Reklama

Reklama

John Rambo je jedním z veteránů války ve Vietnamu a zakladatelů Zelených baretů. Je v současném civilizovaném světě poněkud dezorientovaný, putuje stopem od města k městu a navštěvuje přátele z války. V jednom městečku narazí na místního šerifa Willa Teasleho. Tomu zrovna nepadne do oka; snaží se ho vypudit, a když Rambo město opouští, nechá ho zatknout pro potulku a uvězní ho. Ve vězení ho zástupce šerifa pro své „potěšení“ ponižuje, což Rambo už nevydrží. „Rozvzpomene“ se na své zkušeností z vietnamské džungle a s jejich využitím uprchne do místních lesů. Šerif zorganizuje výpravu, která má za úkol Ramba najít a přivést zpět do vězení. Jenže Rambo je díky svému výcviku nepolapitelný – a navíc decimuje šerifovy muže jednoho po druhém. Tenhle případ se Teaslemu vymkl z rukou – a navíc vzbudil nežádoucí publicitu. Do městečka tak přijíždí plukovník Trautman, Rambův bývalý velitel, protože on jediný snad může zastavit Rambovu osobní válku… (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 102)

genetique 

všechny recenze uživatele

Takto sa to má robiť. Ukážka toho, že aj akčný film si môže získať "slabého" diváka a dramatickou líniou to potvrdzuje. Takto má vyzerať film, ktorý nestráca na atraktivite, natočený za pár miliónov a nestratí atraktívnosť ešte veľmi dlho. Takto si chcem pamätať Sylvestera navždy. A vďaka za to, že bol natočený alternatívny záver, pretože mohli vzniknúť ďalšie diely. 95%. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

K Rambovi jsem vždy přistupoval jako k vyčichlé klukovské ikoně let '80. Z části proto, že jsem ho znal jen skrze trapnou trojku, kterou jsem navíc viděl poměrně pozdě a z části proto, že jedničkou byl přece Arnold, že. Vůči prvnímu dílu to byla ovšem trochu nespravedlnost, takže hodnocení je i drobnou satisfakcí. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Je zaujimave pozriet si po niekolkych rokoch film, ktory sa pred 20-timi rokmi tolko nahraval na VHS-ky. Avsak nic sa nezmenilo. Rambo je stale perfektny film, respektiva drama, kde hlavne k zaveru prekvapil svojim hereckym talentom Sylvester Stallone, ale rovnako presvedcivy bol aj Brian Dennehy, ktory si svojho brutalneho serifa zahral zrejme s chutou a ja som mu to proste zozral a neznasal som ho :-) Vo vedlajsej ulohe sa objavil vtedy este neznamy a mlady David Caruso v ulohe jedneho zo serifovych zastupcov, ktoreho pozname teraz hlavne z krimiserialu CSI: MIAMI (2002). Richard Crenna bol neskor obsadeny i v parodii na Ramba vo filme HORUCE STRELY 2 (1993), kde si tiez zahral plukovnika, ktoreho bolo treba zachranit :-) Rambo zrejme patri medzi najuspesnejsie filmy rezisera Teda Kotcheffa, kedze okrem tohto filmu sa mu nepodarilo natocit nic uspesnejsie, akurat par televiznych filmov, alebo v roku 1995 prepadak s Dolphom Lundgrenom STRELEC, ktory sa okrem ineho natacal i v Prahe... 13.08.2009 ___________ Sylvester Stallone - (John J. Rambo) +++ Richard Crenna - (Plukovník Samuel Trautman) +++ Brian Dennehy - (Serif Will Teasle) +++ Bill McKinney - (Kapitán Dave Kern) +++ Chris Mulkey - (Serifov zástupca Ward) +++ David Caruso - (Serifov zástupca Mitch) +++ Produkcia: Mario Kassar, Andrew G. Vajna +++ Hudba: Jerry Goldsmith +++ ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

I naproti mému hodnocení musím Rambovi udělit kritiku. Nějak jsem si neustále říkala "tohle že má být ten slavný, neporazitelný a chladný Rambo?" Představovala jsem si ho asi jinak. Film uplynul hrozně rychle a já měla pocit, že kromě neustálého pátrání policie v lesích, pár elitních hlášek, poutavých dialogů, akčních scén a charismatu Stalloneho, jsem se toho o moc více nedočkala. Tyto mé dojmy nejspíše pramení z toho, že jsem si jej představovala o mnohem více drsnějšího. A některé scény, zvláště ta plačící na konci, tomu rozhodně nepomohly. Toť můj subjektivní dojem. Ano, Rambo je kult a klasika. Bohužel ne tak, jak jsem si představovala. ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Jestli chcete vědět, jak opravdu má Rambo vypadat a čeho je schopen, přečtěte si román Davida Morrela - První krev. To není čajícek jako tady, to je nekompromisní řežba a 13 zabitých jeho pronásledovatelů. To by ale nemohl být i upravený konec, nevzniklo by další pokračování, protože by bylo už po něm... ()

Galerie (154)

Zajímavosti (111)

  • Z knihy Davida Morrella zůstala ve filmu zachována pouze dějová linie, v detailech se film od předlohy liší. (Danny F.)

Související novinky

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

09.05.2020

Herec Sylvester Stallone má poměrně ikonickou kariéru, specificky jeho série Rocky a Rambo zůstávají dodnes naprostými kulty. Z čeho se ale kult na papíře nikdy stát neměl, a přesto film zaznamenal… (více)

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (více)

Rambo: Poslední krev

Rambo: Poslední krev

11.09.2014

O pátém dílu Ramba se mluví od roku 2008, kdy čtyřka vydělala 113 milionů dolarů. Její akční scény jsou navíc krvavým etalonem, kterému se následně vyrovnalo jen minimum eRkových filmů, takže… (více)

Nepokoušejte se zabít zabijáky

Nepokoušejte se zabít zabijáky

31.01.2009

Tohle staré filmové pravidlo (Chow Yun-Fat by mohl vyprávět) snad nikdy neomrzí. Přesvědčovat nás o tom bude i Channing Tatum. Ať už si o jeho hereckých schopnostech myslíte cokoliv, hvězda tohohle… (více)

Reklama

Reklama