Reklama

Reklama

Skryté zlo

  • USA The Bye Bye Man (více)
Trailer 2

Když tři kamarádi z vysoké školy narazí na hrůzný původ skrytého zla, zjistí, že existuje jediný způsob, jak se vyhnout této kletbě: nemyslet na ni, nevyslovovat ji. Ale jakmile skryté zlo pronikne do vaší hlavy, je to právě to, co všechno řídí. Existuje způsob, jak se vymanit z této posedlosti a přežít? (Freeman Ent.)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (143)

Katcat 

všechny recenze uživatele

Docela fajn natočený hororový snímek. Hodně jsem srazila svoje nároky na horory, protože dnešní doba plná marvelu a DC a debilních hororu bez děje mě nedokáže dostatečně uspokojit. Taky jsem v poslední době viděla nespočet absolutních sraček, takže mě tenhle film mile překvapil. Není to obstojné béčko, ale blbě uchopene áčko. Takže pár chyb by se našlo. Ale napětí bylo, Bye Bye Voldemort byl sexy, nemám s tím v podstatě žádný větší problém. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Hororový snímek trpí značnou neoriginalitou a jednoduchostí, takže se z výsledku naprosto vytrácí alespoň náznak strašidelnosti a napětí. Jediné co se daří je udržení tajemna. Kupodivu je to až zázrak. Scénář na základě povídky? Těžko tedy říct, který autor se inspiroval, ale znalci starších hororů poznají v ději velice známé motivy. Jsou tu podivnosti, při kterých umírají teenageři a hlavní postava příběhu pátrá po příčině a snaží se tomu zabránit. Nepřipomíná to takhle náhodou sérii ´Nezvratný osud´? Záhadná postava, kterému se říká Bye Bye Man, na kterého když dotyčný pomyslí... No jasně, komu by to nepřipomnělo sérii ´Candyman´, kde pro změnu stačí několikrát nahlas říci jeho jméno. Výsledek je zhola stejný. A dalo by se pokračovat dál. Děj má velmi pomalý rozjezd a do poloviny stopáže se toho i drží. Takže nuda cloumá divákem až k zoufalství. V druhé polovině se to přeci jen krapet rozjede, ale uchvátit to přesto stále nedokáže. Snímek tedy vypadá jako snaha o něco, co ve výsledku zůstalo někde na pozadí čehosi, co velice rychle upadne v zapomnění. ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Takto neoriginální námět s vrcholně hloupým scénářem bych čekal od nějaké komiksové blbiny z dílny Marvelu a nikoliv od hororového snímku s téměř desetimilionovým rozpočtem. Věčná škoda, že se Leigh Whannell, jeden z nejlepších hororových režisérů a scénáristů současnosti, podílel na projektu pouze jako herec, jelikož pod jeho taktovkou by se bezesporu jednalo o více než kvalitní horor. Ostřílený hororový divák bude při pohledu na tento prachbídný slepenec Candymana, Slendermana a Oculusu nevěřícně kroutit hlavou, a tak Bye Bye Man asi nejvíce potěší fanoušky Harryho Pottera. Postava Bye Bye Mana totiž po vizuální stránce připomíná potlučeného Lorda Voldemorta, kterému kolem nohou pobíhá komický CGI Kerberos. V průběhu snímku jsem sice pocítil občasný záchvěv strašidelnosti, jenže atmosféra nemá na čem stavět. Vyskytuje se zde například několik potenciálně silných halucinačních scén, jež však vinou nevalných hereckých výkonů, chabých dialogů a otřesného střihu obvykle vyšumí do ztracena, podobně jako lekačky. O brokovnici, která na těle mrtvého nezanechá jedinou stopu krve, raději ani nemluvě. Navíc se divák o ústředních postavách téměř vůbec nic nedozví a zcela utajen zůstane i příběh samotného Bye Bye Mana. Jakožto zdejší hororový expert tak mohu dodat jediné: Don't watch it. Don't see it. Don't watch it. Don't see it. Don't watch it. Don't see it. Don't watch it. Don't see it. Don't watch it. Don't see it. Don't watch it. Don't see it. Don't watch it. Don't see it. Don't watch it. Don't see it. Don't watch it... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Začátek docela navnadil, ale vzápětí film sklouzl do nenápadité variace na Candymana, která sice místy ukazovala jistý potenciál, ale ten zůstal nevyužit. Atmosféricky se moc nedařilo, lekačky nefungovaly a neoslovilo mě to ani herecky a pořád mi zůstává záhadou, co tu dělaly Carrie-Anne Moss a Faye Dunaway. S troškou přímočarosti a bez liché snahy o originalitu by to mohlo být slušné béčko, ale takhle je to jen další ze zbytečných kousků, který se kdoví proč dostal do kina. 30% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Nic světoborného to teda nebylo, i když jsem v to doufal, ale bohužel. Účinkování Leigha Whannella bylo určité zpestření, jenže on ani moc žádný herec není, tady mi to trochu vadilo, prostě mi tam neseděl a další zpestření bylo účinkování Pennera ze Survivoru, ale také že k tomu napsal scénář. Takový průměr. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Podle autora Roberta Damona Schnecka byl skutečný Bye Bye Man údajně slepý albino narozený v Louisianě někdy ve 20. letech 20. století. (Pajkenzi)
  • Carrie-Anne Moss (detektívka Shaw) musela scenár čítať s prestávkami, pretože bol pre ňu príliš strašidelný. Navyše herci a štáb odmietli záporáka (Doug Jones) na pľaci oslovovať "Bye Bye Man". (Marceloo)
  • Scenár bol napísaný na motívy krátkej poviedky "The Bridge to Body Island" od spisovateľa Roberta Damona Schnecka z knihy "Prezidentské upíri", prvýkrát publikovanej v roku 2005. Tvorcovia filmu sa nechali počuť, že im zostal dostatok priestoru aj na nakrútenie druhej časti. (Ltblue)

Reklama

Reklama