Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhá světová válka se chýlí ke konci a válečná loď USS Indianapolis zatím tajně přepravuje jednu ze dvou atomových bomb, které by mohly ukončit válečné běsnění. Japonci však těžký křižník napadli a potopili. Mise USS Indianapolis byla utajovaná tak přísně, že loď nikdo nepohřešoval a informace o jejím napadení byla zveřejněna až o čtyři dny později. Téměř 300 členů posádky z celkového počtu 1197 ihned utonulo. Zbývající přeživší z USS Indianapolis uvízli ve vodách Filipínského moře, kde trpěli hladem, žízní, teplem a halucinacemi, zatímco se bránili neúprosným útokům žraloků. Strádání, které trvalo pět dní, přežilo jen 317 mužů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (87)

malylada 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z těch lepších filmů, ve kterém se objevil Nicolas Cage. Film mapuje událost, kolem tajné mise lodě Indianapolis, kde hrstka posádky přežije na širém oceánu několik dní. Hlavních hrdinů je ve filmu mnoho, až příliš mnoho. Veškeré postavy jsou na papíře dosti nezajímavé a žádná z nich nedostane dostatečný prostor, aby dokázala táhnout zápletku. Na lodi se toho prakticky udá minimum a většinu času se děj odehrává na širém moři, kde postupně žraloci masakrují přeživší potopené lodi. Tato pasáž se povedla, ale problém je, že trvá soustavně příliš dlouho a bez jakýchkoli zásadních zvratů, zajímavých momentů. Celkově je délka filmu přetažená, včetně nevyvážených pasáží, kdy závěr plný křivd a vzdání hold této události vyznívá dosti na prázdno, bez emocí.......5/10 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak nakoniec je to zly film. Jo, vyslovene. Ma sice realny zaklad o lodi, ktorej posadku zozrali zraloky, ale tym sa vypocet dobrych vlastnosti skoncil. Hura na tie zle, lebo tych pozehnane. Kam sa podelo 40 milionov, to fakt netusim, kulisy su plane, dialogy este horsie, priamo nepocuvatelne. Thomas Jane mi nikdy nevadil ako herec, ale tu ma len kameo, a to slabe a nevyrazne, Nicolas Klec sa zase topi v nudnom nezazivnom balaste, sedivom priemere a miestami az v bahne podpriemeru - tych filmov vyplodil dost, ale bieda suverenne prevazuje. Tempo je mizerne, atmosfera ziadna, Sizemora /Takovi normalni zabijaci/ neznasam, nevie hrat . 20 % ()

Reklama

Georgex 

všechny recenze uživatele

To, že Nicolas Cage neprožívá nejúspěšnější období své herecké kariéry a kývne takřka na všechno, ještě neznamená, že si občas nezahraje v solidním filmu. Právě takovým lze nazvat tento béčkový válečný film, který sice díky poměrně nízkému rozpočtu neoslní vizuálním zpracováním, ale rozhodně není špatně natočený a nabízí celou řadu zajímavých scén, ať již při samotném potápění či následném přežívání na moři, které se na můj vkus trochu táhne, stejně jako v nedávném počinu Angeliny Jolie ve filmu Nezlomný, ale rozhodně nepůsobí směšně. Navíc zmiňovanému hlavnímu hrdinovi role sedla a již dlouho jsem ho takto dobře hrát neviděl. Moje hodnocení 60%. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|25%| Mě to prostě jako celek prakticky vůbec nebavilo. Těšil jsem se na nový film s Nicolasem Cagem a ono to nevyšlo. I novější filmy od Nicolase mě berou. Zklamáním akorát tak je Pay the Ghost a úplným dnem Nickovi kariéry je The Trust. Jinač, nemám problém. Tohle dílko je prý remake. Originál jsem neviděl a ani se po něm pídit nehodlám. Co se týče tohoto, tak film má 3 problémy. Prvním důležitým bodem je skutečnost, že je film tak nějak divně uspořádán. Úvod to sice má, ale pak to začne nudit, poté nějaká ta akce, pak to opět upadne do stereotypu, následně se ta loď zřítí, pak tu sledujeme nějakou dobu přeživší, co bojují o svůj holý život. To byla docela dobrá sekvence, ale také mě až tak moc nezaujala. Něco takového jsme přece viděli už v jiných filmech. No a poté bude následovat konec, který trvá snad 20 – 25 minut. Je to možné? Obvykle konce u takových filmů trvají tak 3-5 minut. Druhým problémem byla dějová nezáživnost, že člověk sotva vnímal co se děje. A ta třetí: Herci – nikdo mě nezaujal, ti mladí se chvílemi chovali trapně. Nicolas Cage tu byl jediný rozumný, ale také to bohužel moc nevytrhl. Rozpočet tu byl slušný, ale ani ty akční scény mě moc nebavili. Hodnocení je kruté, ale tu druhou hvězdu dát prostě nemůžu. Snad nám do budoucna Nicolas naservíruje lepší filmy. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Titanic v Armádnom kabátiku s tým rozdielom, že namiesto lode bol torpédoborec, namiesto ľadovca Japonská ponorka a namiesto skurvene ľadovej vody žraloky. Fim zachytáva jedno z obdobý druhej svetovaj vojny ktoré rozhodlo o genocíde a zhodení atómovej bomby na Japonsko. Mnohý ľudia ani nevedia čo všetko tomu predchádzalo a všetci poznajú iba masaker na Pearl Harbor na pozadí bolo ale týchto masakrov oveľa viac. Dokument ktorý som o tomto pozeral bol silnejší ako film. Paradoxne nedokázal zo mňa dostať tú patričnú emóciu ktorú by som potreboval na to aby sa film dostal z priemerného dramatického béčka. Caga mám celkom rád ale tiež to nebola jeho životná úloha. K tomu všetkému ten záver kedy sa všetko naťahovalo ako sopeľ astmatika na jar ma presvedčil že mám svedomie čisté keď si myslím že ide o priemerný katastrofický film. 55% ()

Galerie (122)

Zajímavosti (8)

  • Natáčet se začalo 19. června 2015 v Mobile a Orange Beach v Alabamě. Dále se natáčelo v San Franciscu a v japonském Kjótu. (bejkovec)
  • Jednoho z přeživších útoku na Indianapolis, Granville "GS" Crane, ve filmu zobrazil jeho vnuk, Johnny Crane. Poté, co byla loď potopena, GS Crane přišel o ruku při útoku žraloka. V současnosti je stále naživu (2016). (PanZahadnyCZ)
  • Japonskou ponorku I-58 si zahrála americká druhoválečná ponorka USS Drum ( SS-228 ) třídy Gato. (bejkovec)

Reklama

Reklama