Reklama

Reklama

Pan Church

  • USA Mr. Church (více)
Trailer 1

Píše se rok 1971 a malá Charlie žije se svou matkou Marií v Los Angeles. Jednoho dne se probudí a zjistí, že v kuchyni jejich domu je cizí muž − černoch − a vaří snídani. Matka jí řekne, že je to pan Church, a od této chvíle bude jejich kuchař. Charlie se přítomnost cizího člověka nejdřív nelíbí, postupně však přichází na chuť nejen jeho kuchařským výtvorům, ale začne oceňovat i jeho zájem a péči – díky panu Churchovi například objeví knihy a rozkoš z četby. Charlie netuší, že pana Churche jim v závěti odkázal bohatý bývalý milenec její matky − na šest měsíců, protože to je předpokládaná doba jejího dožití, Marie má totiž rakovinu. Nakonec ale žije ještě celých šest let a mezitím se z pana Churche stane nepostradatelný člen rodiny... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (186)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Moc krásný, klasický, lehce dramatický feelgood snímek, ve kterém exceloval a naprosto mě ohromil Eddie Murphy, kterého odjakživa pamatuji jako střeleného komika - mého nejoblíběnějšího hned za Jimem Carreym. Přeci jenom Eddie už taky není nejmladší a komedie už by mu moc nesedly, proto jsem rád, že se pustil do těchto "dramatických" vod. Role mu náramně sedla, stejně jako ostatním vedlejším hercům a společně vytvořili snímek, na který se velice rád znovu někdy podívám. Opravdu mě těší, že po poslední komedii "Tisíc slov" si Eddie dal chvíli (4 roky) pauzu, aby poté vykouzlil tento skvostný výkon. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Mr. Church je pohádka. Vlídný a milý příběh o tom, že vše na světě má své místo, vše se točí v kruhu a rodina je základ státu. A rodina, to může být každý, kdo chce v nějaké být. Svět je krásné místo, kde se vždycky najde nějaký Mr. Church a postará se o vás a vy potom o něho. Ne, ale teď dost ironie. Není to ani dobré ani špatné. Záleží hlavně na náladě, kdy si film člověk pustí. 60% ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Poněkud netradičně byl Eddie MÁRFY obsazen do seriózní role a nedařilo se mu vůbec zle. Film se pomalu vleče ke vkusnému konci a současně neinvazivně divákovi vsugeruje, že lidská dobrota je prostě nad všechno zlato světa. Jediným otravným aspektem snímku je dcera, jejíž vtíravost nezná mezí. Té holce říci, ať na ta rozpálená kamna nešahá, tak na ně jistojistě šáhne a následně propukne v pláč. 73% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak je důležité mít rodinu, či alespoň přátele, na které se dá spolehnout. Feel good movie, který se kromě obstojných hereckých výkonů a místy trochu moc slzopudných scén, drží vesměs zdravě civilní a příjemně koukatelný, opepřený skvělým jazzem a "shawshankovskými" voiceovery, které jsou dávkovány přesně tehdy, kdy jsou potřeba. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Príjemný film na večer. A dokonca musím priznať, že človeku správne udrie na tie správne strunky. Eddie Murphy je v tomto filme vynikajúci a rozhodne je to rola, za ktorú si ho zapamätám viac, než naposledy v "A Thousand Words". Dokonca si myslím, že je to pre neho aj dosť iná rola a sedí mu to skvele. Britt Robertson je opäť veľmi pekná a aj ma dokáže presvedčiť, že vie správne zahrať svoju postavu. Dáva jej správnu dávku ľudskosti a verím jej to. No problémom v tomto filme sú jej vnútorné monológy, ktoré nám podáva ako rozprávač. Pretože mnohokrát by som si radšej viac užil pozeranie filmu a prežíval jej pocity vizuálne, namiesto toho, aby nám ich prerozprávala. A hoci sa to javí ako maličkosť, je to podľa mňa celkom závažný problém. Dialógy a mnohé scénky sú ale na druhú stranu veľmi pekné a celkovo je to film, ktorý človeka dokáže dostať do správnej nálady. Nie je tu nič, čo by podľa mňa kohokoľvek mohlo uraziť a v človeku to zanechá príjemný finálny dojem. Takže za seba hovorím, že film stojí za to vidieť. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Britt Robertson hrá 15 ročnú Charlotte, už v dobe natáčania bola herečka o 11 rokov staršia. (belinko)
  • Film je založený na poviedke "The Cook Who Came To Live With Us," ktorú McMartinová napísala v roku 2011. (Scraffy)
  • S výrobným rozpočtom vo výške 8 miliónov amerických dolárov ide o najlacnejší film Murphyho kariéry. (Scraffy)

Reklama

Reklama