Reklama

Reklama

Páni mají radši blondýnky

  • USA Gentlemen Prefer Blondes (více)
Trailer

Obsahy(1)

Marilyn Monroeová vytvořila v nestárnoucí komedii Howarda Hawkse prototyp okouzlující sexuální bohyně s plavou hřívou, která si omotává srdce všech okolních mužů. Role rozkošné naivní blondýnky Lorelei jí byla šita přímo na míru a film měl obrovský úspěch. Monroeová si jím vysloužila přezdívku "dumb blonde" - hloupá blondýnka, která ji v podobě dalších filmů provázela téméř celý život. Příběh vypráví o dvou kabaretních umělkyních Lorelei Leeové a Dorothy Shawové. Bohatstvím opojená Lorelei se chce vdát za movitého muže, "aby měla čas na lásku". Moudrá a v lásce skeptická Dorothy v podání vynikající "tmavovlásky" Jane Russellové naopak ochraňuje svou přítelkyni před nepříjemnými důsledky její nezodpovědné teorie. Obě dívky ke konci naleznou toho pravého: Dorothy chytrého, ale milujícího Malonea a Lorelei bohatého Esmonda. Není však úplně jisté, zda ho skutečně miluje, nebo zda má raději jeho majetek. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (87)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Svěží herecké výkony a několik trefných vtípků dělají z tohoto studiového nezmaru něco více, než jen tupou procházku po interiérech, které by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Do muzikálu má snímek daleko, stejně jako k regulérní komedii a v zásadě je to jen pohádka o hloupé blondýnce, která vlastně tak hloupá nebyla a životních hodnotách se zásadním uvědoměním. Ač je to tupé a režijně strnulé až běda, přece jenom mají dvě hlavní představitelky jakési kouzlo, které trochu zamlžuje kritický úsudek. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Téměř sedmdesát let stará, studiová blbinka, jenž zdaleka nedosahuje na TOP komedie tehdejších časů. Relaxační záležitost, která ale bijáky ve své době plnila spolehlivě. Ať máme na Marilyn názor jakýkoli, často bývá kritizována, haněna a vysmívána, za kde co, přitom je to od věci, protože ta žena na plátně zářila, zrovna jako briliant. Skutečná hvězda, kterou kamera milovala a která musela být fakt děsná komediální tlama. Škoda, že jí tahle role přischla i v soukromí. Jane Russell byla vynikající, ačkoli prvotřídní hvězda, nastoupit vedle MM před kameru, zasluhuje uznalý aplaus. Obě dámy to rozbalily ve velkém stylu, taneček olympioniků by mohl srážet rozesmáté diváky z gauče dodnes a na lesku neztratila ani legendární pěvecká čísla okouzlujících děvčat. Je jedno, jaké mají pánové radši, nevadí, že tahle komedie nepatří ke špičkám kinematografie, zkrátka čas od času nezaškodí pousmát se něčemu jednoduchému, a jen tak se koukat a rozkošnými ohozy. ...à propos, diamanty zbytečné opravdu nejsou! ;) ()

Reklama

Baxt 

všechny recenze uživatele

Hrozně statický muzikál bez Hawksova vkladu, prostě produkt éry celulitidových sex symbolů a dráždivých kabaretních vystoupení. Přitom ty kočky nejsou tak ploše napsané, jak by se mohlo zdát. Obě dvě, ale zejména Monroe, skrývají pod rouškou nevinnosti dostatek uvědomělosti. Russell je zase příkladná emancipovaná žena, na nápadníky nahlíží skepticky, ale lásku hledá. Nechat rozpočet nabobtnat, aby to nepřipomínalo inscenaci z počátků americké televize, určitě by to mířilo i výš. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Marilyn nebyla úplný dřevo, jak se o ní říká. Komické roli jí šly a "blbé blondýny" obzvlášť, protože to k ní prostě sedělo. Ačkoliv ona sama nemusela být nadšená z těchto rolí, my diváci se na to díváme rádi. Bavilo mě to. Film má mnoho vtipných situací a hlášek, je to takové svižné pokoukání na víkend. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Krásné technicolorové barvy, božská Marilyn, zbytek bohužel poněkud prostoduchá historka zachraňovaná pár dobrými až výbornými muzikálovými výstupy (zejména Diamonds Are A Girls Best Friend vám dokáže, že na Monroe nemá ani Nicole Kidman v Moulin Rouge). Wilderovským klasikám jako Slaměný vdovec nebo Někdo to rád horké tenhle komediomuzikál nesahá ani po kotníky. 70% ()

Galerie (141)

Zajímavosti (41)

  • Jane Russell (Dorothy) naliehala, aby dostala luxusnú šatňu a vedenie štúdia tak aj učinilo. Marilyn Monroe (Lorelei) povedala, že chce aspoň o trochu krajšiu šatňu, ktorá by mala aspoň sprchu. Keď išla povedať svoj názor vedeniu štúdia, povedalo jej, že je nič oproti Jane. Marilyn na túto odpoveď reagovala slovami: „Ja som blondínka a tento film sa volá Páni majú radšej blondínky!" Nakoniec Marilyn dostala luxusnú šatňu, akú mala aj Jane. (AdamCritic)
  • Všetko oblečenie, ktoré bolo použité v tomto filme, navrhol William Travilla. (AdamCritic)

Reklama

Reklama