Reklama

Reklama

Melanie: Dar života a smrti

  • Česko Nejnadanější dívka (festivalový název) (více)
Trailer 1

Film se odehrává v blízké budoucnosti, kdy je lidstvo téměř vyhubeno kvůli parazitické houbě, která se přenáší lidskými tekutinami. Infikovaní lidé se rychle mění v bezduché zombie, kterým se říká „hladoví“. Jedinou nadějí lidstva je malá skupina hybridních dětí druhé generace, které také patří k hladovým, ale mají schopnost myslet a učit se. Děti jsou vězněny na vojenské základně pod vedením seržanta Parkse a chodí zde i do školy, kde s nimi experimentuje doktorka Caldwellová. Hlavní učitelkou je Helen Justineauová, která zodpovídá za vzdělání dětí. Mezi dětmi vyniká nadaná dívka Melanie, která si k Helen vytvoří silné citové pouto. Když základnu přepadnou „hladoví“, Melanie uteče a spolu s ní i Helen, Caldwellová a dva přeživší vojáci, Gallagher a Dillon. Melanie má celou dobu náhubek, aby ostatní nepokousala či nesežrala. Dillon je při dalším útoku hladových zombie zabit. Skupina dojde pěšky do Londýna, kde potkává zástupy hladových. Ti je ale necítí, protože se členové skupiny namazali blokovacím gelem. Na noc se uzavřou v opuštěné laboratoři. Caldwellová prozrazuje, že hladové děti druhé generace byly objeveny jako novorozeňata poté, co zabily své matky… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (165)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zombie blbina v typicky ulítlém britském stylingu. V některých akčních pasážích, kterých je však velmi málo, máte pocit, že koukáte na pokračování kanonády Zacka Snydera z rok 2004, jenomže zakrátko nelze nevystřízlivět. Tempo povážlivě zvolňuje, stopáž se protahuje a děj neví kudy kam. Následuje jedna stupidita za druhou, ale za ten smělý pokus o neotřelý příspěvek do subžánru, za pár babek, proč ne. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Obsah příběhu se nezdá nějak originální nebo inovativní, ale je to přesně naopak. Od spuštění snímku do jeho konce Vás nebude přestávat překvapovat. O čem bych se první zmínil je zpracování. Není to obyčejná zombie nákladačka alias Resident Evil nebo podobné. Jedná o kvalitní zombie drama, které ale neporušuje pravidla a tak zde dostaneme správnou verzi brutality i napětí. Co filmu nechybí je zajímavý, emotivní a drásající příběh, který až do svého konce nepřestane udivovat, stejně tak jako inovativní scény v průběhu snímku, kterých bylo dostatek a většinu jsem z toho nikde neviděl. Taková konfrontace před obchoďákem mluví za své. Film dále posouvá nahoru kvalita jednotlivě napsaných postav, stejně tak jako herecké výkony všech zúčastněných. Nejvíc však dominuje právě malá dívenka, která mě svým talentem neskutečně dojala. Film mi prostředím připomínal herni pecku The Last of Us(zasvěcení pochopí).Neskutečné překvapení z Británie. Snímek s drásajícím příběhem, který ještě podtrhují skvělé herecké výkony. Inovativní a velice vítaný přírůstek do tohoto žánru. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Napínavý sci-fi příběh z nedaleké budoucnosti, kdy lidstvo postupně ovládne houba. Hned jsem si vzpomněl na Skleník B.Aldisse...Příběhově samozřejmě nic zcela nového, ale já mám tahle minimalistická postapo rád. Film samozřejmě není jen o hladových (jakási varianta na zombie). Jak už to u podobných snímků bývá, autoři se zaměřili především na zbytky lidstva, které se nějak pokoušejí přežít. Vyhlídky však mají nevalné. Jistě, speciální program počítá s výrobou vakcíny, otázkou je, zda není pozdě... Skvělá Glen Closeová předvedla jednu ze svých drsných rolí... Působivá hudba, některé záběry jsou velmi poetické (na příklad požár...). Spíše pro menšinové publikum. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The Girl with All the Gifts“ nemá vyloženě akční tempo, ale přece jen je to film o zombie, a tak zde akce nechybí. Mnohem zajímavější jsou ale ty pomalé scény, kdy třeba jedna mezi chodci je skutečně povedená, i když vedená nakonec zbytečně hystericky. Velmi dobře zahraný film, který navíc vyniká svou originalitou. V zombie žánru je to prostě parádní spojení, které stojí za to. ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý kousek, který pomalu odkrýval odpovědi na všechny moje otázky a udržel si tak mou pozornost až do konce a skvělý soundtrack tomu napomáhal také. Do poloviny filmu bych hodnotila 5*, bohužel pak přišlo celkově zpomalení a trošku jiný nádech celého filmu, které mě osobně nevadilo, ale chápu zdejší nízké hodnocení. Nicméně se nemůžu zbavit pocitu, že předloha byla až moc inspirována hrou The Last of Us :) PS: Kdo nechápe, nebo by si chtěl jen zjistit více o konci, doporučuji přečíst si bonusovou kapitolu knižní předlohy. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (1)

  • Doktorka Caldwell (Glenn Close) ve filmu říká, že proměnu lidí v zombie má na svědomí houba Ophiocordyceps Unilateralis. Tato houba skutečně existuje a přezdívá se jí „zombie houba“. Avšak nenapadá člověka, nýbrž blanokřídlý hmyz. Především pak mravence rodu Camponotus. (efenberger)

Reklama

Reklama