Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhá světová válka se chýlí ke konci a válečná loď USS Indianapolis zatím tajně přepravuje jednu ze dvou atomových bomb, které by mohly ukončit válečné běsnění. Japonci však těžký křižník napadli a potopili. Mise USS Indianapolis byla utajovaná tak přísně, že loď nikdo nepohřešoval a informace o jejím napadení byla zveřejněna až o čtyři dny později. Téměř 300 členů posádky z celkového počtu 1197 ihned utonulo. Zbývající přeživší z USS Indianapolis uvízli ve vodách Filipínského moře, kde trpěli hladem, žízní, teplem a halucinacemi, zatímco se bránili neúprosným útokům žraloků. Strádání, které trvalo pět dní, přežilo jen 317 mužů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (87)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Je mi to líto, ale tenhle film i přes nadupanější rozpočet a hvězdnější herecké obsazení tak tak stačil na původní Tv film Operace Žralok což byl první film věnující se potopení Indianapolisu. Záběry na loď byly fajn, hlavně když plula dále ,,od kamery''. Při přiblížení nebo některých efektech z obrazu na diváka dýchla ne zrovna podařená animace. Některé byly vyloženě otřesné! A leckeré béčko typu žralok versus megachobotnice by se možná mohlo chlubit lepší grafikou... Boj a potopení naštěstí celkem dobře vyvažovaly scény se žraloky. Ta červeně zabarvená voda mně nebavila, ale ta ladná těla žraloků proplouvající kolem těl a prámů ve vodě, to bylo opravdu dechberoucí. Jsem rád, že zde si tvůrci dali práci a použili dobové letouny správných typů, tak jak skutečně tehdy trosečníky našly. U Cageho jsem zjistil, že jej poslední dobou už zkrátka nemusím. Nejen tedy, že nemá kliku na koukatelné filmy, ale už mně začal nudit. Co celkem chválím byla hudba, která by se dobře hodila i k filmu o level lepšímu. Je dobře, že se vzpomíná na ty, kteří splnili tajnou misi (ač většina posádky ani nevěděla, že nějakou při plavbě na Tinian plní). Bohužel ale po dlouhém čekání nám tvůrci naservírovali cosi, co nebylo úplně dobře uklohněno a podle toho to také to tak vypadá. Nebylo to ani dojemné, ani napínavé. Je to spíše věc pro fajnšmekry toho období, kteří ale po prvním vidění už nebudou mít potřebu film vidět znovu. Pokud oželíte tu Venturu a Catalinu, pak bych možná doporučil spíše ten TV film... Tři slabá torpéda z I -58. * * * ()

bourec 

všechny recenze uživatele

No,zábavnost tohodle je tak velká,že přes svoje usínání sem ani netušil,že na posádku tohodle křižníku zaútočili žraloci.Já totiž film po hodině vypnul,protože to bylo jaksi bez ladu a skladu.ten film se tu první hodinu nejvíc věnuje postavám,a jejich kecům.Na tohle fakt nemám čas.jako by mi nestačilo kopyto Holek ,ještě se začne projevovat ten filmovej Mario.20%. ()

Reklama

yvona 

všechny recenze uživatele

No,.... takový pohled na posádku - tedy hlavně na "černé chlapce z kuchyně"- a jejich přiblblé žvásty.. Všechny postavy se mi pletly a bylo mi úplně fuk,koho žralok pozřel a koho ne,protože jsem stejně nevěděla o koho jde. Přeživší jedinci na člunech přes všechen ten marast probírají svůj citový život a filosofují. Místy je film tak uhozený,že se ani nechce věřit, že je z roku 2016. Zpracováním tak 80.léta. Tři hvězdičky jen jako pocta skutečným účastníkům. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Poslední mise USS Indianapolis. Nejdřív převezla tajný náklad, co ukončil válku a pak ji dvě japonská torpéda poslala ke dnu, aby se přeživší setkali s bezprecedentní alimentární frenezií (pro neznalé cizích termitů: žraločí bufet, co ještě nikdo nikdy nezažil). Záchranným kruhem mohou být kamera Gaunera Sekuly, kopie Toma Sizemorea z Bayova Pearl Harboru, krasavice Catalina či snaha o historickou věrnost (u některých detailů jako třeba pomíjení segregace černých námořníku nás však lakujou přesně ve stylu nyní tak populárního a přitom kontraproduktivního překrucování). Od pocty padlým námořníkům se však musí oddělit režisérský um béčkaře Van Peeblese, jenž přináší speciální efekty na úrovni televizního dokumentu, lhostejnost k postavám, únavnou délku a Cage z formy. Jeho kapitán McVay sere mramor takovým způsobem, že v reálu by ten kámen propadl toaletou v kajutě a potopil křižník mnohem dřív než ponorka I-58 kapitána Hašimota. Při scéně, která měla předpoklad stát se tou nejemotivnější (setkání po soudu s japonským protějškem), mě jeho herecký projev kuchaře krájejícího cibuli už jen dorazil.. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby Celosvetovo $832,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $294,910Tržby za predaj DVD v USA $1,003,427║ Neviem kde ten slušný rozpočet minuli, jedine že by sa na imdb.com mýlili. Je to taká proste béčková produkcia, kde triková stránka je doslova mizerná a biedna. Rovnako tak dopadá aj všetko naokolo lepené proste z toho čo je k dispozícii, je tam cítiť lacné prevedenie, slabá výpravnosť. Príbeh rovnako až tak nemá čím dostať do kolien a to má v rukách dosť silnú tému. Herci nehrajú najhoršie, lenže ani nemajú moc čo predviesť. /40%/ ()

Galerie (122)

Zajímavosti (8)

  • Když atomové bomby dopraví pomocí USS Indianapolis na ostrov Tinian, transportují je pomocí nákladního automobilu M35 na letiště. M35 se začaly vyrábět až v roce 1950, tedy až 5 let po zobrazených událostech. (bejkovec)
  • Quint ve filmu Čelisti (1975) vypráví o tom, jak se potopila loď Indianapolis. Quint byl jedním z námořníků, kteří přežili ztroskotání lodi a zůstali uprostřed moře pronásledováni žraloky několik dní až do doby, než se dočkali záchrany. (PanZahadnyCZ)
  • Japonskou ponorku I-58 si zahrála americká druhoválečná ponorka USS Drum ( SS-228 ) třídy Gato. (bejkovec)

Reklama

Reklama