Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Bleed For This vypráví neuvěřitelný skutečný příběh o jednom z nejinspirativnějších a nejpřekvapivějších návratů na výsluní v dějinách sportu. Miles Teller exceluje v roli Vinnyho Pazienzy, boxera z Providence přezdívaného "Pazmánský čert," který se katapultoval ke slávě dvojnásobným vítězstvím v soubojích o světový titul. Při téměř smrtelné autonehodě si však Vinny přerazil páteř a bylo mu řečeno, že už možná nikdy nebude znovu chodit. Navzdory všem očekáváním a nařízením lékařů přistoupil proslulý trenér Kevin Rooney (Aaron Eckhart) na to, že Vinnymu pomůže vrátit se pouhý rok po nehodě zpátky do ringu na možná poslední zápas v životě. (Cinemax)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (81)

Happens 

všechny recenze uživatele

Proč nezůstal u romantických komedií? Role boxera mu neseděla, nevěřil jsem mu, choreografie boxu příšerná, jeho pohyby rukou jsou o dost horší než mojí přítelkyně. Jsem rád, že kameraman se snažil mířit kamerou, aby nezabíral ruce, ale z toho mála, co (bohužel) zabral, je mi smutno. Příběh sám o sobě nese drsnou a motivační epiku, ale to je příběh převzatý z reality - jeho zpracování je trochu křeč a faleš. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Športová dráma, ktorá so sebou nepriniesla nič nové. Na druhú stranu sa mi ale páčia motivačné filmy, hlavne ak idú podľa skutočnej udalosti. Vyhrabať sa z takého zranenia a všetkým ukázať, že ešte stále na to mám, je určite hodné obdivu. V tomto prípade je teda kapitola sama o sebe hlavná postava. Odhliadnuc od toho, že mi tu Miles Teller pripomínal môjho bývalého spolužiaka, však toho chalana zvládol perfektne, len tie boxerské zápasy mohli byť trochu divácky atraktívnejšie. Tiež sa mi páčil výrok, čo povedal originál Vinny na samom konci v tej dokrútke. Lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Kdo se nějak hlouběji zajímá o svět boxu, případně kdo utrpěl nějakou vážnou nehodu a potřebuje do budoucna povzbudit nějakým inspirativním příběhem, ten si Bleed for This může možná i užít a možná si z něj odnést i solidní filmový zážitek, pro nezaujatého diváka se ale bohužel jedná o dost utahanou, nezáživnou nudu, která vážně, tedy krom zmiňovaného inspirativního příběhu, nemá co jiného nabídnout, a to jak po filmařské, tak dramatické stránce. Samotný film totiž nemá příliš co nabídnout, boxerských dramat o pádu na dno a následném vzestupu zpět na výsluní je mnoho a mnoho, a zpracování tohoto není skutečně nikterak výjimečné, naopak, je to celé velmi předvídatelné a vážně hodně ploché. Samotné boxerské zápasy nejsou navíc nasnímány ani živelně, ani dynamicky, ani příliš přehledně, emočně je to pak neuvěřitelně nepůsobivé a dramaticky zcela nefunkční, postavy na mě působili vesměs nezajímavě a v neposlední řadě musím filmařům vytknout i mdlou atmosféru a nulovou stylovost. Miles Teller je každopádně ve své roli přesvědčivý a celé to dost zachraňuje, ovšem ani jeho výkon už nic nezmění na tom, že se jedná o velice nevýrazné drama, které jsem si zkrátka vůbec neužil. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tisícátý první boxérský příběh na tisícátý první způsob. Boxérská dramata jsou si nekonečně podobná, ale pokaždé přijdou s nějakou minimální vsuvkou, kterou se od jiných filmů dokáží odlišit. V tomto případě to jsou herci. Především Miles Teller, který mě baví snad zatím všude, kde se ukáže a Aaron Eckhart, kterého bych na první dobrou pomalu ani nepoznal. Jeho převtělení v trenéra alkoholika je naprosto ultimátní a vodí si to od první minuty filmu. I díky těmto dvěma hereckým výkonům jsem neměl obtíž film dokoukat. A to i přesto, že mi bylo jasné, co se bude dít a kam celý příběh bude směřovat. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Meh....další boxerský film. Jen se prostě prohodí hlavní postava, vyhrabe se další neuvěřitelný pravdivý příběh a hurá na natáčení. Osobně už jsem toho celkem přecpaný a divím se, že v tom režiséři vidí potenciál, když v podstatě ta hlavní linii je stále stejná a neměnná. Neříkám, že to byl špatný film, ale prostě podle mě tenhle žánr už nemá co nového nabídnout a své fanoušky si nejspíše najde pouze přímo u příznivců tohoto sportu. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Zápas proti Rogerovi Mayweatherovi sa v skutočnosti odohral 7. 11. 1988. Zápas proti Gilbert Dele bol 1. 10. 1991. Po ňom mal hlavný hrdina autonehodu. Zápas proti Roberto Duranovi sa odohral až 25. 6. 1994 s verdiktom rozhodcov 117-113, 117-112, 117-112. (Johnny.ARN)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v amer. štáte Rhode Island. (MikaelSVK)
  • Mezi závěrečnými titulky je možné vidět záběry se skutečným Vincenzem Edwardem Pazienzou. (MATADOR)

Reklama

Reklama