Reklama

Reklama

Jejich nejlepší hodina a půl

(festivalový název)
  • Velká Británie Their Finest (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Být ženou ve Velké Británii za druhé světové války, ženou milující, ženou pracující, ženou mravnou a zároveň ženou šťastnou je nemožné. Catrin (Gemma Arterton) se právě takovou ženou snaží být. Přes všechnu snahu žít nerušeně se svým vyvoleným jí osud připraví krásný, ale přesto trpký život scénáristky válečných propagandistických filmů. Její nadšení a láska k filmu brzy přeroste v lásku romantickou. Život je ovšem plný nečekaných zvratů a spletitých cest, a tudíž ani Catrin není ušetřena. Film nevypráví spektakulární akční příběh pilotů RAF a jejich milostných strastí ani příběh hrdinů a nerozlučných kamarádů na život a na smrt, kteří sdílí vše, dokonce i dívku jejich snů. Přesto vás film ponoří do atmosféry války kruté a nemilosrdné a s notnou dávku nadsázky a špetkou britského humoru vám vřele vyjeví příběh skutečné ženy se skutečným životem a velice inspirativním a dojemným koncem. (I.ball)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (59)

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* nenápadná britská komedie, která nám přiblíží filmařskou profesi na pozadí válečných událostí v Londýně. Rozhodně tu však nečekejte žádnou velkou legraci a spíš se jedná o odlehčené romantické drama. Na někoho to může působit ukecaně a nevýrazně, ale to byl účel a není to typický film do multikin, který si dáte ke kole a popcornu. Příjemně to s ním uteklo, takže si dobrou známku zaslouží. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zase trochu jiný pohled na válku aneb jak natočit propagandistický film o evakuaci z Dunkerku, který by oslovil všechny vrstvy, obě pohlaví a navíc by pohnul i s Američany. Téma to je perfektní a pokud se Scherfig věnovala všemu, co souviselo s natáčením, bavil jsem se na jedničku. Nicméně jakmile uhodila na romantickou linku a do příběhu začala pronikat smrt, kterou válka přináší, byl jsem trochu na rozpacích. Ne že by to bylo natočené špatně, ale těch kontrastů tu bylo moc a na konci jsem si nebyl jist, co si z toho mám vlastně vybrat. Pokud by se jednalo o čistou komedii, bylo by to lepší. Herecky výborné od všech zúčastněných, takže i přes výhrady to nakonec vidím na 70%. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Utahaná milostná romance z válečných časů, kde je mnohem více romance a mnohem méně války, než by se mi líbilo. Nepříliš zajímavé vztahové peripetie jsou aspoň okořeněné zajímavým prostředím natáčení filmu, který musel za války plnit mnohem víc úkolů, než jenom pobavit publikum. Bill Nighy jako neokázale sebestředná hvězda sice ani tady nevynechal tu svou roztržitou hereckou manýru a pohyby starého baleťáka, přesto mi udělal větší radost než hlavní bledničková dvojice. A když se k němu ještě připojila sebevědomá a zručná krotitelka čtyř i dvounohé zvěře, tak jsem jejich lásce fandila. Zatímco ta hlavní milostná linka kolem mě jen proplula, aniž by vzbudila emoce. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Skvělý a originální film o zákulisí natáčení válečného romantického filmu, aby odlehčili právě probíhající válku. Je to vtipné, zajímavé a smutné. Herecké výkony úžasné a herci navíc úžasně vybrané. Akorát hlavní role, kterou ztvárnila herečka Gemma Arteton mi moc neseděla, je možné, že to bylo samotnou herečkou. Dokázala bych si do hlavní role představit někoho se slavnější tváří. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je ťažké napísať o tomto snímku komentár, možno aj preto, že je to ťažká snímka. Navyše z Veľkej Británie a to dá naozaj zabrať. Herci dobrí, ale žiadna extra sláva (okrem bohyne Gemmy Arterton), rovnako tak ich podané herecké výkony. Príbeh síce celkom kvalita, ale o dialógoch by sa už dalo polemizovať. Hudba ušla ale taká tá nemastná neslaná. Ja som sa miestami nudil, miestami sa mi to naozaj páčilo, sem tam boli hluché miesta. Ono by sa dalo povedať, že to nieje snímka pre všetkých, musíte mať naozaj tento štýl filmu radi, inak to pre vás ani nič moc nebude. Takže presne takej skupine ľudí by som to doporučil. Dej celkom odsýpa, ale čo na tom keď finále snímky je už vopred jasné. Ja som od toho až tak nečakal a to bolo podstatné, že moje očakávania boli v podstatne naplnené a nedostavilo sa ani nijaké potešujúce prekvapenie. Je to taká tá skoro priemerná záležitosť. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Film mal premiéru 9. decembra 2016, na 13. medzinárodnom festivale v Dubaji. (chesterko)
  • Natáčalo sa vo filmových štúdiách Pinewood a taktiež na pobreží Walesu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama