Reklama

Reklama

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa

  • USA Moana (více)
Trailer 1

Walt Disney Animation Studios uvedou struhující počítačově animovaný film Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa o nebojácné dospívající dívce, která se vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránila svůj lid. Cestou potkává Vaiana (Auli'i Cravalho) kdysi mocného poloboha Mauiho (Dwayne Johnson), který jí pomůže stát se zkušenou mořeplavkyní. Společně se plaví přes širý oceán a zažívají nebezpečná a úžasná dobrodružství, například setkání s obřími mořskými monstry, ze kterých leckdy uniknou jen o vlásek. Na konci cesty Vaiana splní úkol svých předků a najde to, co vždycky hledala: sama sebe. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 1

Recenze (478)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Když tuto animovanou polynéskou pohádky z Tichomoří vidíte ve společnosti nadšeného dětského diváka, dostává hodnocení jinou úroveň. Příběh je příjemný a díky lokacím do jisté míry originální. Ano jisté literární experti by našli zařazení ATO 22/6 a 5 další podobných příběhů ze 4 částí světa. Ale když se zaposloucháte do Mauiho písně You are Welcome/Vždy k službám ať v podaní Dwayna Johnsona nebo Martina Zounara tak se můžete nechat unášet příběhem jako vlnami Tichého oceánu. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V najlepšej tradícií klasického Disneyho. Pesničky, nádherná animácia a krásna dievčina v dokonalom prevedení tradičných havajských mýtov a báji. Byť putovanie cez oceán dlhšie a plné rôznych nástrah dal by som plný počet. Takto ale potešil retardovaný kohút.. Godzilla čo sa mihla v pozadí a vyvrcholenie, ktoré malo až éterický dosah. A v zásade mám pocit že po Zootropolise ďalšia rana do čierneho. Taká pripomienka prečo boli rozprávky a prečo stále sú také dôležité. Či už pre deti, alebo pre nás.. dospelých. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Fajn animák se skvělou vizuální stránkou a zábavným dobrodružstvím pro dětské publikum. Zpočátku se jevil i dokonce jako velmi vtipný a humorem nešetřil (zejména kohout byl top!), ale časem se humoru ubíralo a více se soustředilo spíše na dějovou linku, čímž si mě jako dospělého diváka film trochu ztrácel, nicméně jako celek jde pořád o velmi dobrou pohádku, která stojí za pozornost a v určitých pasážích srdíčko má. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsme tady proto, že ti Oceán nabulíkoval, že jsi vyvolená." Já vím, že je to Legenda o konci světa a o plachtění, ale pro mě to prostě je film o zmateném slepičákovi, který nevynechal jedinou příležitost, aby mě rozsekal. Taky tam byla Vaiana a Maui, kteří zachraňovali svět, za což jim děkuju, ale ovace sklízí opeřenec a možná Vaiana za to, jak se uměla nádherně plesknout svými vlasy do tváře. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu vynikající druhá polovina, která pod návalem vtipných hlášek a vizuálních nápadů ohledně přitažlivé exotické mytologie přináší přesně to, co jsem od začátku očekával. Na druhou stranu ale šíleně nudná první půle, která kupní klišé na klišé, zbytečné zahlcení otravnými písničkami a nepřekvapivý šablonovitý průběh. Bavil jsem se a s postavami mi bylo dobře (hlavní hrdinka je navíc jednoznačně číslo jedna v žebříčku nejkrásnějších animovaných postav), ale vzhledem k příběhově promakaným skvostům jako V hlavě nebo Zootropolis je tohle přeci jenom slabina, byť vizuálně opravdu mega opojná a originální. Natvrdlá slepice je ale naprosto boží... 70% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (32)

  • Ve filmu se objevil odkaz na dřívější Disney snímek Velká šestka (2014), a to konkrétně ve scéně, kdy se objeví válečníci Kakamora, kde jeden z nich má totožnou kokosovou masku jako tvář Baymaxe ze snímku Velká šestka. (P. J. D.)
  • Lalotai – říše příšer, je místo plné fantazie pod mořským dnem. Jeho jméno vzniklo na základě polohy – v polynésštině znamená Lalo pod a Tai znamená moře. (CrypzzXD)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Reklama

Reklama