Reklama

Reklama

Rok 1956 - stará věznice Creedmore. Jako jeden z posledních zde byl popraven Charlie Forsythe a to za vraždu, kterou nespáchal. O vězňově nevině věděl obávaný dozorce Ethan Sharpe. Pravda o Charliem Forsythovi zemřela tedy spolu s ním na elektrickém křesle a byla pochována, dokud se brány creedmorské věznice nezavřely navždy... Děj se dále odvíjí v současnosti. Přeplněná nápravně výchovná zařízení donutí správu věznic, aby nařídila opět otevřít železná vrata Creedmoru. Novým šéfem je jmenován Ethan Sharpe. Ze záhrobí se vynoří neklidný duch nespravedlivě popraveného vězně a zanechává za sebou krvavou stopu. Duch Charlieho Forsytha touží po pomstě... (Intersonic)

(více)

Recenze (61)

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle je v pohodě hororové drama , kdy se mstí neprávem popravéný vězeň. Seskupení věznů je v podstatě naprosto totožný jako v kterým koliv jiným vězeňským filmu. Drsný velitel, který se s tím moc nesere. Sice si můžem asi říkat, že těžko by do 20 let opuštěný věznice, jen tak přivezli vězně, aniž by jí předtím pořádně zrekonstruovali a opravte si jí sami. Za zmínku určitě stojí scéna na samotce, kdy se smaží dva vězni. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Ponurý horor, který na mě působil vskutku děsivě a hodně nerada na něj vzpomínám. Na některé krvavé scény jsem se musela dívat skrz prsty a někdy jsem se nedodívala vůbec. Možná, kdybych film viděla dnes, ohodnotila bych ho jinak, ale na mne jako na žákyni prvního stupně základní školy zanechal hluboké stopy. Sice mstící se duch, není nic originálního, ale snímek měl i tak svou osobitou temnou atmosféru. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Stará klasika, která ani po letech neomrzí. Děj filmu sice ze začátku připomíná nějaký obyčejný akční cajdák, ale chyba lávky. Jakmile se totiž do toho dvojice Vigo Mortensen a Lane Smith obují pořádně začne ta správná podívaná. Okořeněná docela solidními efekty a na tu dobu i často originální smrtí jednotlivých vedlejších postav. Nej byla asi ta ve větrací šachtě a následný oběd muklů. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Videoklasika 9O. rokov. Akonáhle niekto natáča horor s väzňami, je takmer isté, že to bude prúser (Shocker, Votrelec 3). Väznica je čestnou výnimkou. Nie geniálnou... ale poctivou a solídnou? To áno. V Hollywoode debutujúci Renny Harlin s mizerným rozpočtom (milión tristo tisíc), zato so začínajúcim Viggom Mortensenom (a skúseným riaditeľom basy Laneom Smithom), zrežíroval atmosférický horor úžasne voňajúci po 80. rokoch, k nám sa pochopiteľne dostal až v desaťročí nasleudjúcom. Harlinovi sa to zapáčilo a v nasledujúcich rokoch nakrútil viacero ďalších hororov (NOČNÁ MORA NA ELM STREET 4, ZRADNÁ HLBOČINA). Okrem toho zruinoval Carolco Pictures, ale to je iný príbeh. Scenár je neobjavný, miestami natvrdlý a neskutočne naivný (vo väznici to občas vyzerá ako zraz bývalých spolužiakov po rokoch, kde sa po večeroch hrá country na gitare a riaditeľ raňajkuje toasty s väzňami a usmievajú sa na seba, fakt nechápem, ako toto Hralinovi prešlo), ale silná (miestami až pekelná) atmosféra a drsné scény robia svoje, vylepšujú to. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších Harlinových snímkov zo začiatkov jeho kariéry. Hlavne keď uvážime, že sa mu v poslednom čase akosi nedarí. V podstate ide iba o jednoduchú hororovú béčkovú zábavu, v ktorej si jeden nespravodlivo popravený väzeň vybavuje svoje účty. Musím uznať, že niektoré vraždy boli celkom dômyselné a aj efektné, tiež atmosféra miestami nebola zlá, ale to je asi tak všetko čo tu dokáže zaujať. V rámci nenáročnej hororovej zábavy čistý priemer. 60/100 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Viggo Mortensen (Burke) sa počas natáčania jednej scény do svojej postavy tak vžil, že zničil operadlo stoličky - vo filme predstavujúcu elektrické kreslo. (misterz)
  • Väzenie, v ktorom sa film natáčal, je bývalé štátne väzenie vo Wyomingu. Poriadajú sa tam pravidelné denné exkurzie, pričom veľa vecí od natáčania v roku 1987 je nedotknutých a stále v pôvodnom stave. (misterz)

Reklama

Reklama