Reklama

Reklama

Maigret - Season 2 (2017) (série)


Maigret a noc na křižovatce (S02E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Maigret: Night at the Crossroads (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komisař Maigret několik hodin vyslýchal záhadného Dána jménem Carl Andersen, ale ani navzdory hromadě usvědčujících důkazů se mu z něj nepodařilo vypáčit přiznání. Co dělá mrtvola obchodníka s diamanty v kufru Andersenova auta zaparkovaného u jeho usedlosti na samotě? Buď je nevinný, nebo opravdu dobrý lhář! Co tom může vědět jeho krásná a křehká sestra? A proč se všichni z okolí chovají tak strašně tajuplně? Maigret se rozhodne najít pachatele, ať to stojí, co to stojí… a ve vzrušujícím, napínavém detektivním příběhu se sám ocitá v pokušení. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O řád lepší, než dva předchozí Maigretové v podání Atkinskona, skoro jako kdyby tvůrčí tým konečně pochopil, že film s Francouzským detektivem potřebuje trochu jiné zacházení, než detektiv z Belgie (tenhle tým dělal Poirota) a taky je hlavní postava trochu víc melancholická, takže konečně ladí s Atkinsonovo obočím. A hlavně je tu fakt dobře natočenej dobrej příběh a nejsou tam žádné vesmírné chobotničky s chapadlama, což je sice mínus, ale asi tam moc nesedli. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Dědeček mi jednou řekl, že jedna z nejhorších věcí, ke které za jeho života došlo, byl nárůst policejních pravomocí. Nyní může do gentlemanova salonu vstoupit každý hulvát a zpochybnit jeho slova." Případ je jasný, ale Maigret tomu nevěří. Proč? Tak si to zopakujme - máme tu mrtvého žida, neexistujícího dánského občana, falešnou sestru, úplatné poldy, ozbrojené sousedy a díru zvanou Arpajon. No a mně se v tom chaosu docela líbilo. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakoby Rowan Atkinson srostl s komisařem Maigretem, když mu propůjčil svou tvář a na oplátku si beze zbytku osvojil jeho způsoby. Zápletka je stylově přioděna, decentně nalíčena a detailně obeznámena se všemi úskalími své mise ... a jelikož disponuje přirozeným šarmem a nadprůměrným I.Q., nezbývá nic, co bych ještě mohla dodat ... 4,5* ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl mne tolik nechytil, protože mi přišel až moc přeslazený. Možná je to dané i tím, že to režírovala ženská, a tak sledujeme spíše ženské problémy ženských postav včetně dvou manželek kriminalistů, je tomu věnována neměrná stopáž a zcela to rozmělňuje samotný případ, který mi pak přijde podaný zkratkovitě - třeba o té loupeži a osudu Goldbergů bych se rád dozvěděl víc, než o Carlovi a jeho "sestře". I takové to - hleďme, Maigreta kdejaká neuloví, je to vzorný manžel, byť policista - se mi nepozdávalo. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byla žila jedna vesnička, kde byl každý zkažený. Tedy, téměř každý. A muselo se počkat na Maigreta, aby to vyřešil. Ale teď vážně. Další film ze série dosáhl úrovně předchozích a přinesl další zajímavý případ. Opět musím pochválit Atkinsona za výborný herecký výkon. Jenom je škoda, že nás tvůrci moc neseznamují s Maigretovým soukromím, mohlo by to být zajímavé. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Střelná zbraň, která je nalezena u Carla Andersena (Tom Wlaschiha), je malá kapesní zbraň značky Derringer. (ArthasKarfa)
  • Ve filmu je několikrát záběr na telefonní budku, kde je automat s kroucenou telefonní šňurou. To však v době, kdy se film odehrává (konec padesátých let), nebylo možné - kroucená telefonní šňura byla zavedena až začátkem let šedesátých. (tommicek)
  • Fotoaparát, kerým je na policejní stanici fotografován Carl Anderson (Tom Wlaschiha), je Flexaret, model IV, vyráběný v letech 1955-1959 podnikem Meopta Přerov. Tyto fotoaparáty byly vybaveny hledáčkovým objektivem Anastigmat 80mm f/3 a snímacím objektivem Belar 80mm f/3,5. Tento model Flexaret jako první umožňoval fotografovat nejen na střední formát 6x6 (60x60mm), ale i na kinofilm 35mm. (Vikta)

Reklama

Reklama