Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ford Fairlane je rokenrolový detektiv z Los Angeles. Vypadá jako Elvis Presley, mluví jako žumpa a je pořádně praštěný. Ale, když chcete dělat tuhle práci, musíte být rošku paranoidní. Nenechte si ujít tuhle ztřeštěnou komedii s hudbou od skupiny Yello. (Guild Home Video)

Recenze (41)

ink flo 

všechny recenze uživatele

Renny Harlin tohle natočil mezi Die Hard 2 a Cliffhangerem :-). Komedie, která opakovaně porušuje přikázání "never go full retard" (i když zase ne tolik, jako třeba filmy s Leslie Nielsenem) o soukromém detektivovi pracujícím v showbusinessu, je to taková sexistická rock n roll verze Ace Ventury s ultra NY italiamafia přízvukem (což v LA není vůbec divný). Hudbu dělají Yello a Harlin si z Nightmare On Elm Street 4 vypůjčil ještě Robert Englunda. Hláškovací trash na úrovni. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

to čo film o rockandrollovom detektívovi postráda na scénari (to je dynamika, originalita a zábavnosť) si plne vynahradzuje na skvele zvládnutých akčných scénach od finského pekelníka harlina. nie je to žiadne umelecké dielo, ale čuduj sa svete pri jeho sledovaní sa príliš nenudíte a dá sa to kľudne pozrieť i viac krát. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zlaté Maliny? Vtedy museli byť v porote, ale riadne našľahaní.Ono dá sa povedať, že niečo zreje ako víno. Vtedy to možno nebol ten pravý mušt, ale dnes je to lahodné Chateauneuf-du-Pape a verím, že v dobe okolo vzniku filmu, by som bral tento snímok ako štýlový, raritný príspevok do komerčnej kinematografie. A tak je to aj dnes. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Moc mě to nechytlo. Možná se na tom nemalou měrou podepsal hrozný dabing, protože pochybuji, že v podobně rozjařeném snímku bylo za nejsprostší slovo anglický ekvivalent k českému "třasořitka", ale i tak. Srala mě ta nekonečná póza, která se celým filmem táhne jako nezdolný sopel, sralo mě kravské sako hlavního hrdiny, srala mě Lauren Hollyová s nechutným rezavým střapcem na hlavě a dost mě sral všudypřítomný pokus o hlášky za každou cenu (i když tady uznávám, že hodnotím podle dabingu). Harlin se snaží, akční scény nepopírají jistý nádech nápaditosti (autohonička na hřbitově, střelba z "trojbrokovnice" nebo sestup z členitých výšin), ale ve střihu mu to neštymuje a v řídkém ději nedrží tempo. Normálně s nadsázkou nemám problém, ale tady jsem se nudil. Aspoň že tu koalu nakonec jakože neoběsili. 40% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Un-fuckin'- believable, heh? Naprosto cool béčko se všim všudy, ultra-cool rock 'n'roll superhero Ford Fairlane vypouští každou minutu nějmíň 3 hlášky, do toho fakt pohodovej a zábavnej příběh v rytmu rock 'n'rollu a super úchylácky výsmátej záporák Robert Englund, tohle prostě nemá chybu a to sem se ještě nezmínil, že tady je jako vypatlanej detektiv Ed O'Neill s knírkem a moc pěkná Lauren Holly. Skvělá zábava ()

Galerie (65)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Los Angeles. (reich)
  • Andrew Dice Clay získal v roce 1990 za roli Forda Fairlana Zlatou malinu pro nejhoršího herce. (Terva)

Reklama

Reklama