moc neberie, nemá to tie správne grády, dramatičnosť. /60%/ ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Hrozně se mi líbila první polovina, kdy byl chlapec ještě malý a potýkal se s nástrahami Indie, kde na každém rohu číhal pedofil. Bylo k vidění krásné prostředí, děj byl neskutečně dramatický a malý hrdina velmi rozkošný. Jsem si jistý, že v blízké době bude k vidění i jinde. Jakmile se děj přehoupl do Austrálie, kde si chlapce adoptovali Nicole Kidman a Faramir, tak snímek postupně začínal být dost o ničem a nezachránil to ani adoptovaný bratr hlavního hrdiny - mentoš Mentoš, či velký sympaťák Dev Patel. Film uvádí, že byl inspirovaný skutečnou událostí. Nechce se mi věřit, že hlavní hrdina hledal svůj domov pomocí nekonečného procházení map namísto toho, aby svůj domov našel během okamžiku pomoci zkomoleného názvu své rodné osady, který si pamatoval. Myslím si, že by to byla pro danou aplikace mnohem lepší reklama, která by demonstrovala její brutální efektivnost. To, že se člověk musí hrabat pěkně dlouhou dobu v mapách, aby našel to co hledá je spíše kontra reklama. V závěru mě zklamalo shledání, které proběhlo na mé straně zcela bez emocí. Vynahradily mi to záběry skutečného shledání, které následovaly potom. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Khalesi. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Za mě asi největší překvapení letošních Oscarů, vůbec nic jsem od tohohle filmu nečekala, vlastně jsem spíš předpokládala, že ho ani nedokoukám a ono mě to chytlo hned od začátku (teda ne úplně od první minuty, ale někde během čtvrt hodiny mě to mělo). Nedojalo mě to, ale taky mě to nenudilo ani chvilku a uteklo mi to překvapivě rychle. Herecké obsazení bylo (víceméně) příjemné, i když mě nikdo nijak neoslnil. 4* ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Dev Patel ani jinak neumí, než se neustále někde ztrácet a pak pátrat ve vzpomínkách a na nich stavět děj. Bohužel tady staví kýčovitě, rozvlekle a především nudně. Průměr zachraňuje první část se ztraceným Sarooem, který je sympaticky bezprostřední a přirozený, tohle přesně po konci této části mizí - Dev Patel se vynoří a jde to do kopru. Nemůžu ale říci škoda, protože tohle evidentně dojit slzy a festivalové ceny chtělo za každou cenu a takové filmy nemám rád. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Super první část, ve které tvůrci na diváka systematicky a funkčně přenášejí pocit paniky a beznaděje ztraceného chlapce. Pak ale přijde nedůvěryhodný a kýčovitý patvar, ve kterém Dev Patel osmdesát procent času tklivě hledí do dáli a přemýšlí o potřebě hledání vlastní minulosti. To jsem nedal. Možná kdyby k posouvání děje dopředu nebyly užíváný tak schematické vypravěčské zkratky, možná kdyby vše nebylo tak chirirgicky přesně naaranžované, aby to v divácích vyvolávalo emoce, možná kdyby měla Rooney Mara víc prostoru... Ale takhle ne. 45 % ()

Galerie (112)

Zajímavosti (21)

  • Nicole Kidman bola do svojej role vybraná skutočnou Sue Brierly. Počas natáčania sa z nich stali priateľky. (Astonko)
  • Skutočné meno chlapca je Sheru (Sunny Pawar), čo v preklade znamená lev. Odtiaľ názov filmu. (MikaelSVK)
  • Príbehu Saroo Brierleyho sa venovali v televíznej relácii 60 Minutes Special a tiež sa objavil v reklame na Googli, propagujúcej funkciu Google Earth. (Da_reba)

Související novinky

89. Oscary - výsledky

89. Oscary - výsledky

27.02.2017

Letošní nejprestižnější filmové ceny byly uděleny. Americká Akademie umění a věd rozhodla o tom nejlepším, co bylo v Hollywoodu i jinde ve světě natočeno. Filmem roku se navzdory očekávání stalo… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

Reklama

Reklama