Reklama

Reklama

Skryté zlo

  • USA The Bye Bye Man (více)
Trailer 1

Když tři kamarádi z vysoké školy narazí na hrůzný původ skrytého zla, zjistí, že existuje jediný způsob, jak se vyhnout této kletbě: nemyslet na ni, nevyslovovat ji. Ale jakmile skryté zlo pronikne do vaší hlavy, je to právě to, co všechno řídí. Existuje způsob, jak se vymanit z této posedlosti a přežít? (Freeman Ent.)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (143)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Skryté zlo se opravdu někam skrylo a bohužel s sebou pozvalo do skrýše i strach. Celý snímek se tedy stal lehce bezúčelným. Netuším, či jsou na tom tvůrci hororů s fantazií až natolik bídně, že se stalo novým trendem vykrádat divácky úspěšné klasiky. Je více než trapné, že se nám v hororovém světě stále recykluje několik konceptů. Opět nechybí strašidelný dům ukrývající hrozné tajemství, ani několik nesympatických retardů. Tvůrci se předhání pouze v tom, kdo do hlavních rolí obsadí prkennější herce. Značné zklamání! A to mi byl film snímek několika vyděšenými účastníky kina horlivě doporučován. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jsem netušil, že frajer se Survivor, napsal Hororový scénař, palec nahoru pro Jonathana Pennera (Kdo přežije: Cookovy ostrovy). Moc jsem si od Bye Bye Mana nesliboval, ale nakonec jsem dostal celkem hezky děsivý Horůrek, který o půlnoci udělá své a až půjdete po filmu na záchod, bude se vám honit hlavou jeho jméno, hehe. Úvodní scéna s vystřílením rodiny, byla parádním rozjezdem, herecky slušné, výborná hudba, strašidelná atmosféra, jo na mě Bye Bye Man zapůsobil a klidně bych uvítal pokračování s Carrie-Anne Moss (Matrix). Spokojenost. (Unrated verze) ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Takto neoriginální námět s vrcholně hloupým scénářem bych čekal od nějaké komiksové blbiny z dílny Marvelu a nikoliv od hororového snímku s téměř desetimilionovým rozpočtem. Věčná škoda, že se Leigh Whannell, jeden z nejlepších hororových režisérů a scénáristů současnosti, podílel na projektu pouze jako herec, jelikož pod jeho taktovkou by se bezesporu jednalo o více než kvalitní horor. Ostřílený hororový divák bude při pohledu na tento prachbídný slepenec Candymana, Slendermana a Oculusu nevěřícně kroutit hlavou, a tak Bye Bye Man asi nejvíce potěší fanoušky Harryho Pottera. Postava Bye Bye Mana totiž po vizuální stránce připomíná potlučeného Lorda Voldemorta, kterému kolem nohou pobíhá komický CGI Kerberos. V průběhu snímku jsem sice pocítil občasný záchvěv strašidelnosti, jenže atmosféra nemá na čem stavět. Vyskytuje se zde například několik potenciálně silných halucinačních scén, jež však vinou nevalných hereckých výkonů, chabých dialogů a otřesného střihu obvykle vyšumí do ztracena, podobně jako lekačky. O brokovnici, která na těle mrtvého nezanechá jedinou stopu krve, raději ani nemluvě. Navíc se divák o ústředních postavách téměř vůbec nic nedozví a zcela utajen zůstane i příběh samotného Bye Bye Mana. Jakožto zdejší hororový expert tak mohu dodat jediné: Don't watch it. Don't see it. Don't watch it. Don't see it. Don't watch it. Don't see it. Don't watch it. Don't see it. Don't watch it. Don't see it. Don't watch it. Don't see it. Don't watch it. Don't see it. Don't watch it. Don't see it. Don't watch it... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kontrolní otázka, soudruzi. Když se u zrcadla setkají Boogeyman a Slender man, pětkrát řeknou Candyman a medáček s hákem jim do ouška zašeptá Bye Bye Man, jaký bude bodycount..? Uznávám, že se jedná o derivát všemožných Wanů, Flanaganů a historek o nezbedných démonech a že digitální Kerberos by zapadl do remaku Maxipsa Fíka od společnosti Asylum, ale Stacy Title tomu dokázala prakticky bez lekaček vtisknout zajímavou atmosféru a i když byla mytologie kolem Ahoj Ahoj Mena poněkud zanedbaná, podařilo se jí po celou dobu udržet mou pozornost. Obzvláště, když si z úhlu pohledu škrtnete nadpřirozeno a nahradíte jej velmi skutečnou mánií s psychotickými příznaky či paranoiditou.. Škoda, že chyběla odvaha k nějakým nestandardním řešením. Kdyby se třeba vše utnulo větou: „Daddy, you know I can´t read in the dark,“ šel bych s hodnocením i výš.. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Z filmov s podobnou tématikou patrí Bye Bye Man k tým o niečo lepším, aj keď dej je sotva priemerný, svoje úlohy zvládajú herci celkom dobre a kedže sa dočkáme aj očakávaného konca tak priaznivcov béčkových hororov Skryté zlo celkom poteší. Na druhej strane ničím neprekvapí, sú však podstatne horšie horory ktoré majú na čsfd vyššie čísla, takže každý musí posúdiť sám. Hranica 50% je primeraným odrazom kvality filmu. Ak sa dočkáme pokračovania, dúfam že pod režisérskou taktovkou niekoho skúsenejšieho. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo od 2. listopadu 2015 do 12. prosince téhož roku v Bereau a Clevelandu ve státě Ohio (USA). (ČSFD)
  • Obyčajnými mincami docielili pohľad "Bye Bye Dog-a". (Ltblue)
  • Scenár bol napísaný na motívy krátkej poviedky "The Bridge to Body Island" od spisovateľa Roberta Damona Schnecka z knihy "Prezidentské upíri", prvýkrát publikovanej v roku 2005. Tvorcovia filmu sa nechali počuť, že im zostal dostatok priestoru aj na nakrútenie druhej časti. (Ltblue)

Reklama

Reklama