Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Blonďatou Sheeni, která osiřela v oblasti Zambuli, vychovává vznešený kmen a naučí ji telepaticky komunikovat se všemi tvory. Televizní zpravodaj Vic jí poskytne lekce lásky, když hledá v Africe materiál pro pořad o princi Otwani, fotbalistovi z královského rodu. Brzy však zjistí, že se zapletl do sítě politických intrik. Když se podlý princ rozhodne vtrhnout do kraje Zambuli, je na Sheeně, aby osvobodila Vica a zachránila své idylické království. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Celkem roztomilá oddechovka a zároveň dobrý příklad toho, jak lze do značné míry založit působivost filmu na krásné postavě ženy, která nemá problém se poodhalit až odhalit a ještě navíc umí jezdit na zebře. Příběh je dobrodružný, romantický a místy až pohádkově působící kýč. Občasné vtipné hlášky mě pobavily. Oceňuji práci se zvířecími herci; pokud to byla nějaká počítačová animace, tak byla na rok 1984 hodně dobrá. ()

Tomes83 

všechny recenze uživatele

Tak jak pravilo proroctví, královna džungle Sheena vyburcovala "svůj lid" k obraně svého posvátného území proti lotrům, kteří zde chtěli jen plenit a kteří zavinili smrt šamanky (Sheeny náhradní pěstounky)! Za pomocí zvířátek z džungle (krásných, živých, ochočených - vsadim se, že dnes by použili hnusných digitálních triků a viděli by jsme jen umělé kulisy), které dokázala ovládat silou své mysli vede pomstu, na které ji doprovází do ní zblázněný (ani se mu nedivim) reportér či spíše pisálek, který Sheeně dokonce zachrání dvakrát život! Co z toho muselo vzejít je snad všem jasné! Film nepostrádá napětí, dojetí, romantiku (místy tedy přecukrováno) i úžasnou hudbu, kdy se sevře v hrdle, když Sheena projíždí na své zebře po písčité pláži či pronásleduje lotra krále prchajícího v jeepu... už jako malý kluk, jsem tento film sledoval s úžasem a i ted (po cca 15 letech) má můj obdiv! ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,,Sheena" patrí do tej skupiny filmov, ktoré sú (zatiaľ) pravidelnými stálicami v dopoludňajšom víkendovom alebo sviatočnom vysielaní Markízy. Sám som sa pri tomto sledovaní pristihol aspoň trikrát, nevraviac ešte o prvom sledovaní pred x rokmi, kedy mi najviac uviazla v hlave scéna prechodu cez tŕne. Čo ďalšie o Kráľovnej džungle napísať? Typické ´80 béčko so všetkými - danou dobou - žiadanými atribútmi pričinením ktorých, ide o dielo tak zlé, až je skvelé. Vďaka vtedajšiemu sexsymbolu Tanyi Roberts s jej všetkými super schopnosťami i nevedomosťami zároveň a tiež zásluhou príjemného slovenského dabingu je sledovanie filmu miestami silno komediálne. Na škodu je slabšia likvidácia jednotlivých záporných postáv, páčil sa mi však nekonvenčný koniec, od ktorého si možno producenti sľubovali pokračovanie, nebyť prepadu filmu. Na titulnej skladbe Richarda Hartleya, znamenajúcej pre film jednu z piatich nominácií na Zlatú malinu, je výborne vidieť obrovskú inšpiráciu Vangelisových Oscarom vyznamenaných ,,Chariots of Fire" na ďalších skladateľov soundtrackov. (947. hodnotenie, 56. komentár k filmu) ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Blonďatá kráska vychovaná v džungli černou šamankou, která ji naučí v džungli přežít. Sheena nám tam pobíhá v kusu hadru (vlastně ve dvou kusech :) - škoda) a nebo jezdí na zebře a přivolává si na pomoc různá zvířata. Nakonec se zamiluje do chlapíka z města, když jí pomáhá zachránit její lid před zkázou. Na 84. rok celkem slušná zápletka a když se přidá trocha romantiky a dobrodružství v divočině, je z toho docela pěkný oddechový film. Hezká příroda, hodně zvířat v akci. A že má Sheena krásné tvary, že pánové? :) 80% ()

vilusinska 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem milovala už jako malá holka,pamatuju si, že jsem si ho pouštěla pořád a pořád dokolečka, dívka co příjde o rodiče a vychová jí šamanka kmene Zambuli,která chce varovat krále ale jeho bratr se chce zbavit jak bratra - krále tak i kmene, se mu naskytne možnost jak šamanku uvěznit a zabít bratra a když jí Sheena přijede osvobodit, podmanivá hudba a muž který jí uvidí se do ní naprvní pohled zamiluje a rozhodne se jí najít i kdyby měl propátrat celou džungli vás prostě dostane. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Film bol natáčaný v africkom štáte Keňa. (Jello Biafra)
  • Obrnené bojové vozidlo, ktoré vo filme používajú žoldnieri, je nemecký Thyssen Rheinstahl UR-416, ktorý od roku 1969 používala armáda Bundeswehru i policajné zložky v Západnom Nemecku. (Jello Biafra)

Související novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Reklama

Reklama