foto

Mark Heap

  • nar. 13.5.1957 (59 let)
    Kodaikanal, Tamil Nadu, Indie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento anglický herec a komik, který je známý především z televizní tvorby, se narodil 13 května 1957 v indickém městě Kodaikanal. Se svojí kariérou začal ještě v osmdesátých letech jako člen kočovné společnosti předvádějící středověké a raně moderní divadlo. Postupem času se odhodlal vyzkoušet herectví před kamerou.

Po počáteční minirolích se dostal do slavné herecké skupinky čítající takové osobnosti jako Simon Pegg nebo Nick Frost. Jejich první setkání bylo na place televizního komediálního seriálu VELKOVLAK, který zaznamenal velký úspěch u televizních diváků po celé Velké Británii. Souboje v zírání a další až "montypythonské" vtípky diváky velmi nadchly. Po epizodní roli v HOW DO YOU WANT ME přišla další velká role pro Marka v televizním seriálu SPACED, kde hrál paranoidního a výstředního malíře Briana. Po dvou sezónách seriál skončil a Mark nezahálel a objevil se v seriálů JAM Christophera Morrise, známého ze seriálu IT Crowd kde hrál postavu šéfa společnosti. Po šesti epizodách seriál JAM skončil.

Mark Heap nevystupuje pouze v televizi, jako filmového herce jste jej mohli vidět ve snímku JAK NA VĚC s Hughem Grantem, kde hrál učitele ve škole, nebo ve filmu KARLÍK A TOVÁRNA NA ČOKOLÁDU v roce 2005. Svojí třetí tvář jako profesionální komik ukázal po boku Dylana Morana v záznamu jeho show DYLAN MORAN: MONSTER.

V poslední dekádě se přestal věnovat jenom natáčení televizních seriálů a překvapivě přešel i do oblasti nekomediálního filmu. Ve víceméně malých rolích hrál v snímcích VZPOMÍNKY CASANOVY nebo ve filmu Woodyho Allena SÓLOKAPR. Nadále však účinkoval i v televizi a zahrál si roli Dr.Alana Stathama v seriálu GREEN WING a dalších seriálech.

Richard "Rssa" Maschtowský

Herecká filmografie

2016 Upstart Crow (TV seriál)
2015 Undercover (TV seriál)
We're Doomed! The Dad's Army Story (TV film)
2013 Heading Out (TV seriál)
U Konce světa
2012 Is This a Joke?
2011 Holy Flying Circus (TV film)
Páteční večeře (TV seriál)
Špion (TV seriál)
2010 Indický lékař (TV seriál)
Lizzie and Sarah (TV film)
Svobodný otec (TV seriál)
The Great Outdoors (TV seriál)
2009 Cast Offs (TV seriál)
Desperate Romantics (TV seriál)
Miranda (TV seriál)
2008 Z Lark Rise do Candlefordu (TV seriál)
2007 Hvězdný prach
Skins (TV seriál)
Slečna Marplová: V hotelu Bertram (TV film)
The Big Fat Anniversary Quiz (TV film) - a.z.
2006 Sólokapr
2005 Vzpomínky Casanovy (TV seriál)
2004 Calcium Kid
Green Wing (TV seriál)
Tunnel of Love (TV film)
2003 Doktor Martin a legenda o Cloutie (TV film)
2002 Ant Muzak
Jak na věc
Look Around You (TV seriál)
2001 Brass Eye Special (TV film)
Happiness (TV seriál)
2000 Jam (TV seriál)
Strangerers, The (TV seriál)
1999 Spaced (TV seriál)
1998 How Do You Want Me? (TV seriál)
Kiss Me Kate (TV seriál)
Stressed Eric (TV seriál)
Velkovlak (TV seriál)
1997 Bláznivá nemocnice (TV film)
Brass Eye (TV seriál)
Bring Me the Head of Mavis Davis
1994 How High the Moon (TV seriál)

Dokumentární

2004 Dylan Moran: Monster (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace