Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sexy černoška Foxy Brownová se bude nekompromisně mstít za svého přítele, kterého má na svědomí nebezpečný zločinecký gang... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Po delikátnej "Kávičke" sa táto dodnes populárna "woman from prison" takmer obdobne revanšuje pod prezývkou "Foxy Brown". Tentokrát žiadne veľké fintičky, stačí len povesť pôvabnej milenky, ktorou si žena tisíca frizúr a prevlekov upriamuje na sebe chúťky spotených grázlov. Jack Hill reprízuje jej pomstychtivú náturu a to bez akéhokoľvek zmilovania. Aj napriek nadopovaniu heroinom, znásilneniu od zapáchajúceho vidláka si zbiera skalp za skalpom a letí naprieč finálnemu zúčtovaniu. Uniformita týchto kriminálok je zcela preukázateľná, tá amatérčina či vyhranenosť si dymí jak z továrenského komína, lenže fanboy uspôsobený recitovať nekonečnú glóriu k Pam Grier na takéto niečo serie, pohodlne si sedí a kochá sa. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

No co si budeme nalhávat, jde o velice průměrný Blaxplotation, který je o několik řádů horší než Truck Turner nebo již všemi zmiňovaná Coffy. Příběh sice kopíruje a vykrádá to nejlepší z Pamiiných filmů (Coffy, Černá a bílá), ale moc mu to stejně nepomáhá. Chybí tomu lepší stylizace, více akce i krve. Naštěstí Pam je pořád "ve formě" a malé cameo Sida také potěšilo. Vzhledem k těmto okolnostem se přikláním ke třem *. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Pam Grier likviduje padouchy jak na běžícim pásu, vymlátí nějakej bar pro lezby a občas ukáže kozy. Kromě toho se stihne během filmu snad 50× převlíknout a dokonce i několikrát změní účes. V jednu chvíli má afro, pak krátký rovný vlasy, najednou dlouhý rovný vlasy a pak zase afro. Jak to všechno stíhala, to je pro mě záhadou. Blaxploitation je asi jen pro černochy. Mě to teda moc nezaujalo. Hrozný účesy, hrozný hadry, krev, brutalita, sex, drogy, kozy a naprosto debilní a nelogickej příběh - tak nějak bych stručně popsal Foxy Brown. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Nepřiznaná dvojka Coffy trpí typickými neduhy pokračování. Hill se snaží opakovat highlighty z Coffy, ale nedaří se mu to (rvačka v baru plném leseb má evokovat rvačku luxusních prostitutek z prvního dílu, ale výsledek je laciný a trapný). Při tomto opakování situací se ještě zapomnělo na tempo (film se strašně pomalu rozjíždí) a scénář (no, pokud se to tak dá nazvat) nutí "herce" hrát, což působí dost strašidelně. Pam jako vždy v sobě nádherným způsobem spojuje ženskou křehkost s "kick-ass" přístupem likvidace zločinců, ale její "clinteastwoodovská" cesta za pomstou vzbuzuje spíše otázky. Když Clinta padouší zmlátí do bezvědomí a on se odplíží z města, aby s kusem kamen kul pomstu, je to heroické. Když ženskou hrdinku ještě k tomu zmlácení znásilní, už to jako heroismus nevnímáme. Znásilnění je daleko horší zranění než pár ran pěstí. V tom to mají ženské akční hrdinky o hodně těžší. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Foxy Brown ako jeden zo známejších predstaviteľov blaxploitu sa náramne podobá na trošku staršiu Coffy. V podstate si Jack Hill chcel len rýchlo zarobiť a prekopíroval svoj starší scenár s niekoľkými obmenami. Každopádne sa mi Foxy pozdávala o málinko viac. Zručnejšie natočené, v násilnostiach nápaditejšie avšak v krvi i obnažených hrudníkov o niečo striedmejšie. Ale musím uznať, že pomaly ale isto začínam rozumieť tomu hypeu okolo Pam Grier, ktorý kedysi bol. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení trvalo celkem 17 dnů. (ČSFD)

Reklama

Reklama