Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sexy černoška Foxy Brownová se bude nekompromisně mstít za svého přítele, kterého má na svědomí nebezpečný zločinecký gang... (oficiální text distributora)

Recenze (39)

mortak 

všechny recenze uživatele

Nepřiznaná dvojka Coffy trpí typickými neduhy pokračování. Hill se snaží opakovat highlighty z Coffy, ale nedaří se mu to (rvačka v baru plném leseb má evokovat rvačku luxusních prostitutek z prvního dílu, ale výsledek je laciný a trapný). Při tomto opakování situací se ještě zapomnělo na tempo (film se strašně pomalu rozjíždí) a scénář (no, pokud se to tak dá nazvat) nutí "herce" hrát, což působí dost strašidelně. Pam jako vždy v sobě nádherným způsobem spojuje ženskou křehkost s "kick-ass" přístupem likvidace zločinců, ale její "clinteastwoodovská" cesta za pomstou vzbuzuje spíše otázky. Když Clinta padouší zmlátí do bezvědomí a on se odplíží z města, aby s kusem kamen kul pomstu, je to heroické. Když ženskou hrdinku ještě k tomu zmlácení znásilní, už to jako heroismus nevnímáme. Znásilnění je daleko horší zranění než pár ran pěstí. V tom to mají ženské akční hrdinky o hodně těžší. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

"Eddie, přines mi upilovanou brokovnici. Půjdem si zastřelit pár negrů."__Jestli se někdy bude posílat informační sonda mimozemským civilizacím, která by obsáhla vše lidské konání, jako zástupce blaxploitation by nesměla chybět ´Foxy Brown´. Vše je tu na sparávném místě. Běloši jsou tu ty největší kurvy, obvykle mafiáni, delaři drog, či sociopati, Foxy a Její ´niggaz brothers´, naopak ztělesněním férovosti. Ikona béčkového filmu Pam Grier je tu, jak jí všichni známe - buď nahá, nebo nakopává lotrům zadky, nebo.....je zase nahá. Mimo jiné sejme párek buranských farmářů, kteří jí znásilňujou, vypořádá se s ganagem drogových delaerů a svému úhlavnímu napříteli ufikne jeho chloubu. Jack Hill točil zábavné svižné kousky a tohle je povinnost pro všechny fandy béčkové poetiky. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Rutině natočený blaxploitation, má sice trochu pomalejší rozjezd, ale pak už to jen jede a pořád se v něm něco děje. Už od začátku filmu víte co se tak zhruba bude dít a o čem to bude, podobně jako u Coffy (námět odplaty zůstává, navíc je zde pojat skutečně originálně). Pam Grier je zde oproti Coffy, hlavně královnou účesů a všemožných převleků, oproti jiným svým filmům zde ani moc ze své přírodní krásy a předností neukáže, divák uvidí jen tak letmo jen její bradavku ale o to pak více z její strany akce a všemožných nápadů! Např. originální vypořádání se dvěma chlápky na chatě podobně jako scéna s letadlem s jejím kamarádem Sidem Haigem (který se jen nestačil divit), pěkná byla i ta akční scéna před novinovým stánkem o konečném zúčtování ani nemluvě. to dobytek: ale to byly typické 70' v černošském podání viz. komentář dzej dzej..Podobné filmy: Coffy ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pam je kus, jinak ničím vynikající černošsky hrdá 1970’s B pohodička. Laciný kurvy, pouliční šmelky, vidlácký prasata, dovedu si představit špinavý starý Manhattan a tohle jako půlnoční projekce ideál. Ale Coffy o pár chlupů lepší. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Doposud jsem nedokázal rozeznat zlého drogového dealera od hodného drogového dealera, ale nyní je mi to jasné. Čím je tmavší, tím je serióznější. Nejsem si jist, zda se tato nosná myšlenka dá aplikovat i na české prostředí, ale jelikož nenarušuji své žíly jehlou a nos užívám pouze k dýchání, tak mi to může být celkem jedno. A co se týká tohoto snímku, tak je úžasně naivní, disponuje dostatkem nahoty i brutality a já se při něm bavil určitě líp, než kdybych se musel poflakovat v černošském ghettu nahý s cedulí I Hate Niggers. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Námět prakticky stejný jako u Coffy, zpracování poněkud decentnější (i když to je hodně relativní). Každopádně pořád výtečná, politicky poněkud nekorektní zábava s božskou Pam Grier v hlavní roli. 90% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Pam Grier likviduje padouchy jak na běžícim pásu, vymlátí nějakej bar pro lezby a občas ukáže kozy. Kromě toho se stihne během filmu snad 50× převlíknout a dokonce i několikrát změní účes. V jednu chvíli má afro, pak krátký rovný vlasy, najednou dlouhý rovný vlasy a pak zase afro. Jak to všechno stíhala, to je pro mě záhadou. Blaxploitation je asi jen pro černochy. Mě to teda moc nezaujalo. Hrozný účesy, hrozný hadry, krev, brutalita, sex, drogy, kozy a naprosto debilní a nelogickej příběh - tak nějak bych stručně popsal Foxy Brown. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Po delikátnej "Kávičke" sa táto dodnes populárna "woman from prison" takmer obdobne revanšuje pod prezývkou "Foxy Brown". Tentokrát žiadne veľké fintičky, stačí len povesť pôvabnej milenky, ktorou si žena tisíca frizúr a prevlekov upriamuje na sebe chúťky spotených grázlov. Jack Hill reprízuje jej pomstychtivú náturu a to bez akéhokoľvek zmilovania. Aj napriek nadopovaniu heroinom, znásilneniu od zapáchajúceho vidláka si zbiera skalp za skalpom a letí naprieč finálnemu zúčtovaniu. Uniformita týchto kriminálok je zcela preukázateľná, tá amatérčina či vyhranenosť si dymí jak z továrenského komína, lenže fanboy uspôsobený recitovať nekonečnú glóriu k Pam Grier na takéto niečo serie, pohodlne si sedí a kochá sa. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Rovnaký tím a téma ako Coffy a predsa násobne menej zábavný výsledok. Problémom je, že kým Coffy sa mstí od prvej scény do konca filmu, Foxy Brown to trvá aj vyše hodiny a aj tak nepríde k tak intenzívnej akcii. Pravdaže Pam Grier je spektakulárna a má to výborné momenty, ale ako celok je to dosť priemer. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám pořádnej biják! Sex, násilí, šílené postavy - na svou dobu slušně nekompromisní, ale i dnes nebetyčně cool. Není divu, že Tarantino vyrost v takovýho režiséra, když v mládí koukal na takový filmy. (8/10) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Asi nejčistší a nejzábavnější blaxploitation jaký jsem viděl. Samozřejmě až na to, že tady je místo macho chlapa ženská. Pam Grier je prostě hvězda - střídá jeden extravagantnější (a vyzývavější) kostýmek za druhým, je zábavně nasraná a zároveň sexy (na to že je to řádně vyvinutá černoška), bílý svině drtí břitkou mluvou i žhavým olovem s upřímným nadšením, a nesklouzává přitom do nudné trapnosti... protože Jack Hill ji dokáže udržet v "žánrové trapnosti" tak akorát vyvážené, aby diváka neotravovala, ale naopak si ji mohl naplno užít. Zkrátka bezva brak, a pro ty co mají rádi Jackie Brown od Tarantina přímo povinnost... velmi příjemně zábavná povinnost. 8/10 ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Obdařená Pam Grier, sedmdesátkový feeling, neodbytný funky-soundtrack, příšerný děj - Foxy Brown je víc než cokoliv jiného učebnicovým představitelem jedné z kapitolek filmové historie... ()

giallo 

všechny recenze uživatele

No co si budeme nalhávat, jde o velice průměrný Blaxplotation, který je o několik řádů horší než Truck Turner nebo již všemi zmiňovaná Coffy. Příběh sice kopíruje a vykrádá to nejlepší z Pamiiných filmů (Coffy, Černá a bílá), ale moc mu to stejně nepomáhá. Chybí tomu lepší stylizace, více akce i krve. Naštěstí Pam je pořád "ve formě" a malé cameo Sida také potěšilo. Vzhledem k těmto okolnostem se přikláním ke třem *. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Přesně tak toporné a nablblé, jak by člověk čekal. Zkratkovitý děj, herecká i filmařská fušeřina a tu a tam problesknutí pobavení nad stupiditou celé té estrády. Zkrátka blaxploatation se vším všudy. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Platí víceméně to samé co jsem psal u filmu Coffy.... Pokud jde o nahotu Pam Grier (o níž tady pár lidí básní), tak je to tentokrát až překvapivě cudné (jedna nahá sekunda ve stínu a jednou ví vykoukne prso z pod košile (nebo jak se ten cár oděvu dá nazvat)... ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

,,Smrt by pro tebe byla příliš snadná, děvko!" Tento blaxploitation hodnotím nadprůměrně, protože jsem se bavil filmem samotným a nikoli na účet tvůrců. Je to vážně jak koukat na Tarantina - násilí, silácké cool hlášky, ňadra, retro oblečky a funk. Nadupaná zábava, co nenudí ani vteřinu. Jak řekl na LFŠ 2012 senzační Olaf Möller: ,,Co chcete od filmu víc?" ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Foxy Brown ako jeden zo známejších predstaviteľov blaxploitu sa náramne podobá na trošku staršiu Coffy. V podstate si Jack Hill chcel len rýchlo zarobiť a prekopíroval svoj starší scenár s niekoľkými obmenami. Každopádne sa mi Foxy pozdávala o málinko viac. Zručnejšie natočené, v násilnostiach nápaditejšie avšak v krvi i obnažených hrudníkov o niečo striedmejšie. Ale musím uznať, že pomaly ale isto začínam rozumieť tomu hypeu okolo Pam Grier, ktorý kedysi bol. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Klasický příklad „blaxploitation“ 70.let, kdy vedle Shafta řádila na plátnech i Pam Grierová, zde coby oddaná milenka Foxy Brownová, které ani zdrogování heroinem, ani znásilnění odporným vidlákem nezabrání dokončit plán pomsty za vraždu přítele- plastikou předělaného tajného agenta. Krvavé, nechutné, zábavné, nezapomenutelné, podobně jako Itova japonská série Female Prisoner. ()

deepend 

všechny recenze uživatele

Foxy Brown je béčko plné násílí a sexu, ale přesto všechno jsem se docela bavil. Největší přednost filmu ? No Pam Grier samozřejmě:-) ()

Reklama

Reklama