Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kolovrat (Ilja Malakov), ruský voják, trpí po úrazu z mládí každodenní amnézií. Po napadení Rjazaně Batu Chánem (Alexandr Coj) ustanovuje válečnou jednotku z přeživších, aby se postavil v nerovném boji nepříteli, který sužuje celou Matku Rus, a pomstil tak všechny padlé včetně svojí rodiny. (C0r0ner)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Chatrná 300ukou inšpirovaná ruská rozprávka. Videl som od nich ďaleko lepšie filmy. Štylizáciu tomu uprieť nemožno, ale priznám sa, že som to napriek slušnému trojhviezdičkovému hodnoteniu viac odtrpel a neodporúčam pozerať takým, ktorí nemajú s ruskou produkciou žiadne skúsenosti, vtedy to môže byť riadny "náraz". ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Takto nejak mala vypadať 300vka, aby nebola protofašistická a povrchne cool, o to viac ak si uvedomujeme, že Peržania boli snáď najliberálnejší hegemón predrímskeho obdobia a Tatári sa správali akoby naozaj boli z Tartaru. Za mňa plný kotol, a hoci sa odpisovalo kde to len išlo (námatkovo 300, Red Cliff, Game of thrones) Šurchoveckij to spravil tak, že to vôbec oči nebolí. 10/10 No a teraz chcem takto spravené aj to Čudské jazero s vykúpaním Teutónov. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jevpatij Kolovrat aneb neser bohy-totiž ruského bohatýra. Možná že má každé ráno okno (ať už po ráně do hlavy, stakanu vodky nebo obojím) a nepamatuje si ani tváře svých bližních, ale seberte mu rodnou hroudu a zahraje vám kozáčka, že se zastavíte až u Ulánbátaru. Jistě, členové svazu Československo-Mongolského přátelství žijící v duchu hesla se Zlatou hordou na věčné časy a nikdy jinak to rozdýchají těžko, neboť slovo "legenda" ignorují a navíc v jejich představách je východní Slovan jakýsi omyl přírody, jenž měl být vymazán z historie a nahrazen šikmookými burany ze stepi, kteří dle jejich mínění v tom pílení ruských měst a osad nebyli dost důkladní. Ale já jsem rád, že dějiny v reálu o nějakých 140 let později dospěly až ke Kulikovu poli a já tak nevypadám jako hrdý nositel hepatitidy typu B. Mongolové 13. století, to zkrátka nejsou uvědomělí filosofové, jak nám je zprostředkoval třeba legendární seriál Marco Polo, ale horda hodná toho jména. Mno, co se filmu samotného týče, škoda, že se víc nedrží legendy, boj jeho 1700 věrných a rozseknutí mongolského vojevůdce Chostovrula vejpůl by v tomto podání mohlo vypadat pěkně. Technicky je to totiž celkem podařené (přestože styl ala 300 nemám rád), i choreografie bitev je zajímavá (až na klasické nadužívání zpomalovaček, to by si konečně mohli odpustit), ale vlastně je těch bitek celkem málo a jsou to kromě toho takové malé přepady a střety. Holt dědictví rudého partyzána, které je aplikováno i někam, kam nepatří. Nejvíc se mi asi líbila výtvarná stránka, kostýmy, šperky, stavby, hodně mě zaujalo využití barev (sytá modrá). Horší je to s plynutím děje a dialogy, což je ostatně problém řady ruských filmů. V tomhle případě jsem ochoten souhlasit, že děj je příliš podřízen akční estetice a bojovým scénám vůbec, tím víc mě mrzí, že ten závěr víc negradoval, ta závěrečná bitka o kopeček ne že by byla špatná, ale čekal jsem víc. No, bylo by na místě poděkovat, zhodnotit a tak, takže neurazilo, docela zabavilo, úroveň slušného průměru nepřekročilo. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vizuálna stránka bola naozaj krásna, aj keď farebne to bolo trochu prehnané. Jemné nedostatky vo výprave, hlavne pri stvárnení Mongolov, by sa tiež dali prepáčiť. Škoda, že samotný hrdinský príbeh nedýchal väčšou epikou, no na druhú stranu ani som sa nejak výrazne nenudil. Lepší priemer. 65/100 ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Ruská 300, ale s mnohem větší historičností, byť snímek berte s rezervou jako akční adrenalinovou jízdu v historických kulisách, sledující legendární vyprávění a nacionální cíle, nikoliv historickou rekonstrukci. Doba nadvlády Mongolů nevypadala na plátně nikdy více cool, ruští gerojové dostatečně osudoví a hrdinští, moc moc vymazlené akční scény, perfektní práce kamery, solidní OST. Film do vás od začátku zatáhne svoje spáry a nepustí vás až do konce. Nad detaily, typu, že Batú chán připomínal spíše imobilního havajského krále se musíte povznést, oponenti Rusů, přece musí vypadat atleticky a úctyhodně. Potěší i mongolské znění, ruský simultální překlad bych oželel ve prospěch titulků, ale jinak mě nenapadá nic, co by mi na filmu vadilo. Úplně jsem se tetelil, jak krásně děj odsýpá, jen smůla, že tohle nebylo v našich kinech, tenhle film prostě patří na plátno. Ještě, aby někdo udělal pořádně bitvu na Kulikovském poli, případně bitvu na Čudském jezeře, když nový Grünwald v podání Poláků nikde. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama