Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Film vypráví o životě dvou výstředních hledačů s detektory kovu (Mackenzie Crook a Toby Jones), kteří tráví veškeré dny na zoraných a otevřených polích. Každodenní nudu kompenzují největší nadějí, že odhalí své životní bohatství, které jim zařídí spokojenost a pohodlnost do konce života. (Shr1nK)

Videa (5)

Trailer

Recenze (47)

dalver 

všechny recenze uživatele

Vraj v jednoduchosti je krása. Zábavné a milé postavy a charaktery, ktoré sa chovajú naozaj ako ľudia. Žijúce si svoje jednodocho-krásne a zároveň niekedy trpké, niekedy sladké a stále svoje životy. Plné krásnych metafor, v parádnom vidieckom prostredí. Z toho súčasného seriálového sveta, kde sa každý snaží šokovať a prichádzať s niečím neuveriteľne pokrokovým sú Detectorists krok úplne mimo mainstream. A mne sa to veľmi páčilo. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Will you search through the lonely earth for me... Takový nenápadný, ale neskutečně milý seriál, jsem ani nečekal, když jsem ho začal sledovat. Detectorist vypráví příběh dvou chlapíků, kteří mají netradiční zálibu. Chodí po polích s detektorem kovů a hledají "poklady" a díky tomu vytvoří televizní poklad, který stojí za nalezení. Climb through the briar and bramble... Mackenzie Crook a Toby Jones jsou skvělí herci, ale nikdy jsem neměl potřebu je vyhledávat. Coby Andyho a Lance na ně ale nedám dopustit, protože jejich souhra je dokonalá. Mackenzie Crook si navíc celý seriál sám napsal a zrežíroval, takže klobouk dolů. I’ll be your treasure... Nečekejte salvy smíchu, ale milý humor, který vytvoří ten pocit, že na konci epizody chcete zapnout další a vrátit se do toho jejich světa, kdy najít kroužek od plechovky stojí za to. Ono vlastně všechno je tady dobře, souhra perfektně divných vedlejších postav, opakované vtípky (Simon & Garfunkel) a dokonalá hudba. I’m waiting for you... Mám radost, že jsem tenhle seriál našel a vím, že se k němu s chutí vrátím. Teď si totiž nedovedu vybavit jiný, který by ve mně vyvovalal takovou záplavu příjemných pocitů. Vážně není těžké si DMDC oblíbit a zamilovat, jak já jsem jim fandil, aby něco našli. I’m waiting for you... ()

Reklama

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Neskutečně pohodová oddechovka a režijní debut Mackenzieho Crooka (Gareth z Kanclu), který si zde zároveň střihl jednu z hlavních rolí. Seriál ocení zejména ti, kteří si sami vyzkoušeli brouzdání po polích s detektorem a nenechali se rozhodit faktem, že mezi jejich nejčastější nálezy patřily očka od konzerv. ()

WolfIssen 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál překypující vtipem, originalitou a v neposlední řadě hlavně dvěma hlavními a skvělými výkony vskutku sympatických herců, které známe například z Pirátů z Karibiku a Harryho Pottera. Škoda, že seriál je tak krátký, protože na každé úsměvné dobrodružství nebo průser Lance a Andyho jsem si urychleně zvykl se moc těšit. Nicméně půlhodinová stopáž je vyhovující, protože díly na sebe navazují. Taktéž děkuji datel071 za titulky :-) ()

Joachim36 

všechny recenze uživatele

Seriál o kterém jsem se dozvěděl naprostou náhodou a přitom mě zasáhl jako blesk z čistého nebe. Takovou dávku lidskosti, laskavosti a příjemného humoru jsem dlouho nezažil. Přitom nechybí ani chmurné okamžiky. Z celé série krystalicky vyzařuje láska k životu jako takovému. Celé to působí jak impresionistické obrazy ze sklonku předminulého století. Má to nádhernou poetiku až hrabalovského střihu. Je to báječně vizuálně uchopené. Dobře ozvučené. Herci předvádějí koncert na který je radost pohledět, což je podtrhnuto vynikajícím obsazením. Dlouho mě nic tak nedostalo jako toto. Je to TOP. Poděkujme Mackenzie Crookovi, že ten skvost napsal, natočil a krásně tam hraje. Dle mě trumfnul The Office... a to je co říct. ()

Zajímavosti (1)

  • Jednu z hlavních postav - Lance Statera v podání Tobyho Jonese - vybavili autoři tak zvaným nomen omen (jméno, které vyjadřuje určitou charakteristiku nositele). Stater je totiž označení pro starověkou zlatou minci a běžně se takto označují i nejstarší maloasijské mince a také keltské duhovky nacházené i na našem území. (Klot)

Reklama

Reklama