Reklama

Reklama

Sword of Vengeance

Trailer

Obsahy(1)

Normanský kníže a tyran Durant (Karel Roden) se společně se svými dvěma stejně krutými syny snaží nastolit tyranský diktát v severním cípu Anglie obývaném Sasy. To se mu relativně daří, až do příchodu tajemného cizince, který začne za pomoci ozbrojených vesničanů decimovat jeho vojska. Cizincova krvavá řež je vražednou cestou pomsty, zalitou velikým množstvím krve. (Rakosnicek77)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl chvíli nadšený, jaký je to povedený hybrid syrové středověké řežby, silně stylizovaných obrazů, pečlivě promyšlených záběrů, zajímavé syntezátorové hudby... Chvilkami mi přicházela na mysl i nálepka "popkulturní Marketa Lazarová", no, snad mě za tohle kacířství nepřijde v noci strašit duch nebožtíka Vláčila. Nakonec se z toho vyklubala sice prostoduchá, ale esteticky přitažlivá podívaná blízce příbuzná Refnově lahůdce Valhalla Rising. Ovšem po působivém začátku začne postupně vycházet najevo její mnohem chudší příbuznost s Refnem, natož pak třeba s Vláčilem... Klady: 1)barevná i dialogová střídmost filmu hodně sluší 2)Annabelle Wallis. Zápory: 1)natáčet na rozbředlé oranici (snad kvůli větší rádoby syrovosti?) považuju za dost nešťastný nápad - Sasové (ani nikdo jiný) by snad nebyli tak pitomí, aby žili v blátě 2)ruční (částečně) kamera se k filmu hodí asi jako kurva do kláštera - tímhle hovadským způsobem zprasit tak vizuálně hezký film by měl být v kulturně vyspělé společnosti hrdelní zločin trestaný nějakou odporně sadistickou torturou. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MOJE JEDINÁ VÍRA JE POMSTA…“ /// Prostinký děj, sázející na efekt světa, v němž se vodehrává středověká řezničina. Všemu vévodí pochmurnej filtr, dramatická hudba, zjizvení chlápci, zpomalovačky a cizinec, co přináší naději. Tady jde jen vo prolejvání krve. Účast Rodena potěší, ale nečekejte hereckej majštryk. Časem vomrzí i středověký choreo, takže zbyde jen béčková vřava s efektníma záběrama, kterou můžeme my, potomci husitů, lehce nadhodnotit. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Ve filmu si vystačím s šedou, bílošedou, žlutošedou a červenošedou. 2.) Chystám pokračování tý píčoviny se šedou barvou. 3.) Thx za titule ,,John Doe, James Smith a Jan Novák“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Je fakt,že nebejt tam těch zpomalovaček,který byly úplně pořád,měl film asi čtyřicet minutek.Jinak ale normální film o pomstě,podle zcela zaběhlýho scénáře,se zcela neznámou partou ochotníků,což je při béčkovosti,až céčkovosti filmu jasný.Plivat na to nebudu,protože sem pomalejší chachare,a protože sem se ani zdaleka nenudil.50%. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

V době raného středověku, přesněji po bitvě u Hastingsu (1066), přichází na králův pokyn na sever Anglie neohrožený tyran Durant (Roden) se svou armádou a svými dvěma syny, aby nastolil pořádek a rozprášil Saxonské hordy. Každodenní strach ze smrti panuje v jedné lokální vesničce až do té doby, než se zde objeví jakýsi Achillův nástupce a předchůce všech dalších nesmrtelných bojovných es, samozvaný vůdce, jenž přichází za účelem pomsty (jak jinak taky, že...) vraždy svého otce, Rodenova bratra. Jde tedy o, abych byl přesný, pomstu bratrovraždy strýcovraždou, což ovšem není vše, protože do hry vstupuje taky bratrancovražda, a to hned dvojnásobná. K příběhu to stačí, protože to je vlastně úplně vše. Vše ostatní je jen syrová, bledým filterm odbarvená řezba sečnými, řeznými a bodnými nástroji všeho druhu, přičemž se neštěří krví ani gore. Komu se líbil třeba Centurion, mohl by být spokojený, i když ten se tvářil přece jen kompektněji, no této sortě stále kraluje Barbar. Toto je čistá řezba paběrkující na hraně samoúčelnosti a guilty pleasure. Já s tím problém nemám. 65% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabá snímka, ktorá neponúka vlastne vôbec nič. Herci sa veľmi nepredviedli a o nejakých hereckých výkonoch sa nedá ani polemizovať. Možno iba ak Annabelle Wallis. Ani neviem čo tu táto hollywoodska herečka robila. Na hudbu si už absolútne neviem spomenúť a to tempo bolo neskutočne vlečúce. Aj dialógy boli absolútne nezáživné a celkovo scenár a príbeh boli jedno veľké sklamanie. Ja som sa len a len nudil. Nenapadá ma jediná skupina divákov, ktorá by túto snímku ocenila. Neviem čo by tejto snímke prospelo najviac a či existuje niečo, čo by túto snímku pozdvihlo až na príjemný priemer. Za pár bojových scén a sexi Annabelle som dal 1 hviezdičku, ale inak to bolo utrpenie. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával na Britských ostrovoch, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Srbsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama