Reklama

Reklama

Forty-five Minutes from Hollywood

všechny plakáty

Obsahy(1)

Podívat se aspoň jednou za život do Hollywoodu, o tom sní snad každá americká rodina. Jedné se sen vyplní, když důležitou upomínku, která právě přišla poštou, je třeba zaplatit osobně v kanceláři v Hollywoodu. Protože rodina není s to se dohodnout, kdo že má mít tu čest zachránit rodinu před exekucí (a vidět přitom nějakou tu hvězdu filmového plátna na vlastní oči), na cestu do L. A. se vydává dědeček i obě vnoučata. Cestou stařík trochu smolně mine vlak, zatímco nažhavený mladík si v Hollywoodu splete filmové natáčení se skutečnou bankovní loupeží. (dopitak)

(více)

Recenze (5)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Stan Laurel se zde objeví jen v několika prostřizích. No, s tím knírem vypadá fakt divně. Snímek má rychlost i spád, a je svým způsobem legrační. Je to groteska ne? ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Po osmi letech druhý film, v němž se objevili Laurel a Hardy. 45 Minutes from Hollywood je začátkem série filmů Hala Roache pro společnost Pathé a oba komici začali brzy spolupracovat, ovšem v tomto filmu se na plátně společně vůbec neobjeví. V hlavní roli Glen Tryon, který jede do Hollywoodu zaplatit jakýsi účet a je celý paf z filmového prostředí a hvězd na každém rohu (mimo jiné koupající se krásky a Our Gang). V domnění, že jde o natáčení filmu, se připlete do bankovní loupeže a lupič v dámských šatech ho odvleče do hotelu do pokoje místního detektiva Olivera Hardyho, který má kromě jiného hodně žárlivou ženu. Dojde k převlekání, zmatkům a hlavně bláznivým honičkám a střelbě. V jednom okamžiku vpadne Glen s lupičem do pokoje neúspěšného herce, kterého si zahrál překvapivě kníratý Stan Laurel. Film paroduje hollywoodské prostředí a využívá toho, že postavy často nevědí, jestli to, co vidí, je skutečnost, filmové natáčení, nebo jestli jsou opilí. ()

Reklama

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Skvělá bláznivá komedie o rodince, která se na kole vypravila na vlak, který míří do Hollywoodu, ale tam se jim povedlo se nechat okrást a připlést se do nebezpečných situací. Laurel a Hardy tu nevystupují spolu a jsou jen vedlejšími postavami. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

The Lost Films of Stan Laurel and Oliver Hardy: The Complete Collection – Volume Six (1923-1929). Zatím zřejmě nejhorší film z celé výše uvedené série. Stan Laurel vypadá s knírem spíše jako James Finlayson. ()

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama