Reklama

Reklama

Vlak do Pusanu

  • Jižní Korea Boosanhaeng (více)
Trailer 2

Rozvedený Seok Woo (Yoo Gong) je workoholikem tělem i duší. Své malé dcery Soo-an (Soo-an Kim) si tak příliš neužije. Nyní má Soo-an narozeniny a za každou cenu si přeje navštívit maminku. Seok Woo souhlasí a společně se tak vydávají rychlovlakem ze Soulu do Busanu. Vlak je téměř připraven k odjezdu, jenže na poslední chvíli do něho naskočí nezdravě vypadající dívka. Stačí jedno kousnutí a následkem domino efektu během pár minut většina pasažérů zmutuje v krvežíznivé zombies. Pro ty zbývající právě začíná holý boj o přežití. (Psychor)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (427)

verbal 

všechny recenze uživatele

Jak kdysi prohlásil Jirka Roméro: „ Zombí jsou, kurva, mrtvoly! Nejdřív mají rigor mortis a pak hnijí. A s dekompostujícími svaly, klouby a kostmi fuckt běhat nemůžou …“ Ťamani a BredPit mají naprosto logické zdůvodnění otce žánru evidentně v ženském zevním genitálu, a tak i tato „Korejská válka 부터“ přichází s armádou tlejících žlutých turbonebožtíků, co jdou v touze po hryzání živých opiček někdy doslova přes mrtvoly. Kromě té akutní běhavky jsou však jinak dost retardovaní, protože potmě piču vidí a nedokáží vyčenichat ani úplně živou a řádně žluklou korejskou důchodkyni. Nicméně při tom ohlodávání se téměř zcela vyvarovali těch obvyklých rákosnických o-pičáren, a tak je z toho nakonec vcelku hezky udělaná a nekokotmediální, avšak ničím nevybočující kýčovitá zombijáda s patetickým hevyendem, ve které nechybí lostomiloušká holšiška Dae-si Goomoo, dramaticky těhotná samice Yoo-mam Booben, hrdinný týnejdžr Pook-mi Yebak, otylý dělnický správňák a silák Dam-jim Sodoo a bezskrupulózně zmrdský vlakvedoucí Yeboo Lee-di. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Korejský letošní HIT a nejlepší Zombie nálož Roku. Train to Busan je vskutku mixem dvou výborných filmů World War Z a SnowPiercer, kde mě mrzí jediné, že se Korejci nevyřádili na Brutalitě, protože oni jediní na Světě nemají problém cpát násilí do filmů ve velkém, zde však kvůli výdělečným účelům museli jít na PG-13 podobně jako ve World War Z. Toť jediná výtka, jinak se jedná o velmi adrenalinové, strhující a napětím sršící zombie Tornádo odehrávající se ve vlaku, ze kterého je problém utéct. Zombie vypadají parádně, jsou velmi agresivní, jejich pohyby jsou parádní, lepší vzhled a movement jsem u nich snad ještě neviděl. S postavami je film docela dost nekompromisní o to víc s něma divák soucití a zároveň jim velmi fandí. Nejlepší je hlavní dvojice Dong-seok Ma, což je v Korei velmi proslavená hvězda a Yoo Gong, který místo nejlepšího agenta ovládající Systemu zde pro změnu hraje načančaného finančního manažera. Ee-seong Kim je zde úplně nesnesitelný. Potěšili i vedlejší role, kde každý jeden se objevil v solidním Korejském trháku. Plusem je i velmi intenzivní soundtrack. Skvělá věc. Story 7/10, Atmosféra 9/10, Gore 4/10, Vizuál 8/10, Akce 10/10, Napětí 10/10,Humor 4/10. Zábavnost 8/10, Lekačky 5/10. 85% ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ač na moderní zombies koukám spíš výjimečně, tady mě Korejci nalákali. Jestli se jejich jen o malinko komornější verze World War Z svému předchůdci vyrovná, si musí každý zodpovědět sám. Ale je teda fakt, že se na to kouká zatraceně dobře, hlavně teda na tu první polovinu. Masožravá akce, podobně jako zdejší rychlík, se žene kvapem vpřed a jen minimálně dostanete čas na vydechnutí. Bohužel, ta druhá půlka se klasicky a opět začne obalovat v ulepkané, rádoby slzypudné mouce a do té doby našlapaný děj citelně zbrzdí. Buďme však rádi za trocha toho adrenalinu a dokonce těch pár nejen koukatelných, ale - světe div se - sympatických žluťásků. Takže jo, takhle by to šlo. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dokonale vysoustružená a funkční filmová šablona. Kladný hrdina, který se v kladného změní pod tíhou okolností, moralizující dítě, obětující se dobrák od kosti alá Rambo, těhotná žena (neporodila) a plejáda dalších rozličně dojemných a vyprofilovaných postav proti stádně se chovajícím "těm zlým", odsouzencům k popravě, s vůdcem, nejodpornějším z odporných, jak jinak. Zombie pozadí moc fajn, kvitoval jsem několik žánrových lahůdek, např. nemrtvá srna, bohužel nikoho nekousla, či lidské deště z vrtulníků či oken nádraží. Filmové řemeslo na jedničku, akce a napětí kopec, dvě hodinky uběhly jako voda. Dal bych čtyři, ovšem dětská hrdinka hrála jako o život a strach o ni a její vztah s otcem mě zkrátka a jednoduše odzbrojil. Byl to účel, bylo to klišé, ale proč si hrát na cynika. Za pět. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Soo-an (Kim Soo-an) si hrozně moc přeje, aby v den svých narozenin mohla navštívit svojí matku. Rozvedený otec Seok-woo (Gong Yoo) dceru vyslyší a další den se vydávají rychlovlakem KTX do Busanu, ale těsně před odjezdem nastoupí jako poslední pasažér mladá žena, která se mění v zombie... Kim Eui-sung hraje postavu, která je člověku nesympatická od první do poslední chvíle. Přesným opakem je herec Ma Dong-seok se svojí těhotnou filmovou ženou. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie sa začalo 26. apríla 2015 a skončilo 19. augusta 2015. (mivr)

Související novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama