Reklama

Reklama

Moderní metropole zvířat Zootropolis je město jako žádné jiné. Jen v Zootropolisu najdete luxusní čtvrti jako je Sousedství Sahara nebo chladný Tundrov. Je to velkolepé velkoměsto, ve kterém žijí pospolu zvířata ze všech koutů světa. Je to metropole, kde můžete být kýmkoli bez ohledu na to, zda jste obří slon nebo malá myška. Když však do města dorazí optimistická strážnice Judy Hopkavá, zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru velkých a drsných zvířat není žádná legrace. A protože chce všem dokázat, že na to má, skočí po první příležitosti řešit náročný a záhadný případ, i když to znamená vzít do party upovídaného a všemi mastmi mazaného lišáka Nicka Wilda. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 3

Recenze (990)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Není to tak zdařilé jako loňské V hlavě, nicméně stále se jedná o slušný příklad animovaného snímku, ve kterém si své najdou jak odrostlejší děti, tak dospělí. Narážky na reálný svět, filmové žánry nebo aktuální témata fungují na jedničku a zároveň překvapí množství trefných charakterů jako je pan Veliký nebo celá rasa lenochodů. To co funguje jsou bohužel většinou jen epizodky v celém ne až tak výtečném příběhu. Ten vyloženě nenudí, ale nedá se nazvat ani strhujícím. Příběh lůzra na cestě za svým snem i postupné sbližování odlišných parťáků jsme tu měli i v mnohem zdařilejších podobách. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Utopie se zvířátky, nebo chcete-li město zvířat, kde vedle sebe žijí všichni bez rozdílu a místo aby se žrali navzájem, tak si pomáhají. Město, kde jak tvrdí hlavní hrdinka, každý může být tím, kým chce. Původně jsem čekal velký průšvih, poslední animovaný film co jsem od Disney viděl byly (pokud se nepletu) šílené zpívánky s názvem Zázračné kouzlo a já začal nad animovanými výtvory Mišáka Mickeyho lámat hůl. Navíc zvířata co se chovají jako lidé? Poslední dobou na tohle téma narážím až příliš často a po dalším pro mě poměrně slušném fiasku jménem Ledová sezóna a hrůze v podobě Agenta F.O.X.e se mi na tohle vlastně vůbec nechtělo. Nakonec mě přesvědčila pozitivní recenze co jsem viděl tady v diskuzi a musím říct, že jsem byl opravdu velmi mile překvapen. Animace je velmi pěkná, prostředí je zajímavé a nápadité. Charaktery jsou zajímavé, Judy je roztomilá (i když bych to o ní asi neměl říkat...) a Nick je prostě sympaťák. Příběh je velmi dobrý a dalo by se s klidem říct, že je to docela dobrá detektivka se spoustou zvratů a na animovaný film nezvykle propracovaným vyobrazením vyšetřování. SPOILER Jistě prvotního podezřelého (viníka) jsem si vyhlédl a říkal si, že by bylo fajn, kdyby to byl on a fakt, že se mi toto splnilo mě těšil, ovšem v momentě kdy jsem čekal konec a nejasné poselství o rovnosti mezi všemi zvířátky mě autoři překvapily, když šli ještě dál a pointu zajímavě rozvedli. Opravdový viník v momentě, kdy jsem věděl, že tam je byl prakticky ihned jasný a pointa o rovnosti mezi zvířátky a poselství celého filmu na mě poměrně slušně zafungovaly. KONEC SPOILERU Co se humoru týká, nebyla to nálož, kdy bych se bavil po celý film ale po většinu sledování jsem měl příjemný pocit a občas jsem se zasmál (lenochodi, mafiánský boss...). Když si to shrnu, tak jsem viděl velmi příjemný animovaný film a jsem spokojený. 8,4/10 ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Veľmi milá záležitosť, ktorá si získa srdce nejedného diváka. Najsilnejšou stránkou je jednoznačne pointa príbehu: každý môže byť tým čím chce byť, pričom by sa od naplnenia svojho sna, nemal nechať nikým odradiť, respektíve druhá, vykresľujúca chorobu dnešnej doby: škatuľkovanie ľudí podľa farby pleti, rasy, alebo výzoru. Z pohľadu humoru snímok spĺňa kritériá dostatočnej "vtipnoty", avšak nadšencom animákov odkazujem, aby sa vyhli traileru, ktorý opätovne odkrýva najsilnejšie karty. Skrátka, zoberte potomkov a choďte do kina na odporúčania známych, nelašujte, nevábte sa short video zábermi, ktoré v mnoha prípadoch, rovnako ako teraz, prezrádzajú viac ako by bolo treba. Zootopia je krásna animovaná rozprávka za ktorú vám nebude ľúto vyhodiť ani jeden z mnoha "centov". ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tesil jsem se a nebyl jsem zklamanej, spis naopak, to se mi zas tak casto nestava. Bal jsem se, aby veskery fory nebyly provareny uz v ukazce s lenochodama, coz se ale potvrdilo jen castecne. Tech masakralnich foru by se dalo sice spocitat na prstech rukou, ale vubec to nevadi, protoze se film muze oprit o super zapletku, ktera je sice v zanru krimi celkem provarena, ale v ramci animaku se to zas tak casto nevidi. Navic tu jsou super postavy, hlavni dvojka nema chybu a i kdyz dojde i na nejaky to moralizovani a infantilni forek, spis jde o animak pro dospely, takze za me naprosta spokojenost. Navic super animace, takze si vazne nemam na co stezovat a pro me jeden z nej animaku roku. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Animovaná detektivka pro odrostlejší děti, ale i mládež a dospěláky. Sotva mluvící potěr na to ale neberte, nic z toho nebude mít. Hvězdička dolů za nápadně vloženou politickou korektnost, konkrétně antirasismus. Docela mě to otrávilo, v týhle době, která je novolevicovým hnutím přímo nechutně prolezlá. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (62)

  • Aby stromy vyzerali reálne, majú na sebe približne 30 000 listov. (figliar)
  • Na obrazovce přehrávače, ze kterého Judy Hopkavá poslouchá hudbu při cestě vlakem do Zootropole, můžeme zřetelně vidět názvy písní z dalších úspěšných disneyovských filmů, avšak s upravenými zvířecími názvy - například "Let It Go" z Ledového království (2013) se zde změnilo na "Let It Goat". (.baris.)
  • V kanceláři náčelníka Boga můžeme na kalendáři vidět obrázek fiktivního města San Fransokya z filmu Velká šestka (2014). (SONY_)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama