Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Serge Buren (Jean Reno) je legendární polda, noční můra všech kriminálníků. On a jeho policejní tým mladých kolegů vyznávají trochu nevšední vyšetřovací postupy. Mezi jejich osvědčené a oblíbené metody patří přepadovky a výslechy zadržených s použitím baseballových pálek. S oblibou ignorují pravidla v průběhu velkolepých zatčení. Jejich práce je více než efektivní a výsledky jsou brilantní. Jenže jejich nadřízení začínají mít dojem, že kovbojové nemají u policie co dělat a jako supi čekají na jakoukoli chybu. Na pařížské scéně se objevuje gang lupičů, kteří neuvěřitelnou rychlostí vykrádají banky a klenotnictví. Bohužel jsou po zuby ozbrojeni automatickými zbraněmi a na jejich konto během loupeží přibývá brutálních vražd. Buren a jeho jednotka musejí použít veškerou vynalézavost a všechny své metody, aby se pokusili šílené zločince zastavit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (198)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Řeknu to asi takto. Rozhodně se nudíte, ale na druhou stranu jsem se ani kdo ví jak nebavil. Všechno to odsejpá a vám je skoro jedno, kdo z jednotky přijde k úhoně nebo když už to má vypadat, že k tomu dojde, víte , že nedojde. Dobře, čest výjimce/kám. Paradoxně mě nejvíce bavily dialogy v hospůdce a v dodávce, než přestřelky. Připomínalo mě to špičkování v té naší bandě a nebo v té Slyově Postradatelné. Všechno je to tak průměrný, že z toho nemůže být nic jiného než lehce nadprůměrné hodnocení a to jen díky dni dvou Kámošů. 62 procent. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Za mě lepší 3 hvězdy. Ano, je to akčňák jak z 80tých let, pochybuji, že by nějkde tolerovali chování Renovo jednotky a jejich metody. Scénář tedy docela skřípe, nadruhou stranu Reno je stále sympaťák, jeho parťák zase dokáže odlehčit situaci a předvede pár slušných bitek. Akce je dostatek, je slušně provedená a i když občas vykrádá slavnější kolegy, docela jsem si ji užil. Brát to víc jako akční výplach než jako seriózní krimi a může vás to i potěšit. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Skoro hodinu sledujeme mlácení prázdné slámy, pokukování postaršího donjuana po mladé manželce šéfa, mezitím přepadnou jedno klenotnictví (když nepočítám naprosto zmatenou úvodní akci, kdy netušíte, kdo, co, kdo je kdo, co se děje, takže těžko si tu akci vychutnat). Když se člověk jakž takž zorientuje, pořád se nic neděje - jedna sledovačka, jedna menší rvačka, vykradení banky a konečně zhruba desetiminutová přestřelka v ulicích Paříže, kde kulky létají o sto sedm, ale nikoho netrefí. Vzhledem k vypálené munici, již budou sbírat ještě na Vánoce, solidní výkon. A následuje zas pár minut tlachání, rozpuštění jednotky, získání důkazů způsobem, jaký by soudní zástupce hned odmítl, znovuzaložení jednotky a jedna akce v tunelu, kdy Jean Reno statečně vstoupí do deště střel z obou stran, a nic ho netrefí, neb on je naštvaný a jde se mstít. Dřív měly francouzské kriminálky alespoň nějaký reálný základ, ale tohle je čistá utopie a fantasy. Paralelní svět. Zklamání. Pár dobrých záběrů kamery na film nestačí. ()

FanKalEl 

všechny recenze uživatele

Strhujúce akčné krimi ktoré sa s nikým neserie a je dlhé 90 min bez nejakých zbytočných hluchých miest. Moja šálka kávy, čiže bavil som sa maximálne. Má to výbornú hudbu a excelentnú prácu s kamerou. Za tú krátku stopáž sa stihlo aj spoznať postavy ale napr. keď si spomeniem na finálny záťah kde aj v ňom používali pálku a oceľovú tyč tak to už bolo trochu päsť na oko, no inač okrem toho nemám fakt čo vytknúť ak privriem oko za tú miernu neoriginalitu. Napriek tomu ma Antigang milo prekvapil takže mi nestáva nič iné urobiť, než dať plný počet. (95%) ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Člověk by i řekl, že po dlouhé době vyhřezla na svět poctivá francouzská akční kriminálka. Bohužel tomu tak není. Tenhle film by straně chtěl bejt cool. Jenže tomu naprosto chybí atmosféra. Těch pár rádoby artovejch scén, podpořených vhodně zvolenou hudbou nedokáže vyvážit zbytek, do kterýho Benží Rošér cpe hlášky, kam může. Nefunguje to. Jako celek už vůbec ne. Nedokázal to vytáhnout nahoru ani dědeček hříbeček Reno, ani zbytek kástu. Až příště půjdu vykrást banku, rozhodně nenasypu fízlovi šest ran do vesty, ale skončím jeho mrzkej život jednou ranou doprostřed čela. Nelogičnost některých rozhodnutí tu mlátí do očí, jak hluchej cihlou do vrat. Slaboučká troječka. 45% P.s.: sedma Bmw je docela fajne služební kára ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Alternatívnym názvom snímky je aj názov The Squad. (MikaelSVK)
  • Při přepadení banky jsou tři lupiči vyzbrojeni puškami FN Scar a čtvrtý HK MP5K. Policie má většinou pistole Sig Sauer SP2022. Serge Buren (Jean Reno) většinou používá pušku HK 416 a v rukou jedné z policistek se objeví i puška SG 550. (JohnSmith)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo vo francúzskej metropole Paríž. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama