foto

Mackenzie Crook

  • nar. 29.9.1971 (45 let)
    Maidstone, Kent, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jednou z nejznámějších tváří britských komedií je Paul Mackenzie Crook, vášnivý sběratel Star Wars figurek a nedávno zvěčněn jako plastová postavička piráta. Narodil se 29. září 1971 v Maidstone, Velké Británii.

Jeho otec pracoval pro British Airways, matka jako ředitelka nemocnice. Chodil na střední školu v Dartfordu, kde si také poprvé zahrál ve školním divadle. Letní prázdniny trávil se strýčekem v Zimbabwi.

V mládí Mackenzie rád maloval a hrál v divadle pro mládež. V 18-ti se nedostal na výtvarnou školu a začal psát komediální skeče. Prošel prací v pizzerii, v drůbežárně i v nemocnici, ale naštěstí si jeho hereckého talentu všiml ředitel školy, stal se jeho mentorem a pomohl mu ke kariéře pódiového komika. V roce 1996 debutoval ve filmu THE MAN WHO FELL IN LOVE WITH A TRAFFIC CONE! Brzy poté se poprvé objevil v televizi v The 11 O'Clock Show a dále v jiných pořadech v různých komediálních skečích.

Na vrchol ho vystřelila role trotla Garetha Keenana s vtipným sestřihem v komediálním hitu BBC THE OFFICE a získal za ni nominaci na British Comedy Award. V roce 2004 hrál po boku Al Pacina ve filmu THE MERCHANT OF VENICE, ten samý rok se objevil ve filmu FINDING NEVERLAND spolu s Johnny Deppem. Rok poté sdílel plac s Heathem Ledgerem v pohádce Terryho Gilliama THE BROTHERS GRIMM. Při natáčení s Johnny Deppem se s ním Mackenzie skamarádil a Depp ho doporučil do role piráta Ragettiho v blockbusteru PIRATES OF THE CARIBBEAN. Po tom, co strávil téměř desetileti jako komik, v pirátské trilogii využil všech zkušeností získaných z této profese a předvedl širokou paletu emocí a šklebů, od filosofického zamyšlení po groteskní grimasy.

V roce 2004 se představil jako Billy Bibbit v divadelní adaptaci One Flew Over The Cuckoo’s Nest s produkcí West End Stage a která zároveň zahájila působení divadla Gielgud a byla představena na Edinburghském divadelním festivalu.

Mackenzie Crook žije šťastně se svou rodinou, má ženu Lindsay a syna Juda. Jeho největší zálibou je zahradničení a snaží se žít co nejekologičtější život.

Lukáš "Vizmír" Jarolím

Herecká filmografie

Filmy

2017 Dark Ascension
Ivan the Fool
2016 Eat Locals
2014 A zase ti Mupeti!
2013 Láska až za oběžnou dráhu
V tajnosti
Životní šance
2012 Jsem Tom Moody (studentský film)
Počasí jako malované
2011 Ironclad
Tintinova dobrodružství
2010 Sex & Drugs & Rock & Roll
2009 Solomon Kane
2008 Abraham's Point
Dohoda je dohoda
Město Ember
2007 Bloopers of the Caribbean
Chci to!
Nestanu se tvojí ženou
Piráti z Karibiku: Na konci světa
2006 Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže
Země slepých
2005 Kletba bratří Grimmů
Spider-Plant Man (TV film)
2004 Blake's Junction 7
Fešák Churchill
Hledání Země Nezemě
Kupec benátský
Sex Lives of the Potato Men
Život a smrt Petera Sellerse
2003 Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly
Principles of Lust, The
Zjevení
2002 Ant Muzak
1998 Still Crazy - Pořád naplno

TV seriály

2018 Britannia (TV seriál)
Epizoda 1 (E01)
2017 Watership Down (TV seriál)
2015 Ordinary Lies (TV seriál)
2014 Detectorists (TV seriál)
Já a robot (TV seriál)
Slaměný vrah (E13)
Pozorovatel (E12)
Narušení (E11)
další epizody (7)
2013 Já a robot (TV seriál)
Arytmie (E06)
Pokrevní bratři (E05)
Flám (E04)
další epizody (6)
Hra o trůny (TV seriál)
Deště Kastameru (S03E09)
O medvědovi a krásné panně (S03E07)
Cesta vzhůru (S03E06)
další epizody (6)
2011 North by Northamptonshire (TV seriál)
2010 Accused (TV seriál)
Chekhov Comedy Shorts (TV seriál)
2009 Mladý Van Helsing (TV seriál)
10 Minute Tales (TV seriál)
Skins (TV seriál)
Thomas (S03E03)
Cook (S03E02)
2008 Malá Dorritka (TV seriál)
2006 Modern Toss (TV seriál)
2005 Popetown (TV seriál)
2003 Spine Chillers (TV seriál)
Kancl (TV seriál)
Christmas Special: Part 2 (S03E02)
Christmas Special: Part 1 (S03E01)
2002 Ed Stone Is Dead (TV seriál)
Kancl (TV seriál)
Interview (S02E06)
Charity (S02E05)
Motivation (S02E04)
další epizody (6)
2001 Kancl (TV seriál)
Judgement (S01E06)
New Girl (S01E05)
Training (S01E04)
další epizody (6)
TV to Go (TV seriál)
1998 Barking (TV seriál)

Dokumentární

2009 Tattoos: A Scarred History
2007 Concert for Diana (koncert)
This Is David Gest (TV seriál)

TV pořady

2011 The 65th Annual Tony Awards (TV pořad)

Režijní filmografie

TV seriály

2014 Detectorists (TV seriál)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2014 Detectorists (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace