Reklama

Reklama

Největší nikdy neodvyprávěný příběh o hudbě! Co mají společného Donna Summer, Cher, The Village People a Bill Withers s rockovou skupinou Kiss? Všichni se dostali na hudební vrchol pod dohledem nejbarvitějšího a nejgeniálnějšího producenta v hudebním průmyslu, Neila Bogarta, zakladatele Casablanca Records, nejúspěšnější nezávislé nahrávací společnosti všech dob. Úchvatný vzestup a dramatický pád otce mnoha do té doby neznámých hudebních žánrů sledujeme mezi fascinujícími pohledy do výsluní a temných koutů světa hudby. (Donart Film)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (8)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Spinning Gold patří do série moderních hudebních biopiců, které se vracejí do 70. let. Hlavní kapelou jsou zde Kissáci, osobností Neil Bogart a nahrávací společností Casablanca. Celé je to hodně stylizované, na filmu se podíleli Bogartovi potomci, takže to rozhodně ani nemůže nabídnout něco jiného, než pohádku. Když se to vezme kolem a kolem, byla bych mnohem radši za samostatný životopis Donny Summer, protože příběh černé Američanky, která se stala královnou disca po té, co měla za sebou německé turné muzikálu Hair (Haare), to mi přišlo vysloveně geniální. Ale zatímco skutečná Donna byla vysoká a šlank, v tomhle filmu je drobná a curvy. ()

ROCK,THE 

všechny recenze uživatele

Máme tu nový skvělý životopisný film o legendárním hudebním producentu velikánů jako jsou KISS, Donna Summer či Cher a to jest Neil Bogart. Úžasný výpravný film o dobrodružství jak se z malého chlapce stal jeden z největších hudebních producentů všech dob přes spousty a spousty překážek a životních dramat které nám snímek odhaluje. Film natočený přímo Neilovým vlastním synem Timothym Bogartem nepostrádá kvalitní dávku dramatu, lásky, rodiny a samozřejmě sexu, drog a hlavně Rock ’n’ Rollu a dobré muziky. Všem fanouškům hudby silně doporučuji shlédnutí, jelikož je opravdu zajímavé sledovat jak těžké je dostat se na vrchol a co vše člověk musí obětovat proto aby prorazil kor když si založí na drzo vlastní Label. Nechybí ani dávka velmi kvalitní muziky k poslechu. Mé hodnocení: 7.5/10 ()

Reklama

PEZ 

všechny recenze uživatele

Pohodový oddychový film, ktorý ukazuje skutočný príbeh zakladateľa Casablanca records, ktoré vydávalo také hviezdy ako sú Donna Summer, Kiss, či The Isley Brothers. A že to teda nebola ľahká cesta na výslnie. Film ťahajú prevažne neznámi, no presní herci a dobrá hudba, ako aj pekné strihové sekvencie. Jediné, čo by pomohlo dynamike filmu by bolo mierné skrátenie pod 2 hodiny. Ale niektoré scénky stáli fakt za to. A počas titulkov na konci máme možnosť vidieť aj skutočného Neila Bogarta. Mimochodom, film napísal, režíroval a produkoval Bogartov najstarší syn. 7/10 ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Film plný retro hudby, odvážnych kostýmov a tej pravej feel good atmosféry hudobného sveta onej doby. Vcelku rád si tú hudbu vypočujem a na relax je to fajn, ale to zákulisie a udalosti predchádzajúce tomu, že sa nejaký singel stane slávnym, ma nikdy až tak nezaujímali, a ani tento snímok to nezmenil. Bol totiž nakrútený dosť toporne a nezáživne a ani herecké výkony nejako neoslnili. Jediné plus za sympatickú Lyndsy Fonseca. 55 % ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pri spevoch Donny Summer a opakovanom "Love to Love You Baby" mi reálne rezonanciou kovadlinka skoro odpadla. Ešte aj herečku takú dali, že kým ona bola žirafovského charakteru, tak tu zrobili z nej také malé pivo bez peny. A v podstate žiadna z postáv nevyzerá tak, ako jeho predloha. To už fakt náhodným výberom mohli casting robiť a nie tam preplácať drahých hercov. O Bogartovi som netušil veľa, zomrel skoro, pohrúžil sa do slávy s drogami, sexom, alkoholom, veľa si však neužil. Ani on sa však na seba nejak nepodobal a to točil jeho vlastný syn. Asi ťažká forma šedého zákalu. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Do role Neila Bogarta byl původně obsazen Justin Timberlake. V říjnu 2013 se o režii filmu jednalo se Spikem Lee. V lednu 2014 byl film odložen kvůli skandálu členů produkční společnosti Envision Entertainment, v jehož souvislosti se spekulovalo mimo jiné o obchodování s drogami a diamanty. (Donart Film)
  • Život Neilu Bogartovi v pouhých 39 letech vzala rakovina. Zanechal po sobě 4 děti. Při jeho pohřbu byl ve smuteční řeči popsán jako „bojovník, který se prodral až na samý vrchol“. (Donart Film)

Reklama

Reklama