Reklama

Reklama

Forty-five Minutes from Hollywood

všechny plakáty

Obsahy(1)

Podívat se aspoň jednou za život do Hollywoodu, o tom sní snad každá americká rodina. Jedné se sen vyplní, když důležitou upomínku, která právě přišla poštou, je třeba zaplatit osobně v kanceláři v Hollywoodu. Protože rodina není s to se dohodnout, kdo že má mít tu čest zachránit rodinu před exekucí (a vidět přitom nějakou tu hvězdu filmového plátna na vlastní oči), na cestu do L. A. se vydává dědeček i obě vnoučata. Cestou stařík trochu smolně mine vlak, zatímco nažhavený mladík si v Hollywoodu splete filmové natáčení se skutečnou bankovní loupeží. (dopitak)

(více)

Recenze (5)

Iggy 

všechny recenze uživatele

Po osmi letech druhý film, v němž se objevili Laurel a Hardy. 45 Minutes from Hollywood je začátkem série filmů Hala Roache pro společnost Pathé a oba komici začali brzy spolupracovat, ovšem v tomto filmu se na plátně společně vůbec neobjeví. V hlavní roli Glen Tryon, který jede do Hollywoodu zaplatit jakýsi účet a je celý paf z filmového prostředí a hvězd na každém rohu (mimo jiné koupající se krásky a Our Gang). V domnění, že jde o natáčení filmu, se připlete do bankovní loupeže a lupič v dámských šatech ho odvleče do hotelu do pokoje místního detektiva Olivera Hardyho, který má kromě jiného hodně žárlivou ženu. Dojde k převlekání, zmatkům a hlavně bláznivým honičkám a střelbě. V jednom okamžiku vpadne Glen s lupičem do pokoje neúspěšného herce, kterého si zahrál překvapivě kníratý Stan Laurel. Film paroduje hollywoodské prostředí a využívá toho, že postavy často nevědí, jestli to, co vidí, je skutečnost, filmové natáčení, nebo jestli jsou opilí. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

The Lost Films of Stan Laurel and Oliver Hardy: The Complete Collection – Volume Six (1923-1929). Zatím zřejmě nejhorší film z celé výše uvedené série. Stan Laurel vypadá s knírem spíše jako James Finlayson. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Stan Laurel se zde objeví jen v několika prostřizích. No, s tím knírem vypadá fakt divně. Snímek má rychlost i spád, a je svým způsobem legrační. Je to groteska ne? ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Skvělá bláznivá komedie o rodince, která se na kole vypravila na vlak, který míří do Hollywoodu, ale tam se jim povedlo se nechat okrást a připlést se do nebezpečných situací. Laurel a Hardy tu nevystupují spolu a jsou jen vedlejšími postavami. ()

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama