Reklama

Reklama

Komorná

  • Jižní Korea Agasshi (více)
Trailer 2

Šlechtična Hideko žije v ústraní na venkovském panství se svým strýcem a poručníkem. Chlípný strýc vychovává Hideko přísnou rukou a čeká, až dospěje, aby si ji mohl vzít a zmocnit se jejího bohatství. V domě se však objevuje podvodník, který zosnuje příchod mladé komorné Sukhui ve skutečnosti chudé kapsářky, která mu má pomoci nebohou Hideko svést. Dobře promyšlený plán ale začíná hatit vášeň, která mezi dvěma dívkami zahoří. Brzy navíc přestává být jasné, kdo koho ve skutečnosti podvádí. Příběh bestselleru Zlodějka spisovatelky Sarah Waters do japonsko-korejských reálií 30. let 20. století převedl jeden z nejvýraznějších jihokorejských režisérů současnosti Park Chan-wook a vytvořil dynamický thriller plný zvratů prodchnutý podmanivou erotickou atmosférou. (Aerofilms)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (268)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Taká vyčačkanejšia verzia Nolanovho Sledovania, aspoň v princípoch vzájomného odrbávania sa postáv a odrbávania diváka režisérom s troma hlavnými postavami. A nakoniec aj neoficiálna "štvrtá" časť Parkovej "trilógie" o pomste. Ten chlap sa chce zrejme v podvedomí niekomu veľmi pomstiť a paru vypúšťa cez filmy. Na naše šťastie. Spojenie vysokého umenia s nízkym a filozofie s pudmi. A na konci zistíte, že obe ženské postavy považujete za krásne ženy, aj keď sa vám na začiatku nemuseli fyzicky vôbec páčiť. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ukázka Japonských podivností pro začátečníky, aneb zajímavá lesbická romance, na pozadí se zvrhlým strýčkem aka možná přijdou i chapadla paní chobotnice. A to je tak nějak tenhle film ve zkratce, snad jen ještě možno dodat, že je výtvarně hodně zajímavý (což je z velké části dílem kombinace japonské, korejské a anglické estetiky, kostýmů a architektury a je to hodně zvláštní kombinace), dále tu máme romanci, uvěřitelnější, než u drtivé většiny romantických filmů, pár dějových zvratů a možná zbytečně přebujelou délku, kterou zachraňuje (alespoň pro mě) příjemně veledivný závěr. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

51. MFFKV: Režisér „trilogie pomsty“ nebo ceněné Žízně (2009) natočil neskutečně zábavný, ale přitom promyšlený revenge thriller, který velmi inovativně pracuje s románovitou strukturou a divákovou představivostí. Příběh členěný do kapitol si podobně jako v Tarantinových Osmi hrozných opojně pohrává s mírou vědění postav a očekáváním, které je s přibývajícími minutami neustále přehodnocováno nespolehlivými vypravěči. Někoho může zarazit až přílišná kýčovitost a umělohmotnost celého fikčního světa (a způsobu, jakým je stylisticky zobrazován), v němž režisér svou hrdě pokleslou brakovou story rozehrává, nicméně i ta je nakonec velmi srozumitelně obhájena tvůrčím záměrem. Tuhle prolhanou a značně nadnesenou lesbickou „fantasy“ hříčku je opravdu po celé dvě a půl hodiny radost rozplétat a splétat dohromady. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Dlouhé jak týden před výplatou, a proto bohužel často nudné. O půl hodiny kratší by to nejen, že nebylo takové utrpení, ale i plot twisty by měly větší drajv. Pomalé tempo občas rozproudí lesbická scéna (je jich tady dost a odvaha jim rozhodně nechybí), vtipná scéna (někdy trapně vtipná) nebo brutální násilí (nebudu spoilerovat), které působí uměle a do filmu nepatřičně. Komorná chce jít přes hranu, ale nedaří se jí to ani obsahem, ani atmosférou. Hezký vizuál a kompozice lesbických scén pro mě stačí na tři stáry. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Výtvarně perfektní, příběhově spletité, atmosféricky hutné, sexuálně vypjaté, humorově přitmavené....a celkově docela natažené. Chan-wook Park zase jinak ale zase suverénně. Zpracováním nemá konkurenci, příběh je zajímavý svými zvraty a vypočítavostí, ale neříkám, že bych si přál, aby se dál zabýval knižními adaptacemi. Celkově je to pro něj podobný typ filmu, zároveň je ale úplně jiný. Být o něco kratší, byl bych radši, ale i tak můžu Komornou vřele doporučit. Hlavně Parka neznalý divák dostane něco, co nikde jinde neuvidí. 90% ()

Galerie (219)

Zajímavosti (7)

  • Originální název 아가씨 (Agasshi) neznamená komorná, ale slečna a vztahuje se na postavu Hideko (Min-hee Kim), kterou tak Sook-hee (Tae-ri Kim) často oslovuje. (Jirka_Šč)
  • Vo filme sa objavia okrem plynového zapaľovača aj náramkové hodinky Seiko Solar, čo je však v roku 1930 nemožné. (MikaelSVK)
  • O hlavní roli se ucházelo přes 1500 zájemkyň. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama