Reklama

Reklama

Se slovníkem v posteli

  • USA The Sleeping Dictionary (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve 30. letech 20. století přichází mladý, naivní důstojník John Truscott do britské kolonie Sarawak na Borneu, aby pomáhal s civilizováním kmene Iban. Poznává tamní zvyky a podle tradice dostane svůj "slovník do postele", krásnou Selimu, která je jeho služkou, milenkou a současně učitelkou jazyka a zvyků místních obyvatel. Navzdory varování se John a Selima do sebe vášnivě zamilují. Tradice však vztahy zakazuje. Ve chvíli, kdy se mladík po roce vrací se svou novou manželkou, žár vášně k Selimě opět vzplane a zesílí. Je vdaná za Ibana Belansaie a stará se o malé dítě. Ten se dozví, že se John se Selimou opět setkal, vplíží se do jeho domu a chce ho zabít. Za pokus o vraždu důstojníka je odsouzen k smrti. John je odhodlán obětovat kariéru lásce k Selimě, čímž se však ocitá v situaci, kdy mu půjde nejen o čest, ale také o život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Arsene 

všechny recenze uživatele

Je to slaďák, o tom žádná, ale... ale reálie a jihoasijské koloniální prostředí je více než poutavé. Hugh Dancy je toporně přesvědčivý úřednický zelenáč, přičemž postupně dospívá a dotváří se v samostatnou osobnost, Jessica je světácky drzá a přímá. Společně tvoří pár, ve kterém se od něj očekává vůdčí role a je to přesně naopak a který se tak dlouho škádlívá, až se rád mívá, mezitím je trochu drámo a všechno nakonec šťastně dopadne. No a s Jessicou bych se klidně učil cokoli, třeba i klingonštinu nebo maďarštinu. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Začátek klasický, prostředek vypadal dokonce zajímavě, ale ten konec, no, neříkám, že by to nemohlo skončit "happy endem", ale...... kdyby neskončilo a tvůrci by to ukončilo ve stylu - "kvůli morálce se trápil celý život", ne, že bych mu to snad přála, ale v té době to tak bylo naprosto běžné až téměř pravděpodobné, dost spekulací za ten prostředek si to 55% zaslouží, ačkoliv herecké výkony byly spíše slabší. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Romance, která má zajištěnou všestrannou péči a podporu pečlivého vizážisty, tudíž je kdykoli a bez ohledu na rozmary počasí (či režie) připravená zúročit svůj vzhled před kamerou. Své ideály používá jako zbraň i štít, takže její cestu lemuje snad až příliš mnoho obětí ... které přinášejí ti druzí. Leč její vzpoura je veskrze sympatická - směle hází rukavici nejen všem konvencím, ale i všem výdobytkům, kterými se nekriticky a bez sebemenších výčitek honosí naše pokrytecká, sebestředná civilizace, takže celkový dojem je jednoznačně pozitivní ... 3,5* ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení.Čekal jsem trochu víc utahanější romantiku, ale naštěstí jsem dostal pravý opak.Výprava filmu odvedla moc pěknou práci a kameramani hodně dobře prodávají prostředí, ve kterém se film odehrává.Herci jsou poměrně sympatický, i když každý bude více sledovat Jessicu Albu než zbytek obsazení.Film sráží jen to, že jede v přesně vyjetých kolejí a nepokouší se o nic originálního.Pěkný romantický film na jedno deštivé odpoledne. ()

charmin 

všechny recenze uživatele

Tentokrat zacnem hned s hodnoenim - cistych 40%, ani o percento viac ani o percento menej. Nemozem povedat, ze tie sexi sceny, kt. boli jedinym korenim filmu, boli zle, naopak, boli asi jedinou vecou, kt. sa mi na filme pacila ( mozno este tak ta priroda a do nemoty opity kuchar:) ). Hugh Dancy zahral obycajne, Jessica skutocne nicim nevyrazna, jej super postavu a telo kazdy pozna, a kto nepozna ten spoznal:) Namet otrepany, scenar chudobny, kamera nic extra, a ten dej - umelo vytvorene "nebezpecne sceny", odlucenie, naahodne spolocne dieta etc., vsetci to pozname. Ach, kolko fantazie chyba tomuto filmu!! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Pro davové scény bylo najmuto přes šest set komparzistů. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Kuchingu a v jeho okolí. Kuching je hlavní město Sarawaku, což je stát v Malajsii. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno