Reklama

Reklama

Maigret - Season 1 (2016) (série)


Maigret a případ mrtvého muže (S01E02)

(epizoda)
  • Česko Maigret a mrtvý muž (více)
TV spot

Obsahy(1)

Komisař Maigret řeší případ tajemného mrtvého muže. Vyšetřování se protne se sérií brutálních loupežných vražd... Rowan Atkinson, který se celosvětově proslavil jako věčný popleta Mr. Bean, si pro změnu zahrál slavného detektivního vyšetřovatele inspektora Maigreta. V příběhu z Paříže 50. let vyšetřuje vraždu hazardního hráče napojeného na brutální gang z Československa.  Díky Rowanu Atkinsonovi v hlavní roli a řadě výtečných herců v rolích vedlejších je Maigret a případ mrtvého muže detektivkou, kterou musíte vidět. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (113)

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

60% — Jo tak v originále to byl gang z Československa a na Primě z nich udělali Rusy? To je docela dobrej fór. Ale jinak jako detektivka se mi to líbilo a jak už jsem psal u předchozího filmu, Rowan Atkinson mi jako Maigret vůbec nevadí. Jen tedy nevím, jestli to Simenon takhle napsal, ale v obou zatím odvysílaných filmech jsem viděl podobné schéma, kdy Maigret (aspoň nějakou dobu) vyšetřuje na vlastní pěst proti příkazu vyšetřujícího soudce. Doufám, že se z toho nestane klišé. ()

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mi chybí právě takto pomalu postaru točené detektivky s taktním a citlivým a dobře vychovaným detektivem, který není psychopatický stroj. Atkinsonovi tato role perfektně padne a tento díl se mi líbil ještě více než ten první... možná i proto, že u tohoto nemám srovnání se starší Gabinovou verzí. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neodolal jsem a nejnovější verzi Maigretových případů jsem zhlédl především kvůli zvědavosti, jak bude vypadat Rowan Atkinson v seriózní roli věhlasného komisaře francouzské kriminálky. Nešlo mi ani tak o to, že bych pochyboval o Atkinsonových hereckých schopnostech, jako spíš mě zajímalo, jak mi bude Atkinson v téhle roli pasovat. Nemalá část filmových fandů dodnes vidí jediného oprávněného představitele v Jeanu Gabinovi, já naopak jsem si ztotožnil Maigreta s Bruno Cremerem, který téhle postavě věnoval 15 let života. Atkinson mi v téhle roli typově příliš nesedí, i když francouzská televizní série mi přišla poněkud chudší výpravou. Celkově jsou to ale poctivé tři hvězdičky a 65 % celkového dojmu. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošililinku zamotanější, než kladení pasti, díky tomu se objevuje i větší počet logických lapsů, stejně jako postav, které jejich protagonisté kurví. Větší roli však dostala stará Degretka, takže si na své přijdou milovníci prdelatých milfek, co se umí nosit. Docela by mě zajímalo co dělá, když se lunetický fajfkin odšourá do úřadu. Nejspíš tam Yossariani stojí frontu až ven ke kandelábru, a já je chápu. Ji taky. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za naprosto dokonalou češtinu - a slovenštinu! - a za Maigreta nuceného odnést jakožto číšník šálky (a jeho obličej v té chvíli) dám nakonec pět. :-) Skvěle natočené, výborné lokace, výprava, kamera (třeba hned jeden z úvodních záběrů přes topůrko), velmi chytře napsaný scénář, dobře zapojen paní Maigretová, a navíc nechybí onen lidský přesah a porozumění "malým" lidem, jaké najdeme i v Simenonových předlohách. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Dobovou Paříž nahradila ve filmu Budapešť, ve filmu hrají také maďarští herci. (rakovnik)
  • V knižní předloze i původní britské verzi vraždí gang Čechoslováků. V české dabované verzi je ale gang složený z Rusů. Důvodem je přítomnost překladatele, který by paradoxně překládal Maigretovi (Rowan Atkinson) při výslechu češtinu do češtiny. (rakovnik)

Reklama

Reklama