Reklama

Reklama

Sweet Home

  • Polsko Ostatni lokator
Trailer

Alicia je mladá realitní makléřka, která náhodou objeví starý bytový dům, v němž si plánuje tajná romantická setkání se svým přítelem Simonem. Ale netuší, že pronajímatel budovy najal partu vrahů, aby odstranili posledního nájemníka. Když je Alicia se Simonem přistihnou při činu, jsou nuceni bojovat i o své životy. (TheDon)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

petero 

všechny recenze uživatele

Španielske horory budú vždy zaujímave už len tým, že sú španielske (prostredie, reč, spracovanie) a nie inak je to aj tu. Ale keď to začne srať angličtina, je zle. Najviac mi však vadí, keď ma film nepohltí a ja premýšľam prečo je to tak a nie tak a idiot ako sa chová, s tým mám sympatizovať, a vlamači sú asi úplní hlupáci a ich šéf je hlúpy tiež len je veľký a silný. A skrátka hľadám negatíva a to je zle. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Mladý párik sa ocitne v zlom čase na zlom mieste a cestu im skríži skupinka maskovaných idiotov, takže sa začína hra na mačku a myš. A keď to už vyzerá celkom nádejne, to najhoršie ešte len príde - veľký šéf, ktorého zlikvidovať je mimo ľudských síl... ale horda svalov nemusí vždy znamenať hordu inteligencie, že... Spočiatku ma to veľmi nebavilo, ku koncu sa to už zlepšilo, pribudla aj brutalitka a sympatická (a pekná) hlavná hrdinka, ktorej divák musí držať palce, ma donútila tento kúsok bez problémov dopozerať - napriek tomu sa nejedná o horor, na ktorý budem dlho spomínať (debilné chovanie postáv a klišé je už v týchto home-invasion pomaly tradíciou). ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Pojďte k nám a podepište, máme pro vás opravdu kvalitní „balíček“ služeb. Španělský realitní trh má zatraceně zvláštní pravidla. Příběh je jednoduchý, což bych přežil, ale chybí i jakákoliv nadstavba. Dietní stopáž je překvapivě na několika místech ještě natahovaná různými zpomalovačkami a pasážemi, o které ani nikdo moc nestojí. Kulisy v podobě oprýskaného činžáku jsou nicméně fajn, potěší i kamera, na hlavní hrdinku se dobře kouká, čistič toho zase tolik nepředvede. Obecně se z toho dalo vytřískat mnohem víc. Například když už se náš páreček dostal do nějaké výhodné situace, nedokázal z ní nic dalšího vytěžit, ač to na něj nahlas křičelo. I tak relativně slušné. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Mne sa to zdalo až zúfalo natiahnuté; na to, že film má ledva 1h20min., som mal pocit, že trvá minimálne raz toľko. A to sa v ňom paradoxne toho ani moc neudeje. Zachraňuje to však slušný španielsky vizuál, fajn hlavná hrdinka a oživujúca postava čističa, ktorý si nakráča do záverečnej tretiny. Zvyšok nič moc; od účelovo chaotického diania cez prázdne postavičky až k okresanej hororovej aktivite. Jednohubka za slabšie 3*, na daždivú noc ako stvorená. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hlavně v první polovině je Sweet Home až ubíjející svou bezradností. Kdykoli je třeba nějak posunout nebo zkomplikovat děj, stane se tak tím způsobem, že některé kladné postavě něco upadne, o něco zakopne nebo jí zazvoní mobil, čímž na sebe záporáky upozorní. Plus předimenzovaná, návodná strašidelná hudba, která ve výsledku působí až kontraproduktivně. Úplně dobrým rozhodnutím nebylo ani natáčení z větší části v angličtině, protože zdejší španělští herci ji moc přesvědčivě nedávají (předpokládám, že ten anglicko-španělský BluRay je originální verze, nikoli dabing). Občas je to pak nechtěně vtipné. Plusem je naopak docela hodně vymazlená technická stránka a nástup respekt budícího bosse v závěrečné třetině. Nechal jsem se v tomto případě tak trochu opít rohlíkem a udělím alespoň tři hvězdy, byť mi rozum říká, že bych měl jít ještě o něco níž. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama