Reklama

Reklama

Mythica: Hledání hrdinů

  • USA Mythica: A Quest for Heroes (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dívka jménem Marek je otrokyní, která se potají učí kouzelnickému umění. Jednoho dne jí osud nabídne šanci, která se jen tak neodmítá. Marek utíká z otroctví a dává dohromady družinu hrdinů. Ta vyráží na pomoc kněžkám uneseným krvežíznivými Orky... Marek je otrokyně, která se potají učí kouzelnicí. Jednoho dne ji pán pošle do města, kde jí skutečný kouzelník poradí, kam se má vydat, aby se kouzelnicí stala. Toho večera se vrací pozdě domů a poprvé se setká s Thanem, který pracuje u hlídky a zastane se jí. Marek se setká i s Dagenem, který je zloděj a okrade ji o peníze. Marek je při návratu chycena hlídkou a její pán ji pak zbije. Marek ho ale kouzlem zabije a musí z vesnice utéct. Marek pána zabila pomocí černé magie, jen o tom nic moc neví. Hledá v hostinci, kam ji poslal kouzelník, nějaké dobrodružství, ale nikdo ji nechce. Pak se objeví Teela, která nabízí za záchranu své sestry 200 stříbrných. Marek na nabídku kývne a vezme k sobě Thanea i Dagena...
Skupina vystopuje Orky, kteří by měli držet Teelinu sestru, ale Caeryn v jejich táboře není. I tak dojde k bitvě a skupina jen tak tak uteče. Dagen skupinu opustí, protože se naštve na Teelu, že nezmínila, že by Caeryn mohl držet obr. Trojice pokračuje v pátrání bez Dagena, ale Thane a Teela jsou nakonec obrem zajati. Marek se podaří osvobodit Dagena, kterého zajali Orkové. Dvojice pak vypátrá doupě obra a tam najdou Thanea, Teelu a Caeryn. Skupina musí bojovat s obrem i obřími pavouky... (TV Prima)

(více)

Recenze (56)

Simbet 

všechny recenze uživatele

Kdyby mně někdo ještě před dvěma dny řekl, že budu víc nadšená z fantasy filmu s rozpočtem sto tisíc dolarů než ze sedmé epizody Star Wars, tak bych se mu vysmála. Ale stalo se. Film měl hodně chyb ať už od poměrně primitivního scénáře až po občas ujeté dialogy, ale já se pobavila a to je přesně to, co od filmu čekám. Super bylo jak healerka neustále léčila tanka :) Teď vůbec nelituju těch dvou hodin, které jsem strávila tím, že jsem v žebříčcích hledala filmy až na samém dně. Už mnohokrát jsem se přesvědčila, že hodnocení ČSFD nemůžu brát v potaz. Hurá na další díl :) Úplně jsem zapomněla zmínit Sorbouše, tak za mě super, sice se tam neohřál víc jak pět minut (tak malý rozpočet je i na Sorbouše moc), ale zahrál dobře. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Noo, nebylo to tak hrozné,... ne bylo, ale já jsem v podstatě masochista a tak snesu skoro všechno. Ne vážně. Film je jak vystřižený z osmdesátek ve stylu Red Sonja atd. Jen ještě blbější scénář a vtipných momentů pomáluí. A taky je zbytečně dlouhý, ale úplná srač.. to taky není. Vše už tu bylo a vícemeně ve stejné kvalitě. Protože jsem hodná holka a chvílemi si dílko i udrřelo moji skoro plnou pozornost, a zdejší intoušové tu tu posílají zcela zbytečně ke dnu,dávám nadhodnocené tři hvězdy. Jsem hold dobrák. ()

Reklama

Grran 

všechny recenze uživatele

Inu Béčko, ale kdyby mělo víc peněz předčí mnohé Áčka v této kategorii D&D, která nejsou bohužel celkově moc povedená. Hudba se k filmu hodí, má to jistý vtip a kdyby nebylo scén, které film nadstavují asi stejně kvalitně, jako je nastavená bramborová kaše ve školní jídelně, má to i spád. Jen mohli tvůrci přeci jen se trochu zamyslet a nestřídat do očí bijící zimní scény kombinující v druhém záběru prostředek léta.. Nakonec to ovšem nebylo špatné a mám neurčitý pocit, že jednu z hlavních postav, ironicky kněžku, ztvárnila nějaká pornoherečka, nebo aspoň tak vypadá a popravdě bych se produktu s touto slečnou nebránil... ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie. Sprvoti som na to síce poškuľoval len tak, tak na pol oka, ale asi po pol hodine som si k tomu poctivo sadol "na obe oči". A to sa mi nestáva často, aby ma niečo odlákalo od plného pohárika. A neľutujem toho. Efekty "vďaka" hlbokým vreckám síce okaté, ale na moje prekvapenie použité vkusne. Čo ma však naozaj chytilo, boli kostýmy. Tie sa naozaj podarili. Nič prevratné sa síce nedeje, ale oceňujem, že sa to ani na nič prevratné hrať nechce. Zmes dobrodruhov je taká všehochuť, ale to je práve ono, čo mám na fantazy rád. Chvíľami som mal pocit ako pri hraní Skyrimu s niekoľkými postavami naraz. Na pokračovanie (ak budem mať príležitosť) si určite v kalendári vyznačím červené "iks". ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

„Pán Merisi, čo si prosíte do erbu?“ „Havrana. Čo sa tak vznáša, že zabíja všetkých, no vzápätí ich oživuje. Čo chrlí oheň smrti, no obratom poskytuje vodu večného života.“ „Pokúsim sa niečo načrtnúť, ale finálny výzor musí schváliť Mythica.“ „A to je kto do čerta. Viem ju zabiť?“ „No, nie je to jedna osoba, ale súbor...hm...nadprirodzene obdarených bytostí z viacerých kútov sveta.“ „Obdarený ako veľkosťou prirodzenia? Nemám rád to slovo, lebo značí dvojzmyselnosť. Kútov...poondiaty multikulturazlimus. Keď ich pošlem tam dole aby vreli v kotle, súhlas nepotrebujete ?!“ „Ehm...nemal by som ako vedúci rádu schvaľovať takéto veci, ale viem, že moju nevôľu to urobiť nebudete brať vážne...“ „To si píš, ty si tu na preklady starých kníh a starostlivosti o pútnikov. Ja robím škaredé veci, ktorými sa nechceš zamazať!“ „Tak dobre. Robte čo potrebujete, erb bude hotový do príchodu kráľovnej a slávnostného obradu v Chartres.“ „Výborne. Tam ukážem kto som. Vás neminie odmena... Laudetur Iesu Christi!“ „In aeternam!“ „Ach, čo som to spravil, on zničí Mythicu, zničí ich všetkých, nemajú šancu...kráska, človek, ork, čarodejnice, úbohé bytosti....“ zhrbený opát nariekal, keď zobral do ruky uhlík...(videné 03.05.2015, JOJ archív) ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno