Reklama

Reklama

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa

  • USA Moana (více)
Trailer 1

Walt Disney Animation Studios uvedou struhující počítačově animovaný film Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa o nebojácné dospívající dívce, která se vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránila svůj lid. Cestou potkává Vaiana (Auli'i Cravalho) kdysi mocného poloboha Mauiho (Dwayne Johnson), který jí pomůže stát se zkušenou mořeplavkyní. Společně se plaví přes širý oceán a zažívají nebezpečná a úžasná dobrodružství, například setkání s obřími mořskými monstry, ze kterých leckdy uniknou jen o vlásek. Na konci cesty Vaiana splní úkol svých předků a najde to, co vždycky hledala: sama sebe. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 1

Recenze (478)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Protipól k "Frozen", nikoli však kvalitou. Nádherná animace, neobvyklé prostředí, parádní chemie mezi ústřední dvojicí a naprosto kouzelné písničky. "How Far I'll Go" je to nejkrásnější, co jsem za poslední 3 roky v animáku slyšela. A propos, opět palec nahoru za český dabing - nejen za vybrané dabéry, ale především za věrně přeložené texty písní.;-) ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Prostředí a hlavně hudba hodně v pohodě, jen ten příběh mi přišel hodně plochý a nenápaditý. Funkčních gagů jsem postřehl jen pár, což je největší škoda. Za podívání Moana určitě stojí, ale do dalšího běžícopásoidního animáku si ji určitě pamatovat nebudu......a když jo, tak jen kvůli zpívajícímu The Rockovi. 75% ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Jsem velkým fanouškem "Vikingů jižních moří". Jejich námořnické a navigační schopnosti byli úžasné. Výpravy, které podnikali, byly sice občas z nutnosti (přelidnění na domovském ostrově) a pokud byly do neznáma, zdaleka ne vždy končily happy endem, ale přesto mají moji úctu a tento film jim v dost věrné atmosféře vzdává hold. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tuctová Disneyovka se lehce vymyká z průměru krásným zobrazením oceánu a zejména tvárnosti vody. Naopak, podmořský svět je odbytý. Potěší vtipná komunikace prostřednictvím stylizovaného tetování. Kromě toho nabízí příběh jen průměrný a stokrát viděný děj o iniciační cestě, pěknou přírodu a typicky podbízivou animaci. Hlavně v první polovině děj zdržovaly nudné písničky bez pořádné choreografie. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zdaleka nejvíc hot ženská (dívčí!) postava v animáku ever. A to mi nikdo nerozmluví: až jsem se za svý myšlenky během sledování styděl. Snad mě nezavřou. No, a on by ten teenagerský sex appeal vlastně klidně mohl stačit, i kdyby to nakrásně mělo chudej příběh, špatnou animaci, málo vtipu anebo třeba chabý písničky. Jenže vono nemá. Nic z toho. Je to super. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (32)

  • Mauiho tetování, kterému neřeknou filmaři jinak než Mini Maui, je namalováno klasickou ruční metodou. Tu měl na starosti tým vedený Ericem Goldbergem, dohlížejícím nad animací džina z filmu Aladin (1992). Zajímavostí navíc je, že toto oživlé tetování slouží jako Mauiho svědomí. (CrypzzXD)
  • Aby filmaři vytvořili věrohodnou noční oblohu, oslovili astronomy a ti jim pomohli zjistit, jaké hvězdy mohly být před 2 000 lety vidět na obloze. (CrypzzXD)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Reklama

Reklama