Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lese se najde zastřelený muž. Je jím Luděk Švejda, bývalý kriminalista, který musel od policie odejít. Následně si založil bezpečností agenturu, která zajišťuje hlídání samoobsluh a podobných objektů. Švejda se nechal najmout bohatým podnikatelem na sledování jeho manželky. Povedlo se mu opatřit si důkazy, že je opravdu nevěrná, ale jejího manžela ubezpečil o opaku. Vzápětí se však rozhodl jeho manželku vydírat. A nejen ji… (TV Nova)

(více)

Recenze (12)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál si mě postupně získal, takže jsem se těšil na další řadu. Navíc jsem v létě pobýval na Kašperkách, takže se zážitek stal více osobním. Tento díl trpí stejnými neduhy jako předešlé, ale pohoda prostě přebije nesrovnalosti a nedokonalosti. Staré postavy potěšily, nové nezaujaly, včetně dabovaného pána. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabý díl hlavně po filmařské stránce. Příběh je zcela tuctový, spojí se dva případy v jeden díky náhodě, kterou si scénárista vycucal z prstu. První polovina dílu je vyloženě tupá, neděje se skoro nic, řeší se zase takové pidipříběhy, které jen mají prodloužit minutáž. Tempo seriál nikdy neměl, ale tohle byla vyloženě uspávavačka. ()

Reklama

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U tohohle seriálu si člověk musí odpustit zcela policejní logiku a hierarchii práce. U tohohle dílu byla naprostá absence šumavské přírody, zato přibylo bordelů a polonahých tanečnic.  To že se na Šumavě vraždí jak za nacistů a že je do každé vraždy nebo smrti skoro pokaždé zapleten někdo z místních obsazených lidí je prostě věc kterou musíte nechat plynout, ale přítel Norisové vypadá jak z německého pornofilmu, policejní služebna je tak malá, že při záběru všech policistů musí většina stát a tentokrát i dialogy a zápletka byla tupější ne jindy. Návrat spíše průměrný. Chalupa je srovnána se zemí, major se už opět loučí případy se prolnou. Taková pohádka, ale čím dál tím divnější. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak Soukup poslední řadu svého chalupářského seriálu rozjel ve velkém stylu - nasadil manželku, Norisové vyměnil Yeti za Karoq a udělal reklamu na místní bordel, což samozřejmě dal do bulváru jako promo před uvedením v televizi, jakože bude trocha erotiky. Zoufalé promo, ale vzhledem k tomu, že nezapoměli dodat, že ty tanečnice s přelepenými bradavkami jsou opravdové, tak to bude asi velmi úspěšné promo, ale toho podniku. První díl s vraždou soukromého očka jinak nebyl špatný ( v rámci tohoto seriálu ) - neškodné papučové krimi pro diváky, kteří nevyžadují svižné tempo a nechají se potěšit lidovou atmosférou. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bál jsem se, jak bude vypadat pohodový seriálek z dílny Jaroslava Soukupa, který měl své hvězdné časy (a to nemyslím ironicky) na konci onoho "socializmu" a pak se propadl tak, že mi to až přišlo líto. Nestalo se to jenom jemu, stačí si připomenout slátaninu Oskarem ověnčeného režiséra Mencla Donšajni. Ten bych na úroveň Dagmar a Meisnerů klidně dal. Naštěstí se ještě podíval přes rantl díky Modravě. Ti co tady hromadí výblitky na adresu tohoto seriálu a ukájejí se výhradně a pouze nad "severskou" školou jsou neuvěřitelně směšní. To, že Jaroslav Soukup obsadil svoji manželku do epizodní roličky tady strašně kde komu vadí, kdybych to nevěděl, ani bych to nepostřehl. Manželství těchto dvou mě na rozdíl třeba love story Kachyňou a Mihulovou zůstalo utajeno. Proti tomu je obsazování sračkoidní první republiky z dílny chrámu a tvrze české kultúry ČT Arichtevové (tady se občas taky objeví) Arichtevem mnohem křiklavější. Co mi trochu vadilo byl ruský (ukrajinský?) přízvuk onoho vraha, ačkoliv se mělo jednat o Čecha a ono násilně zakomponované laškování Vinické se sklářem. Ten je mimořádně nesympatický, nakonec bývalý hokejista Pospíšil byl podobná sorta lidí. Jinak dobrý, dalších dílů se bát nemusíme, naštěstí nekteří herci ani nestačili zestárnout (zrovna Soňa Norisová, Filip Tomsa nebo Taťána Medvecká s Dagmar Čárovou) jiní ano (snad nejvíc Monczka a trochu i Jaroslava Stránská), ale co je nejhorší a co se seriálem nemá nic společného jsou nové uniformy policie ČR. Ty předchozí byly civilnější, teď ti policisté vypadají jako cirkusoví uvaděči. Ten dementní policejní ministr, co tohle zavedl, by měl strávit nějaký ten čas buď na Borech nebo Kosmonosích. Na druhou stranu, když jsem viděl, v čem se pohybují uniformovaní policisté v Curychu (mj. oranžový baret), tak zjišťuji, že to je všude nějak tak stejné. Tak se opatrně těším přístí týden na pokračování. ()

Galerie (56)

Reklama

Reklama