Reklama

Reklama

Hora mezi námi

  • USA The Mountain Between Us (více)
Trailer 1

Alex (Kate Winslet) je fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu. Má ji už za dva dny. Na letišti ji však zaskočí nečekané potíže, pravidelné lety jsou kvůli blížící se bouři zastaveny. Na letišti se setká s Benem (Idris Elba), lékařem spěchajícím na důležitou operaci. A tak tito dva náhodní spolucestující považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Ale jejich radost vyprchá v okamžiku, kdy pilot za letu dostane mrtvici a letadlo se zřítí na zem. Tím se tito dva spolucestující, kteří se poprvé setkali až na letišti, ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina. Let nebyl ohlášený, nikdo tedy ztracené letadlo nehledá. Odvážnější Alex si uvědomí, že k nim žádná pomoc nepřijde, přesvědčí váhajícího Bena a vydávají se na nebezpečnou cestu. V extrémních podmínkách nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu, o níž do této chvíle neměli ani tušení. Začnou k sobě hledat cestu, přehodnocují vlastní minulost a v extrémních podmínkách bojují o holý život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo ve zdánlivě beznadějné situaci znovu uvěří v důvěru a lásku? A pokud přežijí, dokáží se vrátit do svých životů? (Cinemart)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (397)

kingik 

všechny recenze uživatele

Filmová historie se po dvaceti letech opakuje. Je to dvacet let, co Kate Winslet odhodila umrzlého Lea DiCapria do hlubin oceánu. Podaří se jí stejný kousek i s černým Idrisem Elbou? Je rasistka? Není. Jen houšť survival romanťáren, v nichž nejsou stopy po brutalitě, negativismu, kterou nám předvádí dnešní nanicovatá doba. Jak si divák u takových filmů odpočine, je k nezaplacení. Uklidní nervy nad krajinkou, bohatou na úchvatné horské scenérie, pokochá se mrazem a ledem a sleduje boj dvou schopných herců o přežití. A decentní milostná scéna přijde taky, jen divák nemrava neuloví nic explicitního z milfky Kate Winslet, co by ho do konce života negativně poznamenalo. Na filmu mně skoro nic nepřekáželo. Začátek mně asocioval dávné drama "Přežít", podobná havárie, následné usídlení se ve vraku letadla, místo kanibalských choutek se zde pojídala uhynulá puma. Psa, který zde byl s nimi, si nedopřáli. Pak jsme vrak opustili a vydali jsme se s přeživší dvojkou hledat pomoc. Sestup z hor nijak extra dramatický, nějaká ta koupačka mimo sezonu v chladné vodě, nějaká ta noha v pasti. A hlavně jsme došli k tomu, že Kate Winslet je nezdolná milovnice, Idris Elba milovník, jen ten Zdeněk Srstka nám nepřišel referovat o původu psa i jeho jménu. Úchvatná kamera nabízí velké barevné spektrum, nasnímání filmu je extra kvalitní. Scénář má předvídatelné elementy, nedělám z toho vědu. Naopak rušivé bylo pro mě "useknutí" některých dobrých scén. Když se Benova noha chytne do pasti, už nevidíme, jak se jí zbavil. Střih---a jsme někde jinde. A takových scén zde bylo víc. "Psychologické" aspekty v závěrečném rozjímání dvojice byly poměrně neotřelé. Takže film je úplně v pohodě, na produkční problémy, jaké ho provázely, vypadá dobře, herecky a režijně bavil. Takže vzhůru do hor než se oteplí, a havaruje v nich nějaký boyband. Následky jeho počínání by mohly být dalekosáhlejší. A co hůř, angažování neznámého politika Hory by zapříčinilo, že by je nenechal svobodně zmrznout. Nedošlo by tak k většímu zatížení slzných (k)análků. 8/10 ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Poctivé, příjemné tříhvězdičkové menu, tak akorát hořké, tak akorát sladké, což však platí až do předposlední minuty, kdy do eintopfu rejža vysype kamion cukru a soli (slzy). Celá část survival dramatu mě bavila, krásné hory, civilní herecké výkony obou vynikajících herců, prostě mrazivě příjemné drama. Jenže pak na ně zdálky zamrkalo prasátko a oni se k němu vydali. A tam, k mé velké nelibosti, si ta dvě prasátka sundala šaty a pustila se do intenzivní kopulace. A možná jsem ryze přízemní cynik, ale dokážete si představit, jak ti dva museli po několika dlouhých dnech (týdnech) bez sprchy a mýdla "vonět"? Ještě když ON vynášel JÍ nočníky. Ale jo, jak by řekl chemikář: "ta chemie mezi oběma byla, to muselo skončit sloučeninou", fyzik by řekl: "oba přitahovala dostředivá síla" a biolog by pronesl cosi o přírodních zákonech páření. Skončit film bez vzájemného "zurück fahren", přihodím i 4. hvězdičku. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek si nalijme čistého vína. Povedených adaptací bestsellerů je jako šafránu. Ano určitě si vzpomeneme na několik dobrých kousků (Zmizelá!) avšak většinou to co funguje na stránkách nemusí za všech bodů fungovat jako film. Podobný pocit mám z Hory mezi námi. Režie pakistánského Hanyho Abu-Assada je zručná, hlavní dvojice Idris Elba a Kate Winslet jsou fajn, záběry na zimní krajinu jsou nádherné....... Avšak je tu i pár ale. Film začne slibně. Avšak jakmile dvojice spadne místo aby šel film kupředu tak kolísá. V podstatě nenastane žádný zvrat, žádný šok, žádné větší vzrušení. Dvojice prostě pár dní stráví v zřiceném letadle kde se dočkají epizodky s pumou a následně chodí zimní krajinou a nestane se nic jiného, že někdo do něčeho spadne/šlápne. Rozkrývají se duše postav u kterého však v podstatě není nic šokujícího a v podstatě vše je od začátku jisté. Největší vzrušení nastane pravděpodobně u závěrečné scény, u té scény kde nikomu nejde o život. Na Horu mezi námi se dá koukat. Radši bych si ale znova pustil Everest z roku 2015. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Já jsem dost spokojený určitě bych přidal víc drama hlavně při boji o přežití a o kapku lepší soundtrack ale Kate ( pořád nádherná ) a Idris to výborně zahráli jediné co bych jim dal za špatné, byla sexuální scéna totálně nepovedená ale zbytek super, trochu škoda že film na dvou hodinovou stopáž celkem dost přeskakovaly a nedotáhli scény do konce, aspoň mi to tak přišlo což je škoda. Prostředí bomba. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru trochu nadhodnotené. Príbeh podľa osvedčenej survivalovej schémy, no žiaľ prešpikovaný od hlavy až po päty mnohými klišé romantickými cukríkmi a sladkou nepríjemnou pachuťou patetizmu, ktorý sa dostaví hlavne v závere. A to radšej nehovorím o častej nude, vrátane samotného boja o prežitie a atmosfére, ktorá sa vlastne ani nedá nazvať atmosférou. Puma tak vysoko v horách? No neviem, nie som zoológ, ale asi to bol jediný možný dravec primeranej veľkosti, ktorého mohli do filmu capnúť. No proste z filmu síce sála snaha o dobrodružstvo a romantiku v jednom hrnci, avšak tá je utopená v mori pátosu, nudy a trápnych nápadov. Slabší priemer. 55/100 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (19)

  • Z knihy byly přejmenovány obě hlavní postavy. Postava, kterou ztvárnila Kate Winslet, byla přejmenována z Ashley Knox na Alex Martin a postava, kterou ztvárnil Idris Elba změnila příjmení z Payne na Bass. (PaTeXx)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Psa hrali dva zlaté labradory, s menami Raleigh a Austin. (Astonko)

Reklama

Reklama