Reklama

Reklama

Zdravotní sestra známá jako Coffy (Grier) je spořádanou občankou města, která udržuje vztah s vlivným politikem Brunswickem, jehož hlavním cílem je vyřešit vzrůstající kriminalitu mezi černošským obyvatelstvem. Když se její mladší sestra předávkuje drogami a je s trvalými následky upoutána na lůžko, rozhodne se vzít Coffy spravedlnost do vlastních rukou. S její vizáží pro ní není problém vlákat muže do pasti a pak chladnokrevně udeřit. Nebude pro ní však mafián Vitroni příliš velkým soustem? (J.Connor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Nechci opakovat zde již řečené, ale Pam Grier byla fakt něco...Milovníky M*A*S*He jistě potěší psychiatr Sidney Freedman (A. Arbus) v roli mírně perverzního mafiánského bosse. Mezi dobré hlášky určitě počítám: "Radši budu feťák, než nikdo!" A když už jsme u toho, nedovedu si představit, že by někdo nepoznal, že si místo "ejdže" připravuje cukr, navíc by si takto vzniklý karamel těžko dopravil do žil a kdyby se mu to nedej bože podařilo, tak by to teprv byla legrace... ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Jsem docela zvědavý, jaké by bylo výsledné zdejší hodnocení nebýt toho neustálého svlíkání. Na druhou stranu, ono se to nemá s tou velikostí zase tak přehánět…afra, a tak. V každém případě nic jiného mi film vlastně ani nenabídl, takže jsem se buď nudil, nebo smál scénám, které však komicky zamýšleny nebyly. Drogy, ženská ňadra, rádoby drsný slang, vulgarismy, kafe, nanejvýš iritující hudba, ženská bitka, nepodplatitelný policejní činitel, dále boty na podpatcích ideální k běhání a řízení auta, komplot politika-gang-policie, nejkomičtější padnutí do bazénu co jsem kdy viděl, a tohle všechno včetně přepáleného konce by se vlastně dalo shrnout pod hlavičku „krimi soft porna“, které si ode mě za těch několik světlejších momentů vysloužilo celé 2*. ()

Reklama

Rogue 

všechny recenze uživatele

Blaxploitation kulťák od ještě kultovnějšího Jacka Hilla, na kterém je Cormanova škola úchylnosti sakra vidět. Pam Gier, její šestky a esence sedmdesátkově teplé béčkovitosti - afra, žlutá kombinéza, brýle místo pásky přes oko (Hill má pro jednooké záporáky evidentní slabost), dřevěné pendreky, plyšový lev a fialové spodní prádlo. Přes Tarantinovu snahu nejlepší film Pam Grier. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Viem si predstaviť zaprášené kino plné černochov ako ujúchajú blahom pri pohľade na neohrozenú sexy Pam Grier ( v úlohe zdravotnej sestry Coffy ) ako účtuje s drogovými dealermi. Blaxploitation ako vyšitý, subžáner populárny v prvej polovici 70- tych rokov medzi černošskými divákmi. Nedá sa povedať, že by film ponúkal niečo výnimočné, jeho postupy sú klasické pre akčný žáner, kde sa neohrozený bojovník postaví presile, všetkých obkľúči a pobije.:) Film treba brať ako nenáročnú zábavu plnú akcie, poloobnažených žien a postrielaných gaunerov. Postavu šéfa gangu Vitroniho stvárnil Allan Arbus známy ako major Freedman zo seriálu M.A.S.H. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem velkým fanouškem každé zdravotní sestry, učitelky či baletky, která se rozhodne zlikvidovat drogový gang. Coffy to sice dělá způsobem poněkud podivně krkolomným, často ji při životě drží jen náhody a nadržení gangsteři, ale důležitá je snaha a tu cením. Se zábavou či napětím je to o něco slabší, ale pro všechny příznivce tarantinovských úchyláren považuji zhlédnutí snímků, ve kterých hrají hlavní roli prsa a brokovnice, za naprostou povinnost. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen za pouhých 18 dní. (Karlos80)
  • Schovat zbraň do Coffyina afra vymyslela sama představitelka Pam Grier. (Caelos)

Reklama

Reklama