Reklama

Reklama

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa

  • USA Moana (více)
Trailer 4

Walt Disney Animation Studios uvedou struhující počítačově animovaný film Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa o nebojácné dospívající dívce, která se vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránila svůj lid. Cestou potkává Vaiana (Auli'i Cravalho) kdysi mocného poloboha Mauiho (Dwayne Johnson), který jí pomůže stát se zkušenou mořeplavkyní. Společně se plaví přes širý oceán a zažívají nebezpečná a úžasná dobrodružství, například setkání s obřími mořskými monstry, ze kterých leckdy uniknou jen o vlásek. Na konci cesty Vaiana splní úkol svých předků a najde to, co vždycky hledala: sama sebe. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 4

Recenze (477)

predators 

všechny recenze uživatele

Tak v první řadě počítejte s tím, že pixely vaší televize dostanou pořádně zabrat! Je to jako reklama na triluminos, oled a quadled panely dohromady! Úžasná podívaná, opravdu! Myslím, že podobně zábavný animák tu dlouho nebyl. Nenudil jsem se ani chvíli, příběh je jedno velké dobrodružství, všude se to hemží životem, originálními nápady, paráda! Díky, Walte Disney! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tichomořskou Vaianu od Walta Disneye jsem koukal hned v závěsu po Pixarovském Coco. Nechci hodnocením tvrdit, že by Vaiana byla vysloveně horší, ale Coco mi námětem, prostředím a písničkami sedla prostě víc. Není to podle mě úplně ten druh pohádky, který by dospělý mohl zkousnout aniž by neupadl do inteligentního kómatu. Nicméně nejlepší na celé pohádce byl stejně právě dementní kohoutek. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Havajský animák s parádní písničkou You're Welcome. Ono i já se přistihl že po počáteční asi 20 minutové nudě se mě začla Moana líbit čím dál více, protože co si budeme povídat. U Disneyho tyhle typy rodinným příběhů umí jako když bičem mrská a koukat se na ně rozhodně dá. Není tady moc co pokazit a divák dostává zhruba to co očekává. Nějakou tu akčnější scénu uprostřed filmu jako vystřihnutou z Karibských pirátů, úžasně provedené prostředí, chytlavej song, sympatické postavy i nějakou tu postavičku pro ty nejmenší (kohout). Filmu bych klidně mohl připíchnout lepší hodnocení a nic by se nedělo, ale tentokrát to neudělám, protože se jedná o jasnou sázku na jistotu. 65% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tohtoročný druhý animák od Disney bol asi najväčším očakávaním od tohto štúdia. "Moana" ma okamžite zaujala svojim nápadom a bol to film, ktorý som chcel jednoznačne vidieť. A tak som konečne dnes kúpil svoje lístky do kina, sadol si do kina s manželkou a pozreli si spolu slovenskú nadabovanú verziu. No po tom, čo som mal možnosť tohto roku už vidieť Zootopia, nemám pocit, že by tento film fungoval až na takej vysokej úrovni. Nechápte ma zle, stále si myslím, že ide o vynikajúci animovaný film. Úvod je vynikajúci, záver je ohromujúci, je to schopne nadabované a Lukáš Latinák ma ako Maui skutočne veľmi pozitívne prekvapil. Plus musím povedať, že aj postavy sú zaujímavé a aj cesta je zaujímavá. No prečo tento film nefunguje až tak dobre? Pretože mám pocit, že "Moana" je viac typický Disney animák. Kým Zootopia bola absolútne vynikajúca a mala momenty, ktoré utkvejú ešte dlho po dopozeraní v pamäti a má skvelé posolstvo do dnešnej doby, toto je pre mňa skôr typický rodinný animovaný film, ktorý je výborný. Ja som si sledovanie užil, malo to svoje vynikajúce momentky a som za to rád. Dokonca musím povedať, že aj malý animák pred filmom sa mi veľmi páčil. Jediné čo ale doporučujem je vypočuť si skladby v originálom anglickom podaní. Preklad im dosť škodí. Určite sa k filmu ešte vrátim a teším sa na ďalší animák od Disney v roku 2018. Hodnotenie: A- ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Zase jednou příjemný animák, plný česky zpívaných písniček a spoustou humoru. Leckdo tu písně odsuzuje, ale obávám se, že mu nedošlo, že není cílovou skupinou... Nebo tu snad mají prťata účty s oprávněním komentovat filmy (a umí psát?) :-) ! Já mám jinou zkušenost. Děti to milují a ani dospělý u toho neutrpí žádnou újmu... tedy ehm, pokud to nejede z přehrávače každý den.. jako u nás. V pravdě po všech stránkách mrazivou Elsu jejíž úvodní píseň bych už možná vysekl i já v noci po náhlém probuzení.. vystřídala u nás nyní tropická Vaina z Tichomoří. Změna je to příjemná, obzvláště v těchto sychravých dnech. Azurové moře je nádherné i ostrovy a vůbec celý příběh a legenda... Já měl pro Tichomoří vždy slabost, jen mi v tom blankytném nebi chybí nějaké to Zero nebo Corsair :-) no nic, to odbíhám :-)! Dementní kohout ve filmu je super! Takže já dávám za 4 kokosové ořechy. * * * * ()

Galerie (70)

Zajímavosti (32)

  • Loď, na které se Vaiana plaví, je Havajský katamarán, anglicky „Outrigger boat“. Jde v podstatě o úzkou kánoi, která je doplněna o druhý trup připevněný nosníky, který ale není plnohodnotný – v podstatě jde o špičatou kládu. Druhý trup dává kánoi stabilitu nutnou pro pohon plachtou a pro plavbu na otevřeném moři. Výhodou takového plavidla je především jeho vysoká rychlost. (Jarek572)
  • Ve filmu se objevil odkaz na dřívější Disney snímek Velká šestka (2014), a to konkrétně ve scéně, kdy se objeví válečníci Kakamora, kde jeden z nich má totožnou kokosovou masku jako tvář Baymaxe ze snímku Velká šestka. (P. J. D.)
  • Na snímek se objevil odkaz již ve dřívějším Disney filmu Zootropolis: Město zvířat (2016), kde jej však záměrně zvířecím způsobem zkomolili na „Meowana“ (volně přeloženo jako „Mňauana“). (P. J. D.)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Reklama

Reklama