Reklama

Reklama

Trabantem z Austrálie do Asie

(seriál)
  • Slovensko Trabantom z Austrálie do Ázie
TV spot

Epizody(12)

Obsahy(1)

Dvanáctidílný seriál Dana Přibáně popisuje doposud nejnáročnější půlroční expedici tohoto cestovatele. Vzdálenost z australského Perthu přes Východní Timor, Indonésii, Malajsii a Thajsko překonal devítičlenný tým ve dvou žlutých trabantech, polském fiatu, neboli maluchovi, na staré čezetě, jawě a dvou invalidních vozících. Přibáňův tým na své zatím poslední filmové cestě urazil během půl roku 15 291 kilometrů. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (65)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

O trošičku horší jak Trabantem Jižní Amerikou, za což může především méně záživné prostředí v první polovině a snaha vzít to co možná nejextrémnější cestou. Často mi totiž přišlo, že si to partička víc protrpí (Dominika obzvlášť) než užije. Cesta v prvních šesti dílech to byla mírně monotónní, i když rozhodně ne nezajímavá. Ovšem s přesunem z australské pustiny do tropické Indonésie je to již za plný počet a tady bych naopak pár dílů přidal. Je to technicky zatraceně dobré, vizuálně je pořád na co koukat a neúnavná neustálá honba kupředu fascinuje. Občas jsem si říkal, že by kluci mohli ubrat na nadávkách, nicméně jsem si po čase uvědomil, že je to vlastně strašně fajn. Je to takové česky bezprostřední. Sálá z toho pohodová atmosféra na všechny strany a to i přes to, že je ze seriálu cítit, že to občas vlastně pěkně skřípe a nic nejde tak, jak by si všichni přáli. Jenže za ty zážitky jim to stojí a divák dostane perfektní pořad. Co víc si přát. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"To, co žene trabanta nahoru, není výkon motoru, ale obrovská rychlost, kterou to auto dosahuje." Zběsilé plašení 26-ti koní pod duroplastovou kapotou mě sice v Jižní Americe zaujalo o dost víc, ale oproti filmu mě zase mnohem líp bavil seriál. Pozitivem byli zejména pohodoví vozíčkáři, blázniví Poláci, opravy kladivy a pády motorkářů. Co mi však trošku vadilo, tak to byla přítomnost Dominiky, před kterou se Dan trošku krotil a která svou normálností moc nezapadla do tohoto kolektivu sebevražedných bláznů. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud se Žlutému cirkusu povedlo něco opravdu dokonale, tak přiblížit zážitek z jízdy v trabantu, protože tak jako se oni protrápili Austrálií a Asií, tak jsem se já protrápil seriálem. Nebylo říct co a postupem času už ani jak, konec bez konce jenom potvrdil hořký fakt, že ne vždy se daří těm, kterým fandíte. Pár epizod, ze kterých dýchal stejný život jako z čundru Latinskou Amerikou se sice našlo, ale to byly spíš výjimky potvrzující pravidlo, že dobrodružství a snaha udělat dvanáct dílů za každou cenu pro mě není ta pravá symbióza. Ve finále tak u mě určitě vyhrává na koleni uplácaný sestřih z jízdy Hedvábnou stezkou, kde jsem cítil ryzí cestovatelskou radost, a ne touhu svézt se na zavedené značce a nepřidat nic svého, jako v případě tohoto technicky vymazleného seriálu. Ale mluvím za sebe, jak to vnímám já. Pořád je to o lidech, kteří se nebojí zvednout prdel a dělat co je baví a kterým nakonec může být nějaký Pepincův komentář volný jako kolo u Malucha. ()

Eduardo 

všechny recenze uživatele

Rovnako ako pri Južnej Amerike, tak aj z Austrálie do Ázie je seriálová verzia podstatne lepšia ako tá filmová. Pribudol úvod so zoznamovaním sa s celou partiou a prípravou aut na cestu, ako aj zábavná birokratická časť s vyslobodzovaním žltého cirkusu z kontajnera po príjazde do Austrálie. Druhá Ázijská polovica taktiež ponúkla kopec zábavných atrakcií (hlavne preteky na byvoloch boli super) a vo filme nevidenej stopáže, no kameňom úrazu tu naďalej zostáva to putovanie Austráliou, ktoré jednoducho nemalo čo ponúknuť okrem padania z motoriek a problémom s autami. V každom prípade sa už neviem dočkať na pokračovanie s návratom do Čiech z Bangkoku. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I já napíšu po prvním díle jen to, že tady nebudu asi váhat s plným hodnocením. Zdá se, že tady bude přesně to, co chybělo ve filmu. Teda aspoň dle začátku to tak vypadá, dozvěděli jsme se zatím to, jak se celý kolotoč dal dohromady a co předcházelo startu. Tak uvidíme, jak to bude dál. Jen tak dál!!:) EDIT 24.11.2016 Celý seriál jsem tak nějak zhodnotil tady: http://www.csfd.cz/film/406788-trabantem-z-australie-do-asie/457535-spanila-jizda/komentare/ ()

Galerie (75)

Reklama

Reklama