Reklama

Reklama

Stůl číslo 19

  • Česko Prostřeno pro lásku (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bývalá hlavní družička Eloise (Anna Kendricková) – která byla zbavena své funkce poté, co jí ženichův svědek bez velkých cirátů poslal kopačky formou textové zprávy – se přesto rozhodne s hlavou hrdě vztyčenou zúčastnit svatby své nejstarší kamarádky. Zde je společně s podivnou směsicí neznámých svatebčanů usazena ke stolu na konci tanečního sálu, na který všichni jednoduše zbyli. Většina z nich totiž měla jen s lítostí odmítnout pozvání a poslat pěkný dárek ze seznamu. Jakmile však tajemství všech začnou vyplouvat na povrch, Eloise se od osazenstva stolu číslo 19 dozví pár zajímavých věcí. Přátelství – a někdy i láska – se může zrodit za těch nejnepříznivějších okolností. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (57)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem komedii, dostal jsem v podstatě smutné drama s uslintaným happy endem. Anna Kendrick by ve filmu mohla stát a stejně by se člověk na ten film díval, tady bylo zajímavé, že charakterově její postavu docela do pozdaí zatlačil manželský pár Lisy Kudrow a Craig Robinson, ti byli hodně dobří. Ind byl vcelku zbytečný a s vykulencem mohla být větší sranda. Příběhově takové nemastné neslané, pár vtípků se povedlo ale ten film hodně rychle zapadne. I u obdivovatelů Anny. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Stůl číslo 19 na první pohled budil poměrně výrazný potenciál, být, co se žánru romantická komedie týče, velice příjemnou a zábavnou podívanou, a to především díky docela působivému castingu a zápletce, jelikož kde jinde by se měly odehrát ty nejkrásnější love story, než právě na svatbách. Jenže bohužel, proti dvou důvodům, proč mohl být film povedený a úspěšný, stáli dva důvody, které ve výsledku celý film dost potopily, a navíc to byly důvody poměrně zásadní. Jednak tedy celý scénář je neuvěřitelně mizerný, diletantský, ale především nevídaně prázdný, což mě udivuje o to víc, že pochází z pera bratrů Duplassů, kteří tedy sice nejsou kdovíjaký mistři svého oboru, ale zkušeností s jinými scénáři už mají dost, a proto fakt nechápu, jak mohli něco jako tohle tak moc odfláknout. No a s tím vlastně souvisí i druhý důvod, a to že celá ta partička kolem stolu číslo 19, přestože byla obsazena sympatickými, komicky talentovanými a výraznými herci, tak jejich postavy byla jen bandou otravných a zpruzených otrapů, kteří se možná chvílemi snažili hlásit, jejich vtip ovšem vesměs vyznívali totálně trapně, a zároveň spíš než aby šlo alespoň o nějakou psinu, tak všichni spíš řešili své životní problémy a prohry, takže nakonec to celé působilo spíš než jako romantická komedie jako mírně odlehčené drama, ovšem samozřejmě též nefunkční a nepůsobivé. Na druhou stranu, abych ale jen úplně zas jen nekritizoval, tak to má i minimum hluchých míst, tudíž to disponuje slušným spádem, na to, jak mizerný scénář to pak je, tak se tam ale objevilo i pár nečekaných překvapení, no a i ti zmiňovaní herci, i když tedy ty jejich postavy stály za prd, tak přeci jen ve výsledku svou sympatičností něco zachránit dokázali, takže zkrátka Stůl číslo 19 nakonec asi nejspíš nikoho nezabije, ale pokud ho kdokoliv mine, tak rozhodně o nic také nepřijde. A jen tak mimochodem, ústřední postava Anny Kendrickové tu působí jako největší dylina filmových dějin, fakt jsem jí po celou dobu upřímně nesnášel, a to zrovna taky není moc dobrá vizitka. ()

Reklama

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Nepříliš vtipné, ale celkem milé. Ano, jsem další z těch, co se dívali jen kvůli Anně K. Ta je tu spíš jen jednou z postav u stolu pro nechtěné hosty, ale ten její předkus je pořád rozkošnej. Pár světlých okamžiků tam je, několik dialogových výměn, ale nic víc nečekejte. Konec je příjemně romantický, ale místy je to dost divné, vidět se to ale dá bez obav. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nehodí se tam, nejsou vítaní ani jinde, nakonec tak skončí u stolu někde vzadu. Aby se neřeklo. Pozvaní, ale ve skutečnosti nechtění. A to včetně Eloise, která ještě nedávno patřila k nejbližším rodiny, protože chodila s bratrem nevěsty. Teď sedí u svatebního stolu s podivnou směsicí a řeší, co bude dál. Už jsem to psal víckrát – Anna Kendrick by měla trochu zvolnit a pečlivěji si vybírat role a scénáře. Tentokrát to sice není průšvih, ale někdejší nominace na Oscara (Lítám v tom) nebyla náhodná. Tohle děvče má talent, s přehledem vypíchla další nejistou/zranitelnou postavu, a když už kdysi úspěšně vyžehlila svou účast ve Stmívání, jednoduše potřebuje pořádnou roli s pořádnými dialogy. První půlhodinka milá, místy vtipná, jakmile se ovšem dostáváme do dramatičtějších poloh, kvalita jde dolů. Ze svatby coby tradičního rituálu, místa nespočtu trapasů a spektra nejrůznějších individuí šlo určitě vymačkat víc, finále neuspokojilo. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Eloise se rozešla s přítelem, ale stále musí na svatbu jeho sestry, kterou pomáhala připravovat. Protože už je ale bejvalka, skončí u stolu outsiderů č. 19. Ale všechno není jen černé, protože se na hostině objeví sexy a charismatický Australan s tajemstvím... I tohle je lákavý koncept na romantickou jednohubku. Ale tenhle film má pár karet v rukávu a dovede příjemně překvapit. Z outsiderů u stolu se vyklubou zajímavé a vitpné figurky, které postupně odhalí v jádru lidské a někdy i smutné osudy. Včetně Eloise. S romantickými komediemi je to v posledních letech špatné, takže za tenhle milý malý poklad jsem vděčná. Jo, kapesníčky po ruce doporučuju! ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama